r
Nosalty Logó

Farsangi fánk karneváli jelmezben

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Farsangi fánk karneváli jelmezben
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 35% Zsír

A fánkhoz

A tetejére

Összesen 1609 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 35% Zsír

A fánkhoz

A tetejére

Összesen 8049 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 35% Zsír

A fánkhoz

A tetejére

Összesen 393 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23 g

Zsír

  • Összesen
    105.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    175 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    686.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    192 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    283 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    137.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    208 micro
Összesen 1609 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.2 g

Zsír

  • Összesen
    529.6 g
  • Telített zsírsav
    95 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    232 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    172 g
  • Koleszterin
    876 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3434.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    304 mg
  • Kálcium
    962 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    326 mg
  • Foszfor
    1414 mg
  • Nátrium
    388 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    688 g
  • Cukor
    93 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    161.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    634 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    181 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    508 micro
  • Kolin:
    747 mg
  • Retinol - A vitamin:
    604 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    340 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1041 micro
Összesen 8049 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    25.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    167.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 393 kcal

Hozzávalók

A fánkhoz

A tetejére

Elkészítés

A fánkhoz

  1. Az élesztőt egy deciliter tejben a cukorral felfuttatjuk.
  2. A többi hozzávalóval együtt összekeverjük a liszttel.
  3. A folyékony hozzávalóktól függően a liszt mennyisége változhat. Ne legyen nagyon lágy a tészta!
  4. Néhány percig fakanállal dagasztjuk.
  5. Lefedve duplájára kelesztjük, kb. egy óra alatt.
  6. A kelesztőből lisztezett deszkára borítjuk, ekkor már nem gyúrjuk át! Kb. 4 cm vastagra nyújtjuk a kezünkkel. Közepes pogácsaszaggatóval vagy pohárral kiszaggatjuk a fánkokat.
  7. Ismét pihentetjük 10-15 percig.
  8. Ezalatt egy edényben olajat melegítünk.
  9. Közepesen forró olajban sütjük a fánkokat. Alsó felének közepébe ujjunkkal egy kis lyukat nyomunk, így dobjuk bele az olajba. Rögtön lefedjük. 2-3 percig sütjük, utána megfordítjuk őket, és fedő nélkül további 1-2 percig aranybarnára sütjük
  10. A csokoládé mázhoz étcsokoládét olvasztunk gőz felett vagy többszöri kevergetés mellett mikróban.
  11. Ezzel vonjuk be a már kihűlt fánkokat. Színes cukorgolyókkal díszítjük.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5656
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 17.

Ajánló

A maradék tojásfehérjét fagyasszuk le, így később más süteménybe még felhasználhatjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyukám receptje, ami eddig mindig bevált. (: További képek a blogomon.

Hozzávalók

A fánkhoz

A tetejére

Címlapról ajánljuk

7 imádnivaló teraszos hely Budapesten, ahol jót is ehetünk

Egyre inkább kikívánkozunk a négy fal közül. Ha szeretnétek a szabad ég – vagy épp egy napernyő – alatt lazulni, annyi sok jó lehetőség van a fővárosban! Ajánlunk helyet a pesti flaszteren, a budai és a pesti Duna-parton is, hiszen a terasz is sokféle lehet a csupazöld kerthelyiségtől a belvárosi kiülős helyekig. Teraszra fel!

Nosalty

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!