Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fahéjas csiga egyensúlytésztából

Fahéjas csiga egyensúlytésztából
Fahéjas csiga egyensúlytésztából
20 perc / sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Talán az első recept volt, amit megtanultam... még régen:). Azóta is a kedvencem, mert számtalan formában, számtalan variációval lehet készíteni. Ha jobban megsózom, csinálhatok sós, sajtos rudakat, kifliket, tekercset. Ha édes sütit akarok, akkor mákos, diós, lekváros, kókuszos stb. csiga vagy kifli. Szóval ez a "mindenre jó" alaptészta.) Gyors, finom és egyszerű. Variálható! Csak kreativitás kérdése:).
A nevéből adódóan minden hozzávalóból mindig ugyanannyi kell.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A margarint a liszttel elmorzsoljuk.
  2. Hozzáadjuk az áttört túrót és egy csipet sót.
  3. Összedolgozzuk, és 4-5 órára (de legjobb egy éjszakára) hűtőbe tesszük.
  4. Kb. grafitceruza vastagságúra nyújtjuk, megkenjük tojásfehérjével vagy kicsi tejföllel, de még a víz is jó, azért, hogy a töltelék jobban rátapadjon.
  5. Megszórjuk gazdagon fahéjas kristálycukorral.
  6. Feltekerjük, mint a bejglit, és vékony szeletekre vágva sütőlapra tesszük. (nem magas falú tepsibe!)
  7. Előmelegített sütőben sütjük.

  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 185
elküldve: 5
receptkönyvben: 234
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: -

szakács

tekovacs

Mióta szakács: 2011.01.02.
91 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

mindenre jó alaptészta, fahéjas tekercs

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ügyike
ugyike / ügyike Tue, 2012-01-24 20:19

Kedves Tekovacs!
A receptben nem irod, milyen homersekleten kell sutni?!
Szeretnem mielobb megcsinalni, mert nagyon guszta:)
Valaszodat, elore is koszonom!

tekovacs
tekovacs / tekovacs Tue, 2012-01-24 20:48

Régi gázsütöm van sajnos:): kezdetben 4-5-ös fokozat, 10-15 perc után vissza veszem kicsit, 3-2-esre kb. 20-25 perc és jó. Egyébként mindig nézegetem és ha jónak látom, vagyis jól megnőttek és kezd színt kapni a teteje, akkor jó.:)

tekovacs
tekovacs / tekovacs Thu, 2011-02-03 12:17

Felfedtem magamat, de nem baj. A "K. Emília" az a "tekovacs" :) Hiába, ezt még gyakorolnom kell

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2011-02-03 11:50

Hát, frissen és melegen omlós, de ha kihül ... mindaféle kekszek.:) A túró miatt azonban nem lesz ropogós.:) Dobozba zárva (miután teljesen kihült) sokáig eltartható. OK ennyi?:))

tenger
tenger / tenger Thu, 2011-02-03 09:40

Kedves Tekovacs!

Nagyon gusztusos süti. Kérdésem: milyen állagú lesz? Rodogós, omlós...? :-)
Szép napot
T.

821
finomliszt 25 dkg
margarin 25 dkg
tehéntúró 25 dkg
1 csipet
fahéj 0 ízlés szerint
cukor 5 dkg
tojásfehérje 1 db