Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fahéjas trüffeltorta sütés nélkül

Fahéjas trüffeltorta sütés nélkül
Fahéjas trüffeltorta sütés nélkül
40 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (36)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kék-sárga svéd lakberendezési áruház éttermében ettem csokoládés trüffelt, ami csokifüggőként naná hogy egyből a kedvencem lett. Az első pár falat után aztán rájöttem, hogy ez a süti otthon is bármikor kivitelezhető, mert az alja egy kekszes massza, a töltelék pedig trüffel (összeolvasztott csoki és tejszín) . Aztán két nap múlva nekiálltam, és elkészült a home-made verzió. Pont ugyanolyan lett – jóval több csokival,:) Azóta készült már karácsonyi változata is, ami mentás volt (kép a blogomon).

hozzávalók / 4 adag

A kekszes alaphoz

A trüffelhez

ajánlat

A svéd étteremben vaníliás tejszínhab járt mellé, azzal is nagyon finom – igaz, hogy nem is egy diétás darab.:)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kekszes alaphoz a margarint, a tejet és a cukrot egy lábasban addig melegítjük, míg teljesen fel nem olvadnak.
  2. Ekkor hozzáadjuk a darált kekszet és a kakaót, és sima masszává gyúrjuk.
  3. Egy papírral kibélelt tortaforma aljába nyomkodjuk úgy, hogy legyen némi pereme is, majd betesszük a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen (kb. fél óra).
  4. Ezalatt elkészítjük a trüffelt: a tejszínt meglangyosítjuk, a csokit pedig apró darabokra vágjuk, és gőz fölött felolvasztjuk.
  5. Mikor a csoki felolvadt, hozzáadjuk a margarint, átkeverjük, megvárjuk míg elolvad benne.
  6. Fokozatosan hozzákeverjük a langyos tejszínt, majd megvárjuk, míg szobahőmérsékletűre hűl. (Ha esetleg csomós lenne, visszatesszük a gőz fölé, hogy elolvadjanak.)
  7. Ha már kihűlt, rásimítjuk a megdermedt kekszes rétegre.
  8. Legalább 4 órára (jobb egy éjszakára) hűtőbe tesszük. Tálalás előtt megszórjuk kevés őrölt fahéjjal.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 16
össznézettség: 28 404
elküldve: 43
receptkönyvben: 863
elkészítve: 67/86
Facebookon megjelent: -

szakács

vikki

Mióta szakács: 2011.02.07.
84 recept

receptjellemzők

alkalom: születésnap, buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
kategória: torta
konyha: skandináv
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

fahéjas csokitorta, fahéjas ganache torta, trüffel torta, csokitorta sütés nélkül

Hozzászólások (36)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bnicc
bnicc / bnicc Mon, 2018-10-29 10:02

Nagyon szuper recept!! Könnyen, gyorsan elkészül, többféle módon díszíthető. Mindenki imádta. Köszi!!!

Zs.u.zs.i
Zs.u.zs.i Sat, 2014-12-20 14:24

Hatalmas siker volt! :)
Igaz, nem darált keksszel csináltam, hanem apróra tördelt kakaóssal. Ezután túl híg lett a tészta, úgyhogy még egy kis babapiskótát is beletördeltem. Így darabosabb lett a "tészta" rész, de éjjel a hűtőben kellőképpen megpuhult.

heskarte
altermami / heskarte Mon, 2014-08-25 21:55

Szia! Olyan kérdésem lenne, hogy a karamellást is habtejszínnel csinálod, nem főzőtejszínnel? Nekem olyan furi, hogy azt melegíted.

Do-Di
Do-Di Tue, 2013-12-17 23:44

Elkészítettem! :-) Nagy sikere volt! Karácsonykor újrázok! Köszönöm a receptet !

mnino43
mnino43 Sun, 2013-11-17 22:55

Hát ez naggggggyon talált! Pont a 7en ettem ilyet a svéd áruházban. Csináltam hozzá vaníliás habot, és tökéletes! Nagyon köszi a receptet! Vendégek odáig voltak - meg én is, hogy hipp-hopp kész volt! :)

Sziszti
Sziszti Tue, 2013-10-01 15:13

Nagyon finom és nagyon elegáns édesség. Már sokszor sikert arattam vele.
Köszönöm a receptet.

hbitta
hbitta Sun, 2013-02-03 13:33

Szia! elkeszitettem a tortat, nagyon finom lett, de en a tesztaba rakott margarint soknak talalom, mert nekem tocsogott az egesz, majd dermedes utan kicsapodott az oldalara es a kozepebe. Gondolom valamit elrontottam.... de ettol meg finom lett :)
Valamint szeretnem megkerdezni, hogy a blogodat hol talalom mert erdekelne a karamellas valtozata is :)
Koszi!

