Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás habos sütemény

Almás habos sütemény
Almás habos sütemény
90 perc / előkészület: 25 perc főzés: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazi klasszikus ez az almás-habos sütemény, amibe igazi élmény beleharapni: a hab ropogós, az almás réteg fűszeres és szaftos, a tészta pedig szuper omlós. Próbáljátok ki Ti is, mert bizony érdemes!

hozzávalók / 12 adag

hozzávalók az almás töltelékhez

hozzávalók a tésztához

hozzávalók a habhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

almás töltelék

  1. Az almákat megmossuk, meghámozzuk, lereszeljük, és egy lábasba öntjük.
  2. Hozzáadjuk a nádcukrot, a citrom héját és levét, valamint a fahéjat és a szegfűszeget. Összekeverjük, és puhára pároljuk.

tészta

  1. A puha vajat a cukorral és a tojássárgákkal habosra keverjük.
  2. Hozzáadjuk a lisztet, valamint a sütőport és a tejet, és összekeverjük. Ne ijedjünk meg, ha ragadósnak találjuk a masszát, így jó!
  3. Egy 20x30cm-es tepsit kivajazunk-kilisztezünk, és belekanalazzuk a tésztát. Spatulával elegyengetjük, majd rákanalazzuk a párolt almát, és azt is elsimítjuk.
  4. 185°C-ra előmelegített sütőben 25 percet sütjük.

hab

  1. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük - akkor jó, ha a tálból fejjel lefelé fordítva sem folyik ki a hab.
  2. Az elősütött tészta és almaréteg tetejére kanalazzuk a tojáshabot. Egyenletese elterítjük rajta, és villával mintát húzunk bele.
  3. 145°C-os sütőben 20 percet szárítjuk, amíg a hab teteje megkeményedik, de a belseje még puha marad.
  4. Hagyjuk kicsit kihűlni a süteményt, majd felkockázva tálaljuk.
  • sütési hőfok: 145°C
  • tepsi mérete: 20x30 cm
  • költség: 1600 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 17 016
elküldve: 3
receptkönyvben: 112
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: -

szakács

FruitVeb

Mióta szakács: 2018.07.24.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: szüret, buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

almás süti habtetővel

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

382
alma 1.7 kg
nádcukor 125 g
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 1 citromból nyert
fahéj 1 teáskanál
szegfűszeg 0.5 teáskanál
vaj 18 dkg
cukor 80 g
tojássárgája 4 db
finomliszt 25 dkg
sütőpor 1 csomag
tej 75 ml
tojásfehérje 4 db
cukor 10 dkg