r
Nosalty Logó

Almás habos sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
FruitVeb
Almás habos sütemény
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
145 °C
  • 2% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír

hozzávalók az almás töltelékhez

hozzávalók a tésztához

hozzávalók a habhoz

Összesen 382 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír

hozzávalók az almás töltelékhez

hozzávalók a tésztához

hozzávalók a habhoz

Összesen 4570 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír

hozzávalók az almás töltelékhez

hozzávalók a tésztához

hozzávalók a habhoz

Összesen 161 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    426.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.9 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    132.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 382 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.1 g

Zsír

  • Összesen
    174.2 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1255 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5114.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    166 mg
  • Kálcium
    1372 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    176 mg
  • Foszfor
    2017 mg
  • Nátrium
    1366 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    718.4 g
  • Cukor
    467 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    1593.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1582 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    250 micro
  • Kolin:
    775 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1505 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    769 micro
  • β-crypt
    199 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1371 micro
Összesen 4570 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    182.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 161 Kcal

Hozzávalók

hozzávalók az almás töltelékhez

hozzávalók a tésztához

hozzávalók a habhoz

Elkészítés

hozzávalók az almás töltelékhez

  1. Az almákat megmossuk, meghámozzuk, lereszeljük, és egy lábasba öntjük.
  2. Hozzáadjuk a nádcukrot, a citrom héját és levét, valamint a fahéjat és a szegfűszeget. Összekeverjük, és puhára pároljuk.

hozzávalók a tésztához

  1. A puha vajat a cukorral és a tojássárgákkal habosra keverjük.
  2. Hozzáadjuk a lisztet, valamint a sütőport és a tejet, és összekeverjük. Ne ijedjünk meg, ha ragadósnak találjuk a masszát, így jó!
  3. Egy 20x30cm-es tepsit kivajazunk-kilisztezünk, és belekanalazzuk a tésztát. Spatulával elegyengetjük, majd rákanalazzuk a párolt almát, és azt is elsimítjuk.
  4. 185°C-ra előmelegített sütőben 25 percet sütjük.

hozzávalók a habhoz

  1. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük - akkor jó, ha a tálból fejjel lefelé fordítva sem folyik ki a hab.
  2. Az elősütött tészta és almaréteg tetejére kanalazzuk a tojáshabot. Egyenletese elterítjük rajta, és villával mintát húzunk bele.
  3. 145°C-os sütőben 20 percet szárítjuk, amíg a hab teteje megkeményedik, de a belseje még puha marad.
  4. Hagyjuk kicsit kihűlni a süteményt, majd felkockázva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 145 °C
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 33
  • Össznézettség: 37558
  • Feltöltés dátuma: 2018. augusztus 23.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Almás habos sütemény
FruitVeb 5 recept

Igazi klasszikus ez az almás-habos sütemény, amibe igazi élmény beleharapni: a hab ropogós, az almás réteg fűszeres és szaftos, a tészta pedig szuper omlós. Próbáljátok ki Ti is, mert bizony érdemes!

Hozzászólások

Hozzávalók

hozzávalók az almás töltelékhez

hozzávalók a tésztához

hozzávalók a habhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A görögdinnye tárolásának aranyszabályai

A dinnyével nem könnyű az élet. Már maga a kiválasztás is egy idegőrlő folyamat, ami alatt próbáljuk a legédesebb gyümölcsöt hazavinni. És ha ez sikerül, következik az újabb fejtörés: a tárolás kérdése.