Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres-almás crumble

Epres-almás crumble
Epres-almás crumble
35 perc / előkészület: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Almás ízesítésben már sokszor ettem, de mivel az eper a kedvenc gyümölcsöm, nem tudtam megállni a felhasználását.

hozzávalók / 5 adag

A gyümölcshöz

A morzsához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gyümölcsöket megmossuk, feldaraboljuk, és öt szuflé formában szétosztjuk.
  2. Kevés fahéjjal, pár csepp citromlével ízesítjük, majd mindegyik tetejére egy teáskanál mézet csurgatunk.
  3. A morzsa hozzávalóit egy aprítógépben összekeverjük, és a gyümölcshalmok tetejére szórjuk.
  4. 180 fokon előmelegített sütőbe helyezve kb. 25 perc alatt készre sütjük. Hmmm... :)
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 718
elküldve: 4
receptkönyvben: 391
elkészítve: 18/23
Facebookon megjelent: -

szakács

Bori

Mióta szakács: 2013.02.16.
48 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
kalória: alacsony
alkalom: Anyák napja, buli receptek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
diéta: tojásmentes
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

epres almás morzsasüti, morzsás édesség eperrel és almával, gyümölcsös morzsás sütemény

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szilvi76
Szilvi6 / szilvi76 Wed, 2018-05-23 10:02

Egy hét alatt ötödször készítem, a (nagy)családunk minden tagja csak úgy falja! Tettem már bele meggyet, barackot is, mindenhogyan remek! Fehérliszt helyett zabliszttel, cukor helyett eritrittel készült, szóval bűntudat-mentesítve ;)

selyempor
selyempor Thu, 2017-01-12 21:59

Sokszor készítem, mert viszonylag alacsony a kalória tartalma, egyszerű, gyors és nagyon finom. Bár mivel a férjemnek max egy kis szelet marad, a mondat első része lényegtelen... :)

selyempor
selyempor Thu, 2014-11-20 17:47

Most készítettem először morzsasütit; nem is értem eddig miért nem csináltam. Tényleg nagyon gyorsan elkészült, és nagyon ízlett! Én kis méretű kapcsos tortaformába sütöttem ( 17 cm ) , majd miután kihűlt a süti, szétkapcsoztam, egy tányérra fordítottam - így a gyümölcs került felülre. Egyszerű és NAGYSZERŰ! Köszönöm szépen!

Kat
Kat Sun, 2013-06-09 10:59

Kedves Bori!

Azt hiszem legközelebb málnával lesz kipróbálva. :) Köszi az ötletet! Szép vasárnapot Neked! Üdv.: Kata

278
eper 30 dkg
alma 1 db
méz 5 teáskanál
citromlé 1 teáskanál
fahéj 0 ízlés szerint
finomliszt 5 dkg
mandula 5 dkg
vaj 6 dkg
cukor 5 dkg
1 csipet