Nosalty Logó

Fahéjas almakrémleves habgaluskával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Fahéjas almakrémleves habgaluskával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 0% Zsír

A leveshez

A habgaluskához

Összesen 116 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 0% Zsír

A leveshez

A habgaluskához

Összesen 581 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 0% Zsír

A leveshez

A habgaluskához

Összesen 32 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    0.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    111.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    14 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    299.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 116 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    555.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    230 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128.9 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1496 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    59 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 581 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.7 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    30.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    4 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 32 Kcal

Hozzávalók

A leveshez

A habgaluskához

Elkészítés

A leveshez

  1. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, hozzáadunk 1 ek cukrot és 1 csomag vaníliás cukrot, tovább verjük, míg teljesen kemény lesz.
  2. A liter vizet 3 ek nyírfacukorral és a fél citrom levével felforraljuk, kanalanként beleszaggatjuk a felvert tojáshabot, és mindkét oldalát 1/2- 1/2 percig főzzük, majd egy tálba szűrőrekiszedjük.
  3. A forró lébe ezután beledobáljuk a megtisztított, felkockázott almát, 3-4 percig főzzük, közben beleszórjuk a fahéjat és szegfűszeget. Botturmixszal összetörjük, de maradhat benne néhány kocka.
  4. A tejben elkeverjük a pudingport és a forró levest besűrítjük vele.
  5. Tálalásnál a leves tetejére szedjük a habgaluskát, megszórhatjuk egy kevés extra fahéjjal és egy kis reszelt citromhéjjal.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 29
  • Össznézettség: 15993
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 24.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Évi néni 1830 recept

Még tart a barátnőmtől kapott finom édes alma. Esszük minden formában.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Szuper!Megcsinálom,még ma!:)

Évi néni

Köszönöm. Jó étvágyat hozzá! Üdv: Évi néni

Mignon

Kedves Évi néni! Különleges almaleves után kutattam... a sok kép közül rögtön erre kattintottam, a fotó után azonnal megfogott a recept is. Ebédre el is készítettem, nagyon ízlett az egész családnak, igazán finom lett! Bátran ajánlom mindenkinek, pompás recept, köszönjük Évi néni! :) Szép napot kívánok, üdvözlettel: Mignon

Évi néni

Kedves Mignon! nagyon kedves vagy, hogy ezt írod. Örülök, hogy ízletesnek találtátok. Kedves egészségetekre! Üdv: Évi néni

Törölt felhasználó

Megcsináltam, és isteni finom.

Évi néni

Kedves Katrina! Köszönöm a választásod. Nem akarok nyomulni, de ha szezonja lesz, készítsd el az eperkrém levesemet, hasonló tapasztalatod lesz. Szép napot! Üdv: Évi néni

Törölt felhasználó

Kedves Évi néni! A hétvégi menüsorhoz a te almalevesedet választottam, és fantasztikusan sikerült, pont ahogyan elképzeltem álmaim almakrémlevesét, amikor megálmodtam, hogy azt szeretnék f?zni:D A habgaluskával szuperül harmonizált, nagy örömet okoztál ezzel a receptel a családomnak, és ezáltal nekem is!!! (Anyunak ez lett a kedvenc levese) Tehát milliónyi köszönet érte!!(:

Törölt felhasználó

Ja és most olvasom az el?z? hozzászólásod, megjegyzem, én nyáron elkészítettem az eperkrémlevest is, és az is isteni lett! Köszi mégegyszer(duplán) ! (:

Évi néni

Kedves Bettiti! Kár. hogy nem látsz, kb. a szám körbeéri a fejemet. Köszönöm kedves szavaidat. Örülök, hogy tetszettek a receptek. Különösen azért, mert ritkán készítek leveseket, de azt a keveset nagyon sokan elkészítik és tetszéssel nyilatkoznak róla. Köszönöm még egyszer. Üdv: Évi néni

Törölt felhasználó

Kedves Éva! Ez a leves egyszer?en fantasztikus lett. Köszi a receptet! Dóra

Évi néni

Kedves Dóra! Igazán örülök neki. Köszönöm, hogy megosztottad velem. Kedves egészségetekre. Üdv: Évi néni

trapiklari

Kedves Évi néni! Elkészítettem és nagyon finom lett. Annyit változtattam a recepteden, hogy én nyírfa cukor helyett folyékony édesít?szert használtam, és egy narancs levét is bele csavartam.. Köszi a receptet mentettem a kedvenceink közé!

Évi néni

Kedves Klári! Hálás receptek ezek, mert könnyen, gyorsan elkészíthet?ek és a saját ízlésed szerint alakíthatók. Köszönöm, hogy ezt választottad. Üdv: Évi néni

Hozzávalók

A leveshez

A habgaluskához

Címlapról ajánljuk

További cikkek