Nosalty Logó

Kakaós kalács kingus konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
kinguss
Kakaós kalács kingus konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A kakaós feléhez

A kenéshez

Összesen 745 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A kakaós feléhez

A kenéshez

Összesen 4460 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A kakaós feléhez

A kenéshez

Összesen 285 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    28.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    762 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    202 mg
  • Nátrium
    321 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 745 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.3 g

Zsír

  • Összesen
    171.1 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    223 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4571.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    260 mg
  • Kálcium
    811 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    326 mg
  • Foszfor
    1211 mg
  • Nátrium
    1929 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    621.1 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    152 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    214 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    54 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    529 micro
  • Kolin:
    235 mg
  • Retinol - A vitamin:
    212 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    381 micro
Összesen 4460 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    291.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 285 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A kakaós feléhez

A kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Felfuttatjuk az élesztőt a langyos, édesítőszeres tejben.
  2. A hozzávalókat összekeverjük, lágy tésztát gyúrunk.
  3. A tészta egyik feléhez hozzáadjuk a kakaót és a kevés tejet. (Lisztezzük, ha szükséges.)
  4. Lisztezett deszkán a fehér tésztát kissé kilapítjuk, rátesszük a kakaósat, és együtt kb. fél/egy cm vastagra nyújtjuk, majd feltekerjük.
  5. Félbevágjuk, majd vajazott-lisztezett tepsibe tesszük (vajazott alufóliával válasszuk el, hogy ne ragadjanak össze).
  6. Fél/egy órát kelni hagyjuk, majd megkenjük tojással, és 180 fokon 20-30 perc alatt aranybarnára sütjük.
  7. Ha kész, megkenjük vajjal. Mikor kihűlt, már szeletelhetjük is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 29009
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 24.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

kinguss 1 recept

Mindig sikerül, tuti recept.:)

Hozzászólások

Farkasbarack

Kedves Kingus, ez nagyon jól hangzik! :) Egy kérdésem lenne: ha cukorral szeretném készíteni, akkor ez a 30 bogyó vajon mennyinek felelhet meg?

Törölt felhasználó

Szia! 2db tabletta egy ev?kavál cukor. Akkor kb: 15 kanál csapottan. Azaz 25-30 dkg. Szerintem. De érdemes megvárni más véleményét is.

villers

2 tabletta nincs 1 ev?kanál, inkább 1 tabletta kb 1 teskanál, hivatalosan 1 tabletta 6 g cukornak felel meg :)

kinguss

Kedves Farkasbarack! Nem próbáltam még cukorral csinálni, de azt találtam, hogy 1 tabletta édesít?ereje kb. 1 kávéskanál cukoréval azonos. Remélem sikerül! Ha kipróbálod, kíváncsi lennék én is mennyi cukorral sikerült:)

Farkasbarack

Jelentem, kipróbáltam, és 20 deka cukor került bele, valamint elhagytam a + 4 deka porcukrot. Valamiért nekem a tej mennyisége nagyon sok volt, csak a fele ment bele, nem is értettem... De a végeredmény csodálatos!!! Köszönöm, még sokszor meg fogom sütni, életem els? kalácsa! :)

kinguss

Nagyon örülök neki!:)

Farkasbarack

Köszi, akkor 20 deka! :)

Törölt felhasználó

Sziasztok! Elkészült a kalács tegnap este, cukorral az édesít?szer helyett, de sajnos olyan rossz lett, hogy ki kellett dobjam... (nem szeretek ételt kidobni).. A tésztát több mint egy óráig kelesztettem, mégis teljesen lapos maradt, nem tudom, hol lehet a baj. Talán az éleszt?? Pedig többet is tettem bele, mert tapasztalataim szerint 70dkg-hoz ennyi kevés szokott lenni. A f?t?testre is rátettem a tálat, ha az esetleg segít. Így egy kicsit elment a kedvem a dologtól... Mindenesetre még fogok próbálkozni, mert fantasztikusan néz ki.

