r
Nosalty Logó

Extra céklás piramis

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sziszy2
Extra céklás piramis
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 24% Zsír

hozzávalók a tésztához

krém hozzávalók

töltelék

Összesen 1108 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 24% Zsír

hozzávalók a tésztához

krém hozzávalók

töltelék

Összesen 6638 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 24% Zsír

hozzávalók a tésztához

krém hozzávalók

töltelék

Összesen 316 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21 g

Zsír

  • Összesen
    67.9 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    752 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    308 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.3 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    152 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 1108 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    126 g

Zsír

  • Összesen
    407.5 g
  • Telített zsírsav
    120 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    79 g
  • Koleszterin
    784 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4512 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    650 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    775 mg
  • Foszfor
    1845 mg
  • Nátrium
    1080 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    637.8 g
  • Cukor
    394 mg
  • Élelmi rost
    57 mg

VÍZ

  • Összesen
    529.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    936 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    635 micro
  • Kolin:
    576 mg
  • Retinol - A vitamin:
    912 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    270 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    818 micro
Összesen 6638 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    19.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    216.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 316 kcal

Hozzávalók

hozzávalók a tésztához

krém hozzávalók

töltelék

Elkészítés

hozzávalók a tésztához

  1. A céklákat megtisztítjuk, feldaraboljuk, és cukros, fahéjas vízben puhára főzzük. A főzés vége felé 1 dl vörösbort adunk a főzővízhez. Leszűrjük a céklát, és aprítógépbe tesszük.
  2. Hozzáadjuk az étcsokoládét és a puha vajat. Összeturmixoljuk.
  3. Az egész tojásokat habosra verjük a cukorral és a csipet sóval. Összekeverjük a csokis, vajas céklával. Beleszitáljuk a kakaóporral elkevert lisztet.
  4. Sütőpapírral bélelt kb. 25X30-as tepsibe öntjük a tésztát. Kb.20 percig sütjük légkeveréses sütőben. Nem szabad nagyon kiszárítani, jó "szaftos"kell, hogy maradjon. Ha kicsit kihűlt, összemorzsoljuk.
  5. A fehér csokoládét mikróban óvatosan megolvasztjuk, és langyosra hűtjük. Összekeverjük a hideg mascarponéval.
  6. Beleszórjuk a zselatinfixet, elkeverjük, és hűtőbe tesszük egy kicsit dermedni.
  7. Elővesszük a piramiskészítő formánkat, és pirított, darált dióval vékonyan "kibéleljük". Megtömjük az összetördelt céklás, csokis sütinkkel. A közepébe lyukat készítünk, és oda helyezzük a darált dióba meghempergetett marcipánmasszából készített golyót.
  8. Megkenjük a fehér csokoládés mascarponéval, és végül befedjük egy darab Albert keksszel, ami a piramis alja. Ha legalább egy napot áll a hűtőben, akkor lesz az igazi, mert addigra megpuhul az Albert keksz is, és összeérnek az ízek.
  9. Tálalásnál a fűszeres céklalevet használjuk fel, keményítővel besűrítve, és alaposan lehűtve.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25X30
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 740
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Sziszy2 1 recept

Az egészséges, ámbár sokak által nem kedvelt cékla felhasználásával készült ez a finom és mutatós süti, amit bárki megkóstolt, mindenkit lenyűgözött. Kitűnő vendégváró, mert előre elkészíthető.

Hozzávalók

hozzávalók a tésztához

krém hozzávalók

töltelék

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...