Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tarjás-virslis makaróni borsóval

Tarjás-virslis makaróni borsóval
Tarjás-virslis makaróni borsóval
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ma szétnéztem a hűtőben, és láttam, hogy van benne egy kis főtt, füstölt tarja, csemegekukorica, tejföl meg még virsli is. Volt egy épp hogy csak megkóstolt krémsajt is, és tudtam, a fagyasztóban van még zsenge borsó is. Rögtön kipattant a fejemből, hogy ebből csak valami nagyon finom főhet ki. Így is lett!!:)

hozzávalók / 3 adag

  • 20 dkg főtt, füstölt tarja
  • fél doboz konzerv csemegekukorica
  • 1 közepes fej hagyma
  • 20 dkg zsenge zöldborsó
  • 3 szál sajtos virsli
  • 1 db tömlős ömlesztett sajt (tejszínes)
  • 1 kis pohár 20%- os tejföl
  • 1 ek liszt
  • só, fehérbors, fokhagyma, tárkony
  • 1 cs makaróni tészta

ajánlat

Nagyon gyorsan nagyon finomat nagyon olcsón! Megéri kipróbálni!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát közepes kockára vágjuk, és ugyanezt tesszük a tarjával is.
  2. Pici olajon pirítani kezdjük őket úgy, hogy a fehérborsot, fokhagymát, tárkonyt és a sót már most rászórjuk.
  3. Ha már pirul a tarja, és érződik a hagyma illata, akkor hozzátesszük a borsót, kukoricát, felöntjük két ujjnyival több vízzel mint, ami elfedi.
  4. Ezt készre pároljuk kb 15 perc alatt, és hozzádobjuk a karikára vágott virslit is.
  5. Közben a tejfölhöz hozzányomjuk a sajtot, és még szórunk rá egy kis fehérborsot meg reszelt fokhagymát, sót. Hozzáadjuk a lisztet, és alaposan simára keverjük. Szedünk ehhez egy keveset a ragu levéből, és simára keverjük, ezt folytatjuk addig, míg elég híg lesz ahhoz, hogy a ragura öntsük. Ha ezt megtettük, akkor hagyjuk az egészet kiforrni kb 5 perc alatt.
  6. Közben főzzük meg a tésztát sós, olajos vízben.
  7. A ragut a tésztával nem kell összekeverni, inkább a tésztára szedjük rá mindig, ha tálalunk, így szaftosabb marad.
  8. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 970
elküldve: 3
receptkönyvben: 59
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Tina-anya

Mióta szakács: 2013.06.12.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tarjás-virslis makaróni borsóval és kukoricával, borsós tészta virslivel, kukoricás makaróni tarjával, tejfölös krémsajtos tészta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mateca
mateca Wed, 2013-07-03 20:40

fiatal vagyok, fogalmazhatnék úgy, hogy kezdő a konyhában és mindig keresem az egyszerű és gyorsan elkészíthető ételeket. rábukkantam erre a receptre, a nyálam összecsordult ahogy elolvastam, mivel imádom a borsót, a sajtkrémet, a tarját stb. :) nagymamám küldött borsót és egyből neki is álltunk fejteni, hogy minél előbb elkészíthessem. tényleg nagyon könnyű és iszonyatosan finom! úgy érzem, nagy sztár lesz az étrendünkben! :))