Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Extra sajtos rakott krumpli

Extra sajtos rakott krumpli
Extra sajtos rakott krumpli
90 perc / előkészület: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A párom kedvenc rakottkrumpli-variációja... és nagyon finom :) Tele sajttal, tojással, és még a böjti, húsmentes napokra is jó ;) 

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Hámozzuk meg a burgonyát, majd karikázzuk fel. Főzzünk meg 4 tojást keményre. Nagy lyukú reszelőn reszeljük le a sajtot.
  2. Kenjük ki olajjal a jénai tál alját, és szórjuk meg zsemlemorzsával. Rétegezzük a burgonyát, a felkarikázott főtt tojást és a reszelt sajtot. Én burgonyaréteggel fejezem be (félreteszek egy kevés sajtot a megszórásra), és rétegenként egy kevéssé megsózom a burgonyákat.
  3. Verjünk fel lágyan egy tojást, és keverjük el a tejszínnel. Fűszerezzük ízlés szerint paprikával és ételízesítővel.
  4. A tejszínes öntettel locsoljuk meg a felső réteget, majd szórjuk meg a rakott krumplinkat a maradék sajttal. Mehet a sütőbe, 200 fokon kb. 45 perc alatt kész. Én villával ellenőrzöm a burgonya puhaságát. Ha már puha, levesszük a jénai tál fedelét, és kissé megpirítjuk a felső sajtréteget.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 19 652
elküldve: 1
receptkönyvben: 77
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 2

szakács

Iluci

Mióta szakács: 2014.12.25.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rakott burgonya sajtosan, tejszínes rakott krumpli

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

636
burgonya 1.5 kg
főtt tojás 4 db
tojás 1 db
edami sajt 300 g
habtejszín 200 ml
0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek
zsemlemorzsa 2 ek