Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csicsókafánk

Csicsókafánk
Csicsókafánk
29 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc sütés: 4 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Update 1-es verzióban készítettem. Az alaprecept Mandulasarok blog érdeme.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Diétázóknak, cukorbetegeknek ajánlom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csicsókát főzzük puhára, hámozzuk meg és pürésítsük (kb 150 g lesz belőle pucolást követően).
  2. Tegyük fel forrni a vizet, adjuk hozzá a vajat, sót, őrölt szerecsendiót.
  3. Amikor felforrt adjuk hozzá a lisztet.  Átkeverjük és a sűrű masszát félretesszük hűlni.
  4. Amint kihűlt keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a csicsókapürét, egyenként a tojásokat és robotgéppel jól összekeverjük.
  5. Nyomózsákba töltjük és bő, forró olajban 3-4 perc alatt kisütjük (de akár kanalazhatjuk is az olajba).
  6. Forgassuk meg a citromos-gyömbéres xilites porcukorban, és mártogassuk baracklekvárba.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 40 071
elküldve: 18
receptkönyvben: 448
elkészítve: 14/22
Facebookon megjelent: -

szakács

Emőke

Mióta szakács: 2012.01.07.
47 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, buli receptek, hanuka, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: fánk
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fánk, csicsókafánk, diétás fánk, édesburgonyás fánk

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ditket
ditket Mon, 2014-10-27 19:39

Nekem ez nem jött igazán össze.
Elég híg lett a tészta, lehet hogy ezt hibáztam el.
Van itthon ostyasütőm, olyan kerek, és abban kisütöttem palacsintának.
Kicsit ropogós, kicsit puha. Lekvárral szuper lett.

klarinetos
klarinetos Thu, 2014-10-09 08:50

Valaki meg tudja nekem mondani, hogy héjában kell megfőzni? Vagy pucolva? Köszönöm

gyevi.mami
gyevi.mami Fri, 2014-01-17 13:38

Ma meg fogom sütni ezt a nagyon finomnak bizonyuló csicsókafánkot. Most szedtem fel csicsókát a kertemből meg is főztem, már csak a további tenni valót kell követnem. Köszi a receptet.
t.

szaboemoke
Emőke / szaboemoke Sat, 2014-01-18 16:17

Szia! Hogy sikkerült? :) Jó neked, hogy van ottho csicsókád, nekem kissé nehézkes a beszerzése. :/ üdv. Emőke

Szórád
Szórád Mon, 2013-02-11 14:22

Szia!
Egy kis gyakorlati segítséget szeretnék kérni a csicsókával kapcsolatban. A "héjától" hogy szabadítjátok meg? Teljesen eltávolítjátok a barna részt? Ez Nektek nem vesz el rengeteg időt? Vagy van erre egy egyszerűbb megoldás?
Köszi!

hobbit
hobbit Mon, 2012-10-22 16:26

A recept klassz, ki is próbálom. Igaz, le kellett győznöm a bizalmatlanságot és ellenszenvet, amit az összetevők között található "Norbi liszt" megnevezés okozott.
A Norbi liszt az egy sületlen marhaság. Mi köze van egy volt rendőrnek a liszthez? Talán még a rozst sem tudja megkülönböztetni a búzától. Az ő tudománya semmi más, mint a harácsolás.

iszaka
iszaka Tue, 2012-03-06 20:29

Szia! Nagyon ötletes a recept, ki fogom próbálni!
Egyetlen észrevételem lenne: a csicsókánál az oldal az édesburgonyára hivatkozik, szerintem a csicsóka és az édesburgonya két különböző dolog
Gondolom Te a receptben az "igazi" csicsókára gondoltál!
A

szaboemoke
Emőke / szaboemoke Tue, 2012-03-06 20:50

Igen, szerintem is két különböző dolog..sajnos a szerkesztők nem így gondolják. :( Igen, az "igazi" csicsókára gondoltam. Remélem ízleni fog! :)

917
csicsóka 180 g
vaj 60 g
víz 200 ml
finomliszt 150 g
tojás 2 db
szerecsendió 0 ízlés szerint
1 csipet
porcukor 1 ek
gyömbér 1 késhegynyi
citromhéj 1 citromból nyert
sárgabaracklekvár 3 ek
napraforgó olaj 3 dl