Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsvéti fonott kalács Glaser konyhájából

Húsvéti fonott kalács Glaser konyhájából
Húsvéti fonott kalács Glaser konyhájából
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kalácshoz dagaszthatunk kb. 75 g mazsolát is.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet a dagasztótálba szitáljuk, közepébe egy mélyedést nyomunk. Belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadunk 1 tk cukrot és kb. 5 ek langyos tejet. Kevés liszttel elkeverjük, letakarva meleg helyen kb. 20 percig kelesztjük.
  2. A tojásokat felverjük, 3 ek-nyit félreteszünk. A maradék tojást a maradék langyos tejjel, cukorral, a sóval, a vajjal és a vaníliarúd kikapart magjával a tésztához adjuk, és dagasztógéppel kb. 8 percig dagasztjuk.
  3. A tésztát letakarjuk, és meleg helyen kb. 45 percig kelesztjük, míg duplájára nő. A tésztát átdagasztjuk, és 3 egyenlő részre osztjuk.
  4. A tészta darabokból 3 egyforma hosszúságú rudat sodrunk. A rudakat lazán összefonjuk. A kalácsot egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, letakarva meleg helyen kb. 60 percig kelesztjük.
  5. A kalácsot megkenjük a félretett tojással, megszórjuk a jégcukorral.
  6. Betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 900 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 396
elküldve: 0
receptkönyvben: 35
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

fonott kalács, húsvéti kalács, kelt kalács

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

498
kenyérliszt BL80 500 g
friss élesztő 20 g
tej 200 ml
tojás 2 db
cukor 75 g
vaj 75 g
1 kávéskanál
vanília 1 db
jégcukor 2 ek