Törölt felhasználó

Most sül...,de egyátalán nem úgy néz már most ki,mint a képen...:/

Törölt felhasználó

Tovább kell sütni,mint 30perc,mert nyers marad a közepe.Én is cukorral csináltam,amúgy nagyon jó íze lett.Éleszt?t és lisztet is többet használtam,mint a receptben leírt.

kinguss

Nem igazán szoktam az id?t figyelni, csak besaccoltam, úgyhogy lehetséges h kevés a 25 perc:D és igen lisztet mindig én is hozzárakok a tej után, mert elég ragacsos lesz, nem túl kellemes gyúrni emiatt, de szerintem megéri a fáradalmakat. Örülök, hogy ízlett!:)

Törölt felhasználó

Másodszorra is kipróbáltam, gondoltam, el?ször biztos én rontottam el valahol. A receptet a következ? megjegyzésekkel csináltam: az édesít?szert átváltottam 20deka cukorra, illetve a tej tényleg nagyon sok, 3 decinél többel elkezd borzalmasan ragadni, dolgozhatatan lesz t?le a tészta. A tésztát 35-40 percig is sütöttem. Az eredmény: ugyanaz, mint az els? próbálkozásnál. Pedig tényleg mindent kimértem, figyeltem, kétszer elolvastam. Egy bejgliszer?, és sületlen(!) tészta az eredmény, semmi "buborék", a kelésnek a legkisebb jele sincs. Borzalmasan rossz, ehetetlen.... Körbekérdeztem, és azt hallottam, az olaj "megöli" az éleszt?t, ez igaz? Másra nem tudok gondolni, mert a képen látható kalácshoz köze nincs a receptnek!

kinguss

Sajnálom, hogy nem jött össze, tényleg elég sok bele a tej, és nagyon nagyon ragadós a tészta, ez tény,de valahogy mindig inkább utólag lisztezem, még sosem sikerült rosszul. A keléssel sem volt még gond, ez a tészta mindig nagyon megdagadt, ha nem is annyira kelesztéskor, de a süt?ben töltött id? alatt. A sütési id?t illet?en pedig, addig sütöm mindig, amíg szép barna nem lesz a teteje. Nem tudom mi lehet a gond:S

katica 22

Kiprobáltam és nagyon gyönyörü finom kalács lett, köszi a receptet! Bár szerintem én kevés kakaot tettem bele, de nem méregettem az az igazság a liszten kivül semmit és cukorral készitettem azt is szemre ,de szép és de finom :)) és foggalmam sincs meddig sütöttem kb 25-30 perc de aztsem néztem csak kivetem amikor gondoltam h mostmár kész. ugyhogy nem a receptel van baj! az enyém teljesen igy néz ki csak halványabb a kakaos rész :)

kinguss

Nagyon örülök neki, hogy sikerült, és ízlett is:) Nálunk sosem az úgynevezett "holland kakaó" van, hanem egy másik fajta, ami szerintem sokkal er?sebb és sötétebb is. Nekem sem volt még ezzel a recepttel bajom,és a képen tényleg az ez alapján készült kalács van, tehát nem tudom, mi miatt nem sikerült az el?z? hozzászólóknak, de kicsit megnyugtattál, köszönöm!:)

Hozzávalók

A tésztához

A kakaós feléhez

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

Egy valamire azért mégis jó lehet a halolaj-kapszula

A halolajas étrend-kiegészítőkre korábban azt mondták, megelőzhető velük az agyműködés romlása – egy komoly amerikai kutatás azonban kimutatta, hogy nincs semmiféle összefüggés a kapszulák szedése és az agyi leépülés között. Egyvalamire azonban talán mégis jók ezek az étrend-kiegészítők: egy kutatás szerint csökkenthetik a mellrák kialakulásának kockázatát.

Stuth-Nagy Niki

További cikkek