r
Nosalty Logó

Extra sajtos rakott krumpli

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluci
Extra sajtos rakott krumpli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 636 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3182 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 136 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.3 g

Zsír

  • Összesen
    39.1 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    313 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1942.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    530 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    583 mg
  • Nátrium
    713 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    271.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    344 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    213 mg
  • Retinol - A vitamin:
    341 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    238 micro
Összesen 636 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    141.3 g

Zsír

  • Összesen
    195.7 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1564 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9711 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    2650 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    401 mg
  • Foszfor
    2913 mg
  • Nátrium
    3567 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    224.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1358.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1722 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    223 mg
  • D vitamin:
    354 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    374 micro
  • Kolin:
    1066 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1707 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    191 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1192 micro
Összesen 3182 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    416.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    153 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 136 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Hámozzuk meg a burgonyát, majd karikázzuk fel. Főzzünk meg 4 tojást keményre. Nagy lyukú reszelőn reszeljük le a sajtot.
  2. Kenjük ki olajjal a jénai tál alját, és szórjuk meg zsemlemorzsával. Rétegezzük a burgonyát, a felkarikázott főtt tojást és a reszelt sajtot. Én burgonyaréteggel fejezem be (félreteszek egy kevés sajtot a megszórásra), és rétegenként egy kevéssé megsózom a burgonyákat.
  3. Verjünk fel lágyan egy tojást, és keverjük el a tejszínnel. Fűszerezzük ízlés szerint paprikával és ételízesítővel.
  4. A tejszínes öntettel locsoljuk meg a felső réteget, majd szórjuk meg a rakott krumplinkat a maradék sajttal. Mehet a sütőbe, 200 fokon kb. 45 perc alatt kész. Én villával ellenőrzöm a burgonya puhaságát. Ha már puha, levesszük a jénai tál fedelét, és kissé megpirítjuk a felső sajtréteget.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 102
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 20578
  • Feltöltés dátuma: 2016. november 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A párom kedvenc rakottkrumpli-variációja... és nagyon finom :) Tele sajttal, tojással, és még a böjti, húsmentes napokra is jó ;) 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek