Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fánk Tésztásfül konyhájából

Fánk Tésztásfül konyhájából
Fánk Tésztásfül konyhájából
19 perc / előkészület: 15 perc sütés: 4 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Otthon nem csak farsang idején, hanem erősebb leves után (pl. bableves, gulyás) gyakran sütünk édes tésztát.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Lekvárokkal, nutellával, porcukorral, fahéjas porcukorral kínálom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A száraz hozzávalókat (liszt, cukor só) átszitáljuk, ettől könnyű lesz a tészta.
  2. Az élesztőt felfuttatjuk 1,5 dl tejjel, édesítő tablettával. A tészta szebben kel meg (15 perc). (NoSalty-n tanultam meg.)
  3. A liszthez adjuk a felfuttatott élesztőt, tojássárgáját, maradék tejet, legutoljára az olvasztott kézmeleg vajat. A tésztát jól kikeverjük, amíg nem ragad a kezünkre, de nem is kemény. Lágy legyen inkább.
  4. A tálban hagyjuk, meleg helyen kelesztjük. A sütőt beállítjuk 35 fok melegre. Előbb is megkel, 25-30 perc.
  5. A megkelt tésztát kiborítjuk a lisztezett deszkára, 2 cm vastagra kinyújtjuk. Kiszaggatjuk a 7-8 cm kör alakú fánkocskákat. 20 percet pihentetjük a melegben a deszkán, letakarjuk konyharuhával.
  6. A kis fánkocskákat hüvelykujjal középen benyomjuk (lekvár gödörnek hívom). Forró olajban az első felét tető alatt sütjük, majd megfordítjuk, és végül tető nélkül már aranybarnára sütjük.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 055
elküldve: 0
receptkönyvben: 19
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Tésztásfül

Mióta szakács: 2013.10.24.
111 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fánk, lekváros fánk, farsangi fánk, nutellás fánk

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

957
finomliszt 70 dkg
1 kk
cukor 4 ek
friss élesztő 5 dkg
édesítőszer 3 db
tej 5 dl
vaj 10 dkg
tojás 2 db
napraforgó olaj 5 dl