r
Nosalty Logó

Expressz mini diós-mandulás croissant

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Vivesz
Expressz mini diós-mandulás croissant
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tészta

Töltelék ízlés szerint variálható

Összesen 1043 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tészta

Töltelék ízlés szerint variálható

Összesen 3129 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tészta

Töltelék ízlés szerint variálható

Összesen 361 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    61.9 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    679.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    347 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115.7 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    230 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    224 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 1043 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.8 g

Zsír

  • Összesen
    185.6 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2037.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    403 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    442 mg
  • Foszfor
    1040 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    347 g
  • Cukor
    206 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    196.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    691 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    671 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    220 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    397 micro
Összesen 3129 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    234.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 361 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék ízlés szerint variálható

Elkészítés

Tészta

  1. A hideg vajat morzsoljuk szét a liszttel, majd adjuk hozzá a krémsajtot, és gyúrjuk össze lisztezett felületen. (Én nem szoktam a tésztába cukrot tenni, mert a forgatástól elég édes lesz, de aki nagyon édesen szereti, tegyen a tésztába is.) Tegyük hűtőbe 2 órára.
  2. A sütőt 180 fokra melegítsük elő. Keverjük össze a cukrot, a nádcukrot, a felaprított diót, a darált mandulát, a narancs héját és a fahéjat. Majd szórjuk szét a keverék felét arra a felületre, ahol a tésztát fogjuk kinyújtani.
  3. A tésztát osszuk két felé, majd nyújtsuk ki először az egyik, majd a másik felét a diós keveréken.
  4. A kinyújtott tésztát vágjuk félbe, majd mindkét felén vágjunk jó csúcsos háromszögeket. Tekerjük fel a szélesebb oldaltól kezdve (én a felét megkentem nutellával, a másik felét pedig megtöltöttem reszelt cukrozott almával).
  5. A kis croissant-okat helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe, és süssük 12-16 percig, amíg aranybarnák nem lesznek. Ebből a mennyiségből kb. 30 darab lesz. Fémdobozban tároljuk őket.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1453
  • Feltöltés dátuma: 2018. december 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretjük a vajas tésztát és a diót, illetve mandulát. Ebből az elgondolásból jött létre ez a gyors és finom édesség.

Hozzávalók

Tészta

Töltelék ízlés szerint variálható

Címlapról ajánljuk

További cikkek