Extra céklás piramis
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Sziszy2
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 7% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 24% Zsír
hozzávalók a tésztához
-
84g cékla24 kcal
-
17g vörösbor14 kcal
-
17g étcsokoládé91 kcal
-
17g vaj120 kcal
-
17g finomliszt61 kcal
-
19 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
0g só0 kcal
krém hozzávalók
-
42g mascarpone168 kcal
-
17g fehér csokoládé90 kcal
-
3g zselatinfix4 kcal
töltelék
Összesen
1108
kcal
- 7% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 24% Zsír
hozzávalók a tésztához
-
502g cékla145 kcal
-
100g vörösbor85 kcal
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
114 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
0g só0 kcal
krém hozzávalók
-
250g mascarpone1010 kcal
-
100g fehér csokoládé539 kcal
-
20g zselatinfix26 kcal
töltelék
Összesen
6638
kcal
- 7% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 24% Zsír
hozzávalók a tésztához
-
24.1g cékla7 kcal
-
4.8g vörösbor4 kcal
-
4.8g étcsokoládé26 kcal
-
4.8g vaj34 kcal
-
4.8g finomliszt17 kcal
-
2.4g cukrozatlan kakaópor5 kcal
-
7.9g tojás10 kcal
-
7.2g cukor28 kcal
-
0g só0 kcal
krém hozzávalók
-
12g mascarpone48 kcal
-
4.8g fehér csokoládé26 kcal
-
1g zselatinfix1 kcal
töltelék
Összesen
316
kcal
- 7% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21 g
Zsír
-
Összesen 67.9 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 131 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 752 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 108 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 129 mg
-
Foszfor 308 mg
-
Nátrium 180 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 106.3 g
-
Cukor 66 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 88.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 156 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 106 micro
-
Kolin: 96 mg
-
Retinol - A vitamin: 152 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 45 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 136 micro
Összesen
1108
kcal
- 7% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 126 g
Zsír
-
Összesen 407.5 g
-
Telített zsírsav 120 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 63 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 79 g
-
Koleszterin 784 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4512 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 105 mg
-
Kálcium 650 mg
-
Vas 27 mg
-
Magnézium 775 mg
-
Foszfor 1845 mg
-
Nátrium 1080 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 637.8 g
-
Cukor 394 mg
-
Élelmi rost 57 mg
VÍZ
-
Összesen 529.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 936 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 635 micro
-
Kolin: 576 mg
-
Retinol - A vitamin: 912 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 270 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 818 micro
Összesen
6638
kcal
- 7% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 19.5 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 216.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 88 mg
-
Nátrium 52 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.6 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 25.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 45 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 44 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 39 micro
Összesen
316
kcal
Hozzávalók
hozzávalók a tésztához
-
10 dkg étcsokoládé
-
10 dkg vaj
-
10 dkg finomliszt
-
50 g cukrozatlan kakaópor
-
3 db tojás
-
15 dkg cukor
-
1 csipet só
krém hozzávalók
-
25 dkg mascarpone
-
10 dkg fehér csokoládé
-
1 csomag zselatinfix
töltelék
Elkészítés
hozzávalók a tésztához
- A céklákat megtisztítjuk, feldaraboljuk, és cukros, fahéjas vízben puhára főzzük. A főzés vége felé 1 dl vörösbort adunk a főzővízhez. Leszűrjük a céklát, és aprítógépbe tesszük.
- Hozzáadjuk az étcsokoládét és a puha vajat. Összeturmixoljuk.
- Az egész tojásokat habosra verjük a cukorral és a csipet sóval. Összekeverjük a csokis, vajas céklával. Beleszitáljuk a kakaóporral elkevert lisztet.
- Sütőpapírral bélelt kb. 25X30-as tepsibe öntjük a tésztát. Kb.20 percig sütjük légkeveréses sütőben. Nem szabad nagyon kiszárítani, jó "szaftos"kell, hogy maradjon. Ha kicsit kihűlt, összemorzsoljuk.
- A fehér csokoládét mikróban óvatosan megolvasztjuk, és langyosra hűtjük. Összekeverjük a hideg mascarponéval.
- Beleszórjuk a zselatinfixet, elkeverjük, és hűtőbe tesszük egy kicsit dermedni.
- Elővesszük a piramiskészítő formánkat, és pirított, darált dióval vékonyan "kibéleljük". Megtömjük az összetördelt céklás, csokis sütinkkel. A közepébe lyukat készítünk, és oda helyezzük a darált dióba meghempergetett marcipánmasszából készített golyót.
- Megkenjük a fehér csokoládés mascarponéval, és végül befedjük egy darab Albert keksszel, ami a piramis alja. Ha legalább egy napot áll a hűtőben, akkor lesz az igazi, mert addigra megpuhul az Albert keksz is, és összeérnek az ízek.
- Tálalásnál a fűszeres céklalevet használjuk fel, keményítővel besűrítve, és alaposan lehűtve.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 25X30
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 13
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 740
- Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Sziszy2
1 recept
Az egészséges, ámbár sokak által nem kedvelt cékla felhasználásával készült ez a finom és mutatós süti, amit bárki megkóstolt, mindenkit lenyűgözött. Kitűnő vendégváró, mert előre elkészíthető.