EszMeszTesz
EszMeszTesz Sun, 2013-01-20 21:10

Már nem egyszer megcsináltam,könnyen elkészíthető,nagyon finom!Egyből mindenki kedvence lett,az előbb fogyott el az újabb adag!:)Gratulálok a recepthez!

Dzsucu
Dzsucu Fri, 2012-11-16 10:42

Szia,
megcsináltam a karamellás változatot, az egész család a csodájára járt.Amikor a trüfellt ráöntöttem az alapra, kicsit elbizonytalanodtam, hogy ez vajon meg fog e szilárdulni, de sikerült.Gratulálok a bloghoz is elképesztően igényes, már ki is néztem 1-2 receptet róla.Üdv Judit

vikki
vikki / vikki Fri, 2012-11-16 12:00

Szia Judit!

Köszönöm, és örülök, hogy ekkora sikered volt vele!:) Bizony, a hűtési időt be kell tartani, hogy tökéletes végeredményt kapjunk, ezért is szoktam külön kiírni.Remélem a többi recept is beválik majd ilyen jól!:)

villers
villers Thu, 2012-10-11 09:56

Szia! A blogodon levő karamellás változatot szeretném megcsinálni, és az lenne a kérdésem, hogy miért nem lehet a tejszínben felolvasztani a csokit, miért kell azt külön gőz felett. Úgy lényegesen egyszerűbb lenne nekem.
Köszi

vikki
vikki / vikki Thu, 2012-10-11 13:14

Szia!

Én azért szoktam külön olvasztani, mert így biztosan nem ég meg a csoki, mert látod, mikor éri el azt az állapotot, amikor már folyós de még nincsenek benne nyúlós gumók, ami annak a jele, hogy megégett. Ha neked úgy egyszerűbb, olvaszthatod egybe, de nem garantálom, hogy ugyanazt az állagot kapod a végén.

vikki
vikki / vikki Mon, 2012-09-17 08:47

Igen. A lényeg, hogy a kekszes alapnak tudj benne peremet csinálni, hogy a csokit megtartsa míg megdermed.

Helia
Helia Sun, 2012-07-08 16:19

Megcsináltam, isteni finom lett!!! :))
Az észrevételem pusztán annyi, hogy az adag több főre is elég, mint 4.
Én egy céges bulira csináltam dupla adagot egy nagy tepsiben, és bizony bőségesen lett belőle :)
És egy ötlet: amikor az alapot terítettem szét, felülre is sütőpapírt tettem és gurulós fahengerrel (olyan, mint a festőhenger) pillanatok alatt szét lehetett teríteni.
Köszönjük, vikki!!! :)))

sznelly
sznelly Thu, 2012-05-10 19:18

Kedves Vikki! A kérdésem az lenne, hogy hány centis tortaformába tetted? :)

Dőrike
Dőrike / Dőrike Sat, 2012-04-21 18:17

Hát ez isteni! és nagyon hamar kész van, bár biztos nem árt neki ha pihen egy éjszakát, de másfél óra után már tálalta és nagyon nagy sikere volt. Annyit változtattam, hogy a maradék habot felvertem és a tetejére tettem és arra szórtam a fahéjat:)

vikki
vikki / vikki Fri, 2012-03-16 22:26

Lehet az is, ha olyan kekszet használsz:) Ezt a kategóriát nem én állítottam be, hanem a szerkesztők.

vikki
vikki / vikki Fri, 2012-03-16 22:24

Azért kell bele, hogy ha berakod a hűtőbe, megdermedjen és majd szépen szeletelhető legyen a végeredmény.

volfi
volfi / volfi Sun, 2012-03-18 07:59

Az volt a gondom, hogy margarint raksz a trüffelbe? 30 g egy evőkanál, és akkor már miért nem vaj? Ekkora mennyiségnél nem spórolás kérdése. Persze ekkora mennyiségnél talán az ízén sem érződik, csak talán jobb érzés a tudat, hogy vajat tettem bele ... :)

M0ncsa
Moncsa / M0ncsa Sat, 2013-01-26 12:17

Csinald vajjal, en is azt teszem, mar automatikusan konvertalom a receptekben szereplo margarinokat varja :). En is utalom a margarint, ezert sem szeretem (tobbnyire) a cukraszdai sutiket, mert ott mindent margarinnal sutnek, es szvsz gusztustalan izuk van. Nem beszelve rola, mennyivel egeszsegtelenebb :)

vikki
vikki / vikki Fri, 2012-03-16 22:23

Igen. Miután a csoki felolvadt, akkor kell beletenni. Kimaradt valóban, de javítom:)

1029
háztartási keksz 25 dkg
margarin 12 dkg
tej 1 dl
cukor 10 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 ek
tejcsokoládé 10 dkg
étcsokoládé 10 dkg
habtejszín 150 ml
margarin 3 dkg
fahéj 0 ízlés szerint