Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Expressz csirkés pirított tészta

Expressz csirkés pirított tészta
Expressz csirkés pirított tészta
50 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Fárasztó nap után hazaesve, már senkinek nem volt kedve boltba menni, de párommal elég éhesek voltunk. A konyhában és a hűtőben szétnézve, a talált alapanyagokból sikerült ezt a remek ételt összedobni (biztos nem utoljára). Simán hozza a kínai/thai büfékben megszokott ízvilágot.

hozzávalók / 2 adag

A pirított tésztához

A fűszerezéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkehúst felkockázzuk.
  2. A felkockázott húsra sót, chilit, kevés olajat és szójaszószt öntünk, félretesszük.
  3. A répát megpucoljuk, vékony csíkokra (julienre) vágjuk.
  4. A hagymákat megpucoljuk, kb. 1-0,5 centis kockákra vágjuk.
  5. A leves zacskójából a fűszeres zacskót kivesszük, a tésztát kicsit összetörjük és az előírás szerint megfőzzük, de a fűszert nem tesszük hozzá!
  6. A levesfűszerre kb. 0,5 dl forró vízet öntünk, a fűszert feloldjuk, majd hozzáadjuk a paradicsompürét és ízlés szerint egy kis sót, cukrot is keverünk hozzá.
  7. Egy nagyobb serpenyőben olajat melegítünk, ha már forró, beleszórjuk a kockára vágott hagymát.
  8. Mikor a hagyma kezd pirulni, hozzátesszük a julienre vágott répát.
  9. Mikor már a répa is pirulni kezd, hozzáadjuk a befűszerezett csirkét.
  10. Amíg a csirke pirul, a tésztához hozzákeverjük a paradicsompürés-fűszeres keveréket.
  11. Mikor a csirke már majdnem kész van, a fűszeres-paradicsompürés tésztát ráöntjük.
  12. Mikor már úgy látjuk, hogy a tészta is pirult kicsit, kész vagyunk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 10 374
elküldve: 3
receptkönyvben: 149
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

martea

Mióta szakács: 2012.02.17.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
kategória: tészta
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csirkés pirított tészta levesből, pirított csirkés tészta, fűszeres-paradicsomos tészta csirkehússal

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Sally
Sally / Sally Fri, 2012-09-28 17:00

Megfoztem csak 4 snak levessel (2 marhahusos, 2 csirkehusos) es kihagytam a paradicsompuret, helyette egy kis hazi ketchuppal dusitottam, a repa helyettegy kis mirelit francia zoldsegmixet hasznaltam! Ja es csirkemellbol! Nagyon finom lett!!!!

Sally
Sally / Sally Fri, 2012-09-28 09:55

Nem szeretem a kesz eteleket (zacskos kinai leves) KIVEVE ezt a snak levest! Imadjuk kulonosen a csiposet! Ezt a receptet nagyon kreativnak talalom ugyhogy mindenfelekeppen kifogom probalni!

725
leveskocka 1 db
csirke felsőcomb 3 db
vöröshagyma 2 közepes fej
sárgarépa 1 db
sűrített paradicsom 10 dkg
napraforgó olaj 2 ek
tészta 10 dkg
víz 0.5 dl
chili 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
cukor 1 teáskanál
szójaszósz 1 ek