Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Baileys hengerek

Baileys hengerek
Baileys hengerek
40 perc / előkészület: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az ötlet egy Dr. Oetkeres kép adta. Mondanom sem kell, hogy azonnal bevettem a fejembe, hogy ezt nekem el kell készítenem:) Tegnap sikerült rá időt szánnom. Valójában a süti elkészítése egyszerű, csak egy kicsit időigényes, de az íze... hmmm.... mennyei. :)

hozzávalók / 3 adag

A piskótához

A krémhez

A mázhoz és a díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojássárgáját a porcukorral, a vanillincukorral és a vízzel krémesre keverjük.
  2. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan a sárgához adjuk. Beleszitáljuk a lisztet, és jól elkeverjük.
  3. A masszát egyenletesen egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a piskótát megsütjük. (Alsó és felsősütés: kb. 200 °C előmelegítve, légkeveréses: kb. 180 °C előmelegítve, gáz: kb. 4. fokozat előmelegítve, sütési idő: kb. 8 perc.)
  4. A piskótát azonnal egy cukorral beszórt lapra borítjuk, a sütőpapírt hideg vízzel megkenjük, és óvatosan lehúzzuk. A tésztát egy nedves ruhával letakarjuk, és hagyjuk kihűlni.
  5. A krémhez a hozzávalókat egy keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel habosra keverjük.
  6. Ezután a krémet egy nyomózsákba töltjük, és harmadát a hosszabbik oldal szélére nyomjuk, majd a piskótalapot annyira feltekerjük, hogy körbefogja a krémet.
  7. Az így kapott hengert levágjuk a piskóta többi részéről, majd szorosan papírba csomagoljuk. Ezt a folyamatot még kétszer megismételjük. Mindhárom hengert 3 órára hideg helyre tesszük.
  8. A hengereket feldaraboljuk. Ehhez a kést minden vágás előtt forró vízbe mártjuk, és megtöröljük. A darabokat fél órára ismét hideg helyre tesszük.
  9. A tortabevonót a tasakon található utasítás szerint megolvasztjuk, és egy tálkába öntjük. Villa segítségével a darabokat a mázba mártjuk. Ezután felolvasztjuk az ét tortabevonót is és feldíszítjük vele a hengereket.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x35 cm
  • költség: 1300 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 139
össznézettség: 57 335
elküldve: 37
receptkönyvben: 1 212
elkészítve: 22/36
Facebookon megjelent: -

szakács

Esztella22

Mióta szakács: 2012.09.17.
16 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kategória: aprósütemény
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert

egyéb elnevezések

likőrös krémmel töltött csokirúd, csokirudacskák, töltött csokirúd

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vic84
Vicuska84 / Vic84 Wed, 2012-09-26 07:38

Nagyon gusztusosan néznek ki! Hétvégén kipróbálom, mert vendégeink lesznek! Remélem sikere lesz!

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Wed, 2012-09-26 06:38

Gratulálok, nagyon szépek. Biztosan van vele egy kis macera, de szeretem a kihívásokat. Biztosan elkészítem. Köszi, hogy beküldted. Piroska

1620
tojás 3 db
porcukor 30 g
vaníliás cukor 1 csomag
víz 1 ek
cukor 30 g
finomliszt 60 g
vaj 100 g
tejcsokoládé 200 g
étcsokoládé 50 g
baileys 60 ml
tortabevonó 100 g
tejcsokoládé 5 dkg
tortabevonó 200 g