r
Nosalty Logó

Kakaós kalács kingus konyhájából

kinguss
Kakaós kalács kingus konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A kakaós feléhez

A kenéshez

745
Kalória
17.4g
Fehérje
103.5g
Szénhidrát
28.5g
Zsír
25.3g
Víz
37.2g
Koleszterin
5.5g
Élelmi rost
10.8g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A kakaós feléhez

A kenéshez

Összesen 745 kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A kakaós feléhez

A kenéshez

Összesen 4460 kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A kakaós feléhez

A kenéshez

Összesen 285 kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    28.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    762 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    202 mg
  • Nátrium
    321 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    103.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    25.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 745 kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.3 g

Zsír

  • Összesen
    171.1 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    223 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4571.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    260 mg
  • Kálcium
    811 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    326 mg
  • Foszfor
    1211 mg
  • Nátrium
    1929 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    621.1 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

Víz

  • Összesen
    152 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    214 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    54 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    529 micro
  • Kolin:
    235 mg
  • Retinol - A vitamin:
    212 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    381 micro
Összesen 4460 kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    291.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    39.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    9.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 285 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Felfuttatjuk az élesztőt a langyos, édesítőszeres tejben.
  2. A hozzávalókat összekeverjük, lágy tésztát gyúrunk.
  3. A tészta egyik feléhez hozzáadjuk a kakaót és a kevés tejet. (Lisztezzük, ha szükséges.)
  4. Lisztezett deszkán a fehér tésztát kissé kilapítjuk, rátesszük a kakaósat, és együtt kb. fél/egy cm vastagra nyújtjuk, majd feltekerjük.
  5. Félbevágjuk, majd vajazott-lisztezett tepsibe tesszük (vajazott alufóliával válasszuk el, hogy ne ragadjanak össze).
  6. Fél/egy órát kelni hagyjuk, majd megkenjük tojással, és 180 fokon 20-30 perc alatt aranybarnára sütjük.
  7. Ha kész, megkenjük vajjal. Mikor kihűlt, már szeletelhetjük is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Mindig sikerül, tuti recept.:)

Nosalty stories

További receptek

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Minibarhesz

A barhesz, más néven "challah", egy édeskés, hagyományos zsidó kalács, amelyet főként shabbatkor és más zsidó ünnepek alkalmával készítenek. A szó a héber "hallá" kifejezésből ...

Gerzsenyi Flóra

Dubai csokis babka

A dubai csoki egy különleges, ínycsiklandó édesség, amely gazdag ízű, hagyományos arab hozzávalók kombinációjával készül, gyakran aranyporral díszítik, és különféle ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek