r
Nosalty Logó

Tarjás-virslis makaróni borsóval

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tarjás-virslis makaróni borsóval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 661 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1984 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 120 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.9 g

Zsír

  • Összesen
    46.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2610.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    343 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    325 mg
  • Nátrium
    1841 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    199.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    328 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1870 micro
Összesen 661 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.8 g

Zsír

  • Összesen
    139.5 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    287 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7831.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    1030 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    175 mg
  • Foszfor
    976 mg
  • Nátrium
    5524 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    599.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    508 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    101 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    210 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    419 micro
  • α-karotin
    58 micro
  • β-karotin
    983 micro
  • β-crypt
    117 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5610 micro
Összesen 1984 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    472.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    333 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    338 micro
Összesen 120 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát közepes kockára vágjuk, és ugyanezt tesszük a tarjával is.
  2. Pici olajon pirítani kezdjük őket úgy, hogy a fehérborsot, fokhagymát, tárkonyt és a sót már most rászórjuk.
  3. Ha már pirul a tarja, és érződik a hagyma illata, akkor hozzátesszük a borsót, kukoricát, felöntjük két ujjnyival több vízzel mint, ami elfedi.
  4. Ezt készre pároljuk kb 15 perc alatt, és hozzádobjuk a karikára vágott virslit is.
  5. Közben a tejfölhöz hozzányomjuk a sajtot, és még szórunk rá egy kis fehérborsot meg reszelt fokhagymát, sót. Hozzáadjuk a lisztet, és alaposan simára keverjük. Szedünk ehhez egy keveset a ragu levéből, és simára keverjük, ezt folytatjuk addig, míg elég híg lesz ahhoz, hogy a ragura öntsük. Ha ezt megtettük, akkor hagyjuk az egészet kiforrni kb 5 perc alatt.
  6. Közben főzzük meg a tésztát sós, olajos vízben.
  7. A ragut a tésztával nem kell összekeverni, inkább a tésztára szedjük rá mindig, ha tálalunk, így szaftosabb marad.
  8. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2130
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 02.

Ajánló

Nagyon gyorsan nagyon finomat nagyon olcsón! Megéri kipróbálni!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ma szétnéztem a hűtőben, és láttam, hogy van benne egy kis főtt, füstölt tarja, csemegekukorica, tejföl meg még virsli is. Volt egy épp hogy csak megkóstolt krémsajt is, és tudtam, a fagyasztóban van még zsenge borsó is. Rögtön kipattant a fejemből, hogy ebből csak valami nagyon finom főhet ki. Így is lett!!:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.