Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mikadó - édes csokis ropi

Mikadó - édes csokis ropi
Mikadó - édes csokis ropi
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez az édes ropi étcsokiba mártva, egyszerű, mégis különleges és nagyon finom! Egy igazi vendégváró falat vagy tévénézős nasi. Ha nincs túl sok időnk, de szeretnénk valami finomat készíteni a gyerkőcöknek vagy vendégeknek, akkor ezt a sütit meleg szívvel tudom ajánlani!

hozzávalók / 6 adag

Tésztához

Díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat összegyúrjuk, majd a tésztát egy fél órára a hűtőbe tesszük.
  2. A lehűtött tésztát lisztezett deszkára tesszük, majd vékony ropikat formázunk belőle.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, majd előmelegített sütőben 180°C-on világosra sütjük.
  4. Olvasztott csokival vonjuk be az egyik végét. Hideg helyre tesszük, hogy a csoki megdermedjen.
  5. Attól függően, hogy milyen alkalomra készítjük, utólagosan egy kis aranyszínű festékporral karácsonyi, szilveszteri hangulatúvá tehetjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 078
elküldve: 0
receptkönyvben: 52
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: 1

szakács

Bűbáj Sütigyár

Mióta szakács: 2014.06.03.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

édes ropi étcsokiba mártva, mikádó, csokis ropi

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

382
finomliszt 20 dkg
porcukor 5 dkg
vaj 10 dkg
tojás 1 db
vaníliás cukor 1 csomag
vaníliaaroma 1 teáskanál
sütőpor 1 teáskanál
1 csipet
étcsokoládé 10 dkg