r
Nosalty Logó

Étcsoki mousse tarte áfonyalekvárral

Barabás Xénia Vivien
Étcsoki mousse tarte áfonyalekvárral
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

Tarte tészta:

Étcsokoládé mousse:

Összeállítás:

815
Kalória
14.6g
Fehérje
98.9g
Szénhidrát
40.6g
Zsír
63.7g
Víz
192.5g
Koleszterin
6g
Élelmi rost
44.9g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tarte tészta:

Étcsokoládé mousse:

Összeállítás:

Összesen 815 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tarte tészta:

Étcsokoládé mousse:

Összeállítás:

Összesen 6526 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tarte tészta:

Étcsokoládé mousse:

Összeállítás:

Összesen 345 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    40.6 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    193 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    357.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    98.9 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    63.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    314 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    308 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 815 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    117 g

Zsír

  • Összesen
    324.4 g
  • Telített zsírsav
    187 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2861.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    227 mg
  • Kálcium
    594 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    300 mg
  • Foszfor
    1305 mg
  • Nátrium
    403 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    791 g
  • Cukor
    359 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

Víz

  • Összesen
    509.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2513 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    213 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    273 micro
  • Kolin:
    769 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2462 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    600 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1142 micro
Összesen 6526 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    151 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    41.7 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    26.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 345 kcal

Elkészítés

Tarte tészta:

  1. Először elkészítjük a tarte-ot. A száraz hozzávalókat összekeverjük. Hozzátesszük a hideg vajat és morzsás állagúra gyúrjuk, majd hozzá tesszük a tojást. Egyneművé gyúrjuk. A tésztát két részre osztjuk és két sütőpapír között kinyújtjuk az egyik tésztát majd a másikat. (Plusz liszt használata nem kell) Körülbelül 2-2,5 mm vastagra nyújtjuk majd fagyasztóba tesszük 2-3 órára.
  2. Tarte gyűrűvel kiszúrjuk először az alját, majd az oldalára megfelelő szélességű tésztát vágunk. Ha összeillesztettük, egyenesre vágjuk a tetejét, alját villával megszúrjuk.
  3. A tarte-at betesszük a fagyasztóba. Sütőt előmelegítjük 160 fokra, majd ha felmelegedett betesszük sülni kb. 25-30 percig. Ha megsült, teljesen kihűtjük.

Étcsokoládé mousse:

  1. Tejet forraló edénybe tesszük és elkezdjük melegíteni. Tojássárgáját a cukorral kikeverjük. Forró tejet ráöntjük a tojásos masszára kevergetjük, majd visszaöntjük a forraló edénybe. Megfőzzük.
  2. Levesszük a tűzről és hozzáadjuk a csokoládét, hagyjuk egy kicsit megolvadni benne, majd egyneműre keverjük. Félretesszük míg langyos/szobahőmérsékletű nem lesz.
  3. Hideg habtejszínt elkezdjük felverni (figyeljünk oda, hogy ne legyen túl kemény, inkább olvadt fagyi állagú). Ehhez a habhoz hozzáadjuk a főzött csokikrémet. A felduzzasztott zselatint (porzselatinra ráöntjük a hideg vizet és 5 percig állni hagyjuk). Zselatint felmelegítjük és jól elkeverve a habhoz adjuk.

Összeállítás:

  1. A tarte tésztát félig megtöltjük étcsoki krémmel, szórunk bele pár szem friss áfonyát és hűtőbe tesszük. Ha megdermedt, ráöntjük az áfonyalekvárt és ismét hűtjük.
  2. Jó étvágyat hozzá.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 120 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

További receptek

Olasz tejberizspite

Az olaszok nagyon sok mindenből képesek pitét sütni: az ellenállhatatlanul omlós tésztába például tejberizst is töltenek. Ilyenkor születik meg a budino di riso, vagyis tejberizspite, ami ...

Lakos Benedek

Marhahúsos empanada

Spanyolországban és a dél-amerikai országokan honos finomság az empanada, amelynek tradicionális verziója szaftos marhahúsraguval készül. Az omlós tészta és a fűszeres belső kettőse ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek