r
Nosalty Logó

Fahéjas-almás kifli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gabimami58
Fahéjas-almás kifli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 766 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 6107 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 247 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    27.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    544.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    275 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.1 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    120.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    269 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    249 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    224 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 766 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    100.5 g

Zsír

  • Összesen
    220.5 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    101 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4354.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    296 mg
  • Kálcium
    436 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    248 mg
  • Foszfor
    1145 mg
  • Nátrium
    2200 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    936.7 g
  • Cukor
    282 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    967 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2151 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    256 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    436 micro
  • Kolin:
    317 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1994 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1789 micro
  • β-crypt
    109 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    630 micro
Összesen 6107 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    175.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    39 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 247 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Tészta elkészítése: A lisztet mély tálba öntjük, és a közepébe mélyedést készítünk, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a sót, cukrot, és a tejet ráöntjük,2 percet állni hagyjuk, majd a margarin hozzáadásával jól összegyúrjuk, és fél órát meleg helyen pihentetjük.
  2. Addig elkészítjük a tölteléket.Areszelt almához adjuk a hozzávalókat,összekeverjük, majd félretesszük.
  3. Tepsit kikenjük zsírral, vagysütőpapírral kibélelünk egy 39x30 cm-eres tepsit.
  4. A tésztát lisztezett gyúródeszkán 3 mm-esre nyújtjuk, és nagy fánkszaggatóval szaggatjuk ki, majd kissé tojás alakúra formáljuk, s mindegyik formára almát halmozunk, és kiflire formáljuk őket.
  5. Az előkészített tepsibe tesszük őket 2 cmtávolságra, és tetejüket megkenjük a felvert tojásfehérjével.
  6. Majd előmelegített sütőben 200fokon szép pirosra sütjük. Ha megsült, kissé hűlni hagyjuk, megszórjuk fahéjas porcukorral, és így tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 39x30
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4867
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 03.

Ajánló

Bármilyen alkalomra tudom ajánlani, még hétköznapra is finom csemege. Jó tippként ajánlani tudom mindenkinek: Én mindig úgy csinálom, hogy mikor olyan dolog van konyhában, pl. fő az étel, melette elkészítem az ilyen töltelékeket. Így másnap már előbbre vagyok mindennel. Én ezt a kiflit második alkalommal sütöttem meg, mert kelendő, főleg gyerekeknek, még iskolába is, nem krémes, de finom és laktató. Most a hétvégén mindkét sütit készítettem a gesztenyés-diós falatkával együtt, s lám, jó volt, hisz a töltelékek kész voltak, így még a tészták pihentek, én mást is tudtam dolgozni..

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fahéjas-almás kifli
Gabimami58 139 recept

Eddig mindenféle gyümölcssel ill. lekvárosan is ismertük, most kissé változatosan töltöttem meg a kifliket. Nagyon finom, kiadós és érdemes megsütni, mert gyermekeink kedvencévé válik az alma is.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek