r
Nosalty Logó

Farsangi fánk karneváli jelmezben

NS
Farsangi fánk karneváli jelmezben
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A fánkhoz

A tetejére

1609
Kalória
23g
Fehérje
137.6g
Szénhidrát
105.9g
Zsír
32.3g
Víz
175.2g
Koleszterin
5.9g
Élelmi rost
18.5g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 35% Zsír

A fánkhoz

A tetejére

Összesen 1609 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 35% Zsír

A fánkhoz

A tetejére

Összesen 8049 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 35% Zsír

A fánkhoz

A tetejére

Összesen 393 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23 g

Zsír

  • Összesen
    105.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    175 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    686.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    192 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    283 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    137.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    32.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    208 micro
Összesen 1609 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.2 g

Zsír

  • Összesen
    529.6 g
  • Telített zsírsav
    95 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    232 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    172 g
  • Koleszterin
    876 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3434.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    304 mg
  • Kálcium
    962 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    326 mg
  • Foszfor
    1414 mg
  • Nátrium
    388 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    688 g
  • Cukor
    93 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    161.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    634 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    181 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    508 micro
  • Kolin:
    747 mg
  • Retinol - A vitamin:
    604 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    340 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1041 micro
Összesen 8049 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    25.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    167.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    7.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 393 kcal

Elkészítés

A fánkhoz

  1. Az élesztőt egy deciliter tejben a cukorral felfuttatjuk.
  2. A többi hozzávalóval együtt összekeverjük a liszttel.
  3. A folyékony hozzávalóktól függően a liszt mennyisége változhat. Ne legyen nagyon lágy a tészta!
  4. Néhány percig fakanállal dagasztjuk.
  5. Lefedve duplájára kelesztjük, kb. egy óra alatt.
  6. A kelesztőből lisztezett deszkára borítjuk, ekkor már nem gyúrjuk át! Kb. 4 cm vastagra nyújtjuk a kezünkkel. Közepes pogácsaszaggatóval vagy pohárral kiszaggatjuk a fánkokat.
  7. Ismét pihentetjük 10-15 percig.
  8. Ezalatt egy edényben olajat melegítünk.
  9. Közepesen forró olajban sütjük a fánkokat. Alsó felének közepébe ujjunkkal egy kis lyukat nyomunk, így dobjuk bele az olajba. Rögtön lefedjük. 2-3 percig sütjük, utána megfordítjuk őket, és fedő nélkül további 1-2 percig aranybarnára sütjük
  10. A csokoládé mázhoz étcsokoládét olvasztunk gőz felett vagy többszöri kevergetés mellett mikróban.
  11. Ezzel vonjuk be a már kihűlt fánkokat. Színes cukorgolyókkal díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 15 p

Anyukám receptje, ami eddig mindig bevált. (: További képek a blogomon.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...