r
Nosalty Logó

Fánk Fincitől

Finci
Fánk Fincitől
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

tésztához

hempergetéshez

sütéshez

1660
Kalória
16.7g
Fehérje
122g
Szénhidrát
123.5g
Zsír
23.1g
Víz
189.6g
Koleszterin
3.5g
Élelmi rost
44.3g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 43% Zsír

tésztához

hempergetéshez

sütéshez

Összesen 1660 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 43% Zsír

tésztához

hempergetéshez

sütéshez

Összesen 6641 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 43% Zsír

tésztához

hempergetéshez

sütéshez

Összesen 441 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 43% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.7 g

Zsír

  • Összesen
    123.5 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    190 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    471.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    122 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    23.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    182 micro
Összesen 1660 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 43% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67 g

Zsír

  • Összesen
    494.1 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    216 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    160 g
  • Koleszterin
    759 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1886.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    618 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    736 mg
  • Nátrium
    249 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    488.1 g
  • Cukor
    177 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    92.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    571 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    178 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    404 micro
  • Kolin:
    547 mg
  • Retinol - A vitamin:
    558 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    729 micro
Összesen 6641 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 43% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    32.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    125 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    6.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 441 kcal

Elkészítés

tésztához

  1. Kovászt készítünk. Kb. 1 dl tejet megmelegítünk (de ne legyen forró!), hozzáadjuk az 1 evőkanál cukrot és az élesztőt. Pihentetjük. Ha az élesztő megdagadt, hozzáadjuk a lisztet, majd a tojássárgáját, vajat, cukrot, sót és a citromhéjat is.
  2. Annyi tejet adunk hozzá, hogy a galuskatésztánál sűrűbb, keményebb tésztánk legyen. Ez erősen függ a liszt minőségétől, így azért írtam, hogy összesen kb. 4 dl tej kell a tésztához.
  3. A fánkunk akkor lesz szép, könnyű és lyukacsos, ha erősen kiverjük. Ez azt jelenti, hogy a kezünkkel lapátot formálva elemeljük a tálból, és fel-fel emeljük. Ezt addig csináljuk, amíg a tészta homogén, és levegőtől buborékos nem lesz. (Nem egy könnyű meló.) Kelesztjük.
  4. Ha megkelt, erősen lisztezett deszkára borítjuk. A tésztát kézzel lapogatjuk, és kb. 1 cm vastagságúra húzzuk. Nem nyújtjuk! Lisztezett fánk vagy pogácsakiszúróval (ezek híján pohárral) kiszúrjuk, és újra pihentetjük.
  5. A porcukrot és a vanília rudat összedaráljuk, és nagy tálba tesszük.
  6. Bő olajban sütjük. Forrón a vaníliás cukorban jól meghempergetjük őket.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 2 p

Itt a fánkszezon. Gondoltuk, tartunk egy főpróbát. Nagymama elővette régi, jól bevált fánk receptjét, és aztán újra és újra megcsináltattuk vele. És a farsangnak még messze nincs vége.....

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...