r
Nosalty Logó

Csicsókafánk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Emőke
Csicsókafánk
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 917 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 3656 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 355 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    78.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    239.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    105.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 917 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31 g

Zsír

  • Összesen
    314.4 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    136 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    97 g
  • Koleszterin
    489 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    959.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    477 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    186.1 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    421.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    567 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    108 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    355 mg
  • Retinol - A vitamin:
    557 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    515 micro
Összesen 3656 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    30.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    93.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 355 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csicsókát főzzük puhára, hámozzuk meg és pürésítsük (kb 150 g lesz belőle pucolást követően).
  2. Tegyük fel forrni a vizet, adjuk hozzá a vajat, sót, őrölt szerecsendiót.
  3. Amikor felforrt adjuk hozzá a lisztet. Átkeverjük és a sűrű masszát félretesszük hűlni.
  4. Amint kihűlt keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a csicsókapürét, egyenként a tojásokat és robotgéppel jól összekeverjük.
  5. Nyomózsákba töltjük és bő, forró olajban 3-4 perc alatt kisütjük (de akár kanalazhatjuk is az olajba).
  6. Forgassuk meg a citromos-gyömbéres xilites porcukorban, és mártogassuk baracklekvárba.
  • Sütés ideje: 4 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 42754
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 06.

Ajánló

Diétázóknak, cukorbetegeknek ajánlom.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Update 1-es verzióban készítettem. Az alaprecept Mandulasarok blog érdeme.

Hozzászólások

focaccina

mmmm jòl hangzik, ki fogom pròbàlni! :)

Emőke

rendben :)

iszaka

Szia! Nagyon ötletes a recept, ki fogom próbálni! Egyetlen észrevételem lenne: a csicsókánál az oldal az édesburgonyára hivatkozik, szerintem a csicsóka és az édesburgonya két különböz? dolog Gondolom Te a receptben az "igazi" csicsókára gondoltál! A

Emőke

Igen, szerintem is két különböz? dolog..sajnos a szerkeszt?k nem így gondolják. :( Igen, az "igazi" csicsókára gondoltam. Remélem ízleni fog! :)

Törölt felhasználó

A recept klassz, ki is próbálom. Igaz, le kellett gy?znöm a bizalmatlanságot és ellenszenvet, amit az összetev?k között található "Norbi liszt" megnevezés okozott. A Norbi liszt az egy sületlen marhaság. Mi köze van egy volt rend?rnek a liszthez? Talán még a rozst sem tudja megkülönböztetni a búzától. Az ? tudománya semmi más, mint a harácsolás.

Emőke

hobbit: használj helyette teljes ki?rlés? tönköly lisztet ;)

Törölt felhasználó

Szia! Egy kis gyakorlati segítséget szeretnék kérni a csicsókával kapcsolatban. A "héjától" hogy szabadítjátok meg? Teljesen eltávolítjátok a barna részt? Ez Nektek nem vesz el rengeteg id?t? Vagy van erre egy egyszer?bb megoldás? Köszi!

Emőke

Szia Szórád! Én nagyon vékonyan megházom és ennyi. :) Üdv. E.

Törölt felhasználó

Ma meg fogom sütni ezt a nagyon finomnak bizonyuló csicsókafánkot. Most szedtem fel csicsókát a kertemb?l meg is f?ztem, már csak a további tenni valót kell követnem. Köszi a receptet. t.

Emőke

Szia! Hogy sikkerült? :) Jó neked, hogy van ottho csicsókád, nekem kissé nehézkes a beszerzése. :/ üdv. Em?ke

klarinetos

Valaki meg tudja nekem mondani, hogy héjában kell megf?zni? Vagy pucolva? Köszönöm

Törölt felhasználó

Nekem ez nem jött igazán össze. Elég híg lett a tészta, lehet hogy ezt hibáztam el. Van itthon ostyasüt?m, olyan kerek, és abban kisütöttem palacsintának. Kicsit ropogós, kicsit puha. Lekvárral szuper lett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek