r
Nosalty Logó

Farsangi fánk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Farsangi fánk
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 38% Zsír

A tésztához

A sütéshez

A tálaláshoz

Összesen 1695 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 38% Zsír

A tésztához

A sütéshez

A tálaláshoz

Összesen 13552 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 38% Zsír

A tésztához

A sütéshez

A tálaláshoz

Összesen 447 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.8 g

Zsír

  • Összesen
    120.7 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    468.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    200 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    131.5 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 1695 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    142.3 g

Zsír

  • Összesen
    965.8 g
  • Telített zsírsav
    172 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    423 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    319 g
  • Koleszterin
    755 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3744.7 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    393 mg
  • Kálcium
    876 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    267 mg
  • Foszfor
    1600 mg
  • Nátrium
    568 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1052 g
  • Cukor
    241 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    374.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    916 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    354 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    746 micro
  • Kolin:
    586 mg
  • Retinol - A vitamin:
    903 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    910 micro
Összesen 13552 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    31.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    123.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 447 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A sütéshez

A tálaláshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy nagy tálba tesszük a lisztet, egy csipet sót, majd beleütjük az egész tojásokat, hozzáadjuk a rumot, a felfuttatott élesztőt, az olvasztott vajat, és a meleg tejet. Fakanállal jól összedolgozzuk.
  2. Addig verjük a fakanállal, amíg a tészta kifényesedik, és hólyagos nem lesz. Ekkor már elválik az edény falától és lejön a fakanálról is.
  3. Kicsit meglisztezzük a tetejét, és letakarva kétszeresére kelesztjük.
  4. Lisztezett deszkára borítjuk, kicsit átgyúrjuk.
  5. Kézzel szépen széthúzogatjuk, kb másfél ujjnyi vastagságúra.
  6. Fánkszaggatóval, vagy nagy szájú üvegpohárral kiszaggatjuk.
  7. Mire az olaj felforrósodik, addigra másodszorra is megkel a tészta.
  8. A forró olajba tesszük a fánkokat. Nem sokat egyszerre, mert sütés közben megnőnek.
  9. Azonnal fedőt teszünk rá és kb 2 percig fedő alatt sütjük. Ha az olaj nagyon forró, lejjebb vesszük, mert nagyon gyorsan megpirul, és akkor nem sül át. Ha világos piros, gyorsan megforgatjuk, és fedő nélkül sütjük tovább. Ekkor lesz szép szalagos a fánkunk.
  10. Bő olajban süssük, mert ha kevés olajat használunk, nem tud úszni az olajon, és nem lesz szép.
  11. Forrón meghintjük porcukorral, és gyümölcsdzsemmel tálaljuk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 46
  • Össznézettség: 280845
  • Feltöltés dátuma: 2009. január 06.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Már nagyon unja az egész család a sok ünnepi húsos kaját. Holnap kezdődik a farsang, így egy kicsit előre vagyunk, de mindenki imádja a forró fánkot. Ki dzsemmel, ki porcukorral, ki a leves után, ki csak desszertnek vanília vagy csoki pudinggal.

Hozzászólások (159)

Törölt felhasználó

Ezt a már többször megsütöttem, mindig kapós volt...nagyon fínom, különösen kedveli a családom áfonyalekvárral...

Törölt felhasználó

Szia! Nekem az lenne a kérdésem,hogy az éleszt?t külön tejbe meg kell futtatni, vagy abbol a fél literb?l vegyek el. Még nem csináltam fánkot de a férjem szeretné és ha ez a recept ilyen jó akkor megcsinálnám.Köszönöm a segítségedet el?re is :Dzsenett

Törölt felhasználó

Szia Dzsenett! Nyugodtan próbálkozz, a fél liter tejb?l vegyél el felfuttatni az éleszt?t, és tegyél bele a cukorból is egy kanállal. A többi cukrot és a vajat olvaszd bele a tejbe, ne a lisztbe keverd. A recept jó, és ha jól kidolgozod a tésztát, akár fakanállal akár géppel és meleg helyen jól megkeleszted biztos, hogy sikerül.Az olaj h?mérséklete még a kritikus pont a sütésnél. Legyen forró, de ne túlságosan , mert akkor a belseje nem sül át. Biztos sikerülni fog csak bátran állj neki! Marika

Erzso83

Fantasztikus a recept, tökéletesen sikerült, bár felverni nem könny? a tésztát, de megéri a fáradságot!!!!!!

Törölt felhasználó

Kedves Erzsó! A recept nagyon régi, "Ómamám" receptfüzetecskéjéb?l való. A régi öregek azt tanították, "kenyeret ,kelt tésztát addig kell kidolgozni lányom amíg nem csöpög a mester-gerenda!" A fáradtság meghozza a gyümölcsét, és amikor gyorsan elfogy az ember már el is felejti a fáradtságot.Próbáltam kenyérsüt?géppel kidolgoztatni, úgy is el lehet készíteni.Marika

Kacsa951

Kedves Mária! Jó volt olvasni, amit az Ómamádról írtál! Nekem a Nagyim jutott eszembe. Csodás kelt tésztákat csinált, s mindig azt mondta: " Addig kell dagasztani a tésztát, amíg nem csöpög a plafon." Szóval a lényeg a jó kidolgozás! Elhatároztam, hogy megsütöm ezt a receptet, már csak azért is, mert az unokámnál az oviban fánk ev? versenyt rendez az óvónéni. Had szórakozzanak a lurkók. Köszönet a receptért. Kati

Törölt felhasználó

Valóban megkönnyíti a munkát a kenyérsüt?gép. Remekül bedagasztja, közben mást is csinálhatsz, és kevésbé fárasztó. A végeredmény REMEK-nagyon finom.

Törölt felhasználó

Erre a receptre csak annyit tudok mondani,hogy maga a tökéletesség!!!!Tegnap megsütöttem,és fantasztikusan sikerült!!!Bár rengeteg lett bel?le,szinte mind elfogyott.A dagasztást én a kézi mixerem dagasztó karja segítségével végeztem.Nem volt olyan fárasztó,és remekül elvégezte a munka nehezét. A receptet el is tettem,sokszor el? fog még kerülni az biztos.

zsókuci

Elkészítettem ! SZUPER ! Ennyi....

Edit

Kedves Nosalty !!!! A feltett recepteknél nem lehet elolvasni az els? hozzá valokat mert mindenhol rálóg a hozzávalók ...f?re szöveg. Ha lehetne ezt korigálni mert nagyon zavaró :)))) Köszike

Törölt felhasználó

Kedves Marika! Nagyon örülök, hogy eszembe juttattad a receptet, már készültem a farsangi fánk sütésére. Én is verejtékkel dolgozom meg érte, de így készítette édesanyám is, és nagymamaám is. Puszi: Margó

Törölt felhasználó

nagyon jó ez a fánk fantaztikus

Törölt felhasználó

bia: miért írtad ezt?????????????? Épp most akarom kipróbálni, de te nem fogod elvenni a kedvemet :-)

Törölt felhasználó

"bia" Nem értem, hogy el?ször miért nagyon jó és fantasztikus a fánkom, majd egy perc múlva miért "szar"? Már megbocsáss, de megindokolnád! Ilyen rövid id? alatt nem készíthetted el! Ha netalántán nem sikerült akkor pedig nem a recept a rossz hanem az elkészít?jével van a probléma. Csak sajnálni tudlak!

Törölt felhasználó

Nem azért, de ha ránéz az ember a képre, rögtön lehet tudni, hogy ez a fánk jó. Ekkora szalag csak finom, könny? tésztával érhet? el! :) Biztos finom is! Üdv: Mrs Smith

Törölt felhasználó

Annyi jót olvastam a receptr?l, hogy én is kipróbálom! Megírom, hogy hogyan sikerült!

Törölt felhasználó

Kedves Ibolya! Örülök, hogy sikerült a fánk sütés, és hogy ízlett a családodnak! Marika

Törölt felhasználó

Kedves Marika! Életem els? fánkja!:-) Fúúúú, nagyon fini lett!!Nagyon jó kis recept!! Köszi a receptet, el is raktam a gy?jteményembe!!!:-) Timi

Törölt felhasználó

Kedves Marika! Nagymamám is így csinálta, régóta kerestem a pontos receptet, köszönöm! :) Egy kérdésem lenne... ha berakom a kenyérsüt?be, vajon milyen programmal, illetve kb. meddig dolgozzam össze? :/

Törölt felhasználó

Kedves Eszter! A kenyérsüt? 2-es programján szoktam dagasztatni, kicsit szoktam fakanállal segíteni neki az elején akkor gyorsabban áll össze a tészta. Ha egyszer lejárt kikapcsolom és elszoktam indítani újra. A második dagasztatás után megint kikapcsolom, de nem veszem ki a kosarat, hagyom ott a helyén mert langyos a f?t?szál, ott gyorsan megkel. Utána nyújtom ki és szaggatom ki. Kicsit kel , általában mire meleg lesz az olaj megkel . Már süthetem is.Marika

Hozzávalók

A tésztához

A sütéshez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

Feltárul a kapszulakamra: az új kihívás, amivel jól jár a...

A kamra minden háztartás szíve, irányítóközpontja és motorja. Néha üresebb, néha dugig van, az étkezéseink alapját adja, és minden nap inspirációként szolgál ahhoz a nehéz kérdéshez, hogy „na, mi lesz ma az ebéd?”. Nagyon sok múlik azon, hogyan használjuk a kamránkat, éppen ezért indul most útjára a „kapszulakamra” nevű kezdeményezés, amivel időt, pénzt, energiát spórolhatunk, ráadásul a pazarlással is felvehetjük a harcot. Lessük meg, mit rejt a kapszulakamra! (x)

Szponzorált tartalom

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.