r
Nosalty Logó

Extra sajtos rakott krumpli virslivel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
E-Zsolesz
Extra sajtos rakott krumpli virslivel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1176 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 4702 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 174 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.3 g

Zsír

  • Összesen
    88.2 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    585 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4106.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    1089 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    918 mg
  • Nátrium
    1892 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    420.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    610 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    94 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    320 mg
  • Retinol - A vitamin:
    605 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    339 micro
Összesen 1176 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    221.1 g

Zsír

  • Összesen
    353 g
  • Telített zsírsav
    162 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    128 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    2339 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16424.5 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    341 mg
  • Kálcium
    4358 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    422 mg
  • Foszfor
    3671 mg
  • Nátrium
    7568 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    160.3 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1682.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2441 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    164 mg
  • D vitamin:
    375 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    368 micro
  • Kolin:
    1281 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2419 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    229 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1356 micro
Összesen 4702 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    606.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    279 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 174 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplik és a tojások tisztítási előkészítését követően első lépésként a krumplikat egy fazékban bőven felöntjük vízzel, megsózzuk, és forráson túl puhára főzzük. Emellett a tojásokat szintén feltesszük főni, és a forrástól számítva 8 perc elteltével hideg vízzel azonnal lehűtjük, illetve egy nagy fazékba is kerülhetnek a krumplikkal.
  2. A kihűlt kemény tojásokat megpucoljuk és felkarikázzuk. Következő lépésként a virsliket is karikázzuk.
  3. Mindezt követően előveszünk egy tepsit vagy tűzálló tálat, kivajazzuk, és hozzávalóinkat elkezdjük rétegezve felhelyezni. Aljára karikázzuk a krumpli felét, melyet nagyjából egymásra rétegezve a virslik és a tojások követik. Nálam extra-sajtos variáció által ezt követte lapka-sajt. Eredeti tervem szerint vékonyabb szeleteket vagdostam volna végig, de végül az összes sajtlapból kis darabkákat gyúrtam össze az előző rétegezéssel egybeolvadva. Megfelelő lehet a cheddar és az ementáli ízesítésű is. A rétegezést megkenjük tejföllel, melyet ételízesítővel is bőven megspékeltem. (Erős ízű kolbász helyett.) Lapka helyett bátran felcserélhető reszelt sajttal a rétegezés is, akkor azonban fel kell cserélni a sorrendet a tejfölözéssel és a tejföl tetejére kell kerülnie. Amennyiben több személy számára készítenénk el, akkor nyílván több hozzávalóban és még egy rétegezésben kell gondolkodni. A tetejére maradék krumpliból alkotunk egy sort, ezt újra meglocsoljuk tejföllel, s végül reszelt sajttal megszórjuk. A reszelt sajt ízlés szerint lehet pl. trappista vagy ementáli. Saját ötletem alapján azt tanácsolom, hogy a rétegezett sajt és a felül megsülő sajt különbözzön egymástól. Ez ad az egésznek még pikánsabb ízvilágot. :-)
  4. A sütőben addig sütjük, amíg a felülre reszelt sajt aranybarnára pirul, és közben középről összeolvadva rotyog felfelé a sajt. Végezetül még pluszban ráadás tejföllel és zöldséggel is tálalható. Házi magyaros rakott krumplit szoktak együtt sütni és díszíteni szalonnával, akár ez a variáció is bővíthető bármivel még tovább. :-)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 1090
  • Feltöltés dátuma: 2021. június 21.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Felhasználó képe
E-Zsolesz 1 recept

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Túró Rudi, amihez kanál kell: új termékkel rukkolt elő a...

Több mint 50 éve rajongunk az egyik legmagyarabb édességért, a Túró Rudiért. Az utóbbi években egyre újabb variációkat láthattunk az összes generáció által szeretett témára. Ennek a folyamatos megújulásnak a legfrissebb állomása a Pöttyös Túródesszert, ami a megszokottól eltérő formában hozza el nekünk a csokis-túrós finomságot.

Nosalty

További cikkek