r
Nosalty Logó

Expressz csirkés pirított tészta

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Expressz csirkés pirított tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A pirított tésztához

A fűszerezéshez

Összesen 728 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A pirított tésztához

A fűszerezéshez

Összesen 1451 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A pirított tésztához

A fűszerezéshez

Összesen 157 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37 g

Zsír

  • Összesen
    36.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1900.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    429 mg
  • Nátrium
    1235 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    280.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    372 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    153 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    1252 micro
  • β-karotin
    3401 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    14382 micro
  • Lut-zea
    276 micro
Összesen 728 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.9 g

Zsír

  • Összesen
    73.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    312 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3801.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    182 mg
  • Foszfor
    858 mg
  • Nátrium
    2470 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.7 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    560.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    744 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    305 micro
  • Kolin:
    219 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    2505 micro
  • β-karotin
    6802 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    28765 micro
  • Lut-zea
    551 micro
Összesen 1451 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    410.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    267 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    270 micro
  • β-karotin
    735 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3106 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 157 Kcal

Hozzávalók

A pirított tésztához

A fűszerezéshez

Elkészítés

A pirított tésztához

  1. A csirkehúst felkockázzuk.
  2. A felkockázott húsra sót, chilit, kevés olajat és szójaszószt öntünk, félretesszük.
  3. A répát megpucoljuk, vékony csíkokra (julienre) vágjuk.
  4. A hagymákat megpucoljuk, kb. 1-0,5 centis kockákra vágjuk.
  5. A leves zacskójából a fűszeres zacskót kivesszük, a tésztát kicsit összetörjük és az előírás szerint megfőzzük, de a fűszert nem tesszük hozzá!
  6. A levesfűszerrekb. 0,5 dl forró vízet öntünk, a fűszert feloldjuk, majd hozzáadjuk a paradicsompürét és ízlés szerintegy kis sót, cukrot is keverünk hozzá.
  7. Egy nagyobb serpenyőbenolajat melegítünk, ha már forró, beleszórjuk a kockára vágott hagymát.
  8. Mikor a hagyma kezd pirulni, hozzátesszük a julienre vágottrépát.
  9. Mikor már a répa is pirulni kezd, hozzáadjuk a befűszerezett csirkét.
  10. Amíg a csirke pirul, a tésztához hozzákeverjük a paradicsompürés-fűszeres keveréket.
  11. Mikor a csirke már majdnem kész van, a fűszeres-paradicsompürés tésztát ráöntjük.
  12. Mikor már úgy látjuk, hogy a tészta is pirult kicsit, kész vagyunk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 83
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 12079
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fárasztó nap után hazaesve, már senkinek nem volt kedve boltba menni, de párommal elég éhesek voltunk. A konyhában és a hűtőben szétnézve, a talált alapanyagokból sikerült ezt a remek ételt összedobni (biztos nem utoljára). Simán hozza a kínai/thai büfékben megszokott ízvilágot.

Hozzávalók

A pirított tésztához

A fűszerezéshez

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek