Étcsoki mousse tarte áfonyalekvárral
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Barabás Xénia Vivien
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 19% Zsír
Tarte tészta:
-
60g finomliszt218 kcal
-
10g mandulaliszt28 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
20g porcukor77 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
0g só0 kcal
Étcsokoládé mousse:
-
13g étcsokoládé68 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
4g cukor15 kcal
-
13g tej7 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
1g zselatin2 kcal
-
3g víz0 kcal
Összeállítás:
-
25g áfonyadzsem70 kcal
-
16g áfonya9 kcal
Összesen
815
kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 19% Zsír
Tarte tészta:
-
480g finomliszt1747 kcal
-
80g mandulaliszt226 kcal
-
240g vaj1721 kcal
-
160g porcukor619 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
0g só0 kcal
Étcsokoládé mousse:
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
100g tej56 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
5g zselatin17 kcal
-
25g víz0 kcal
Összeállítás:
-
200g áfonyadzsem556 kcal
-
125g áfonya71 kcal
Összesen
6526
kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 19% Zsír
Tarte tészta:
-
25.3g finomliszt92 kcal
-
4.2g mandulaliszt12 kcal
-
12.7g vaj91 kcal
-
8.4g porcukor33 kcal
-
5.8g tojás7 kcal
-
0g só0 kcal
Étcsokoládé mousse:
-
5.3g étcsokoládé29 kcal
-
2.1g tojássárgája7 kcal
-
1.6g cukor6 kcal
-
5.3g tej3 kcal
-
10.6g habtejszín31 kcal
-
0.3g zselatin1 kcal
-
1.3g víz0 kcal
Összeállítás:
-
10.6g áfonyadzsem29 kcal
-
6.6g áfonya4 kcal
Összesen
345
kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 14.6 g
Zsír
-
Összesen 40.6 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 193 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 357.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 74 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 163 mg
-
Nátrium 50 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 98.9 g
-
Cukor 45 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 63.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 314 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 96 mg
-
Retinol - A vitamin: 308 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 75 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 143 micro
Összesen
815
kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 117 g
Zsír
-
Összesen 324.4 g
-
Telített zsírsav 187 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 93 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 1540 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2861.3 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 227 mg
-
Kálcium 594 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 300 mg
-
Foszfor 1305 mg
-
Nátrium 403 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 791 g
-
Cukor 359 mg
-
Élelmi rost 48 mg
VÍZ
-
Összesen 509.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2513 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 213 micro
-
K vitamin: 56 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 273 micro
-
Kolin: 769 mg
-
Retinol - A vitamin: 2462 micro
-
α-karotin 22 micro
-
β-karotin 600 micro
-
β-crypt 23 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1142 micro
Összesen
6526
kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 17.1 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 81 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 151 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 69 mg
-
Nátrium 21 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.7 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 26.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 133 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 130 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 60 micro
Összesen
345
kcal
Hozzávalók
Tarte tészta:
-
480 g finomliszt
-
80 g mandulaliszt
-
240 g vaj
-
160 g porcukor
-
2 db tojás
-
2 csipet só
Étcsokoládé mousse:
-
100 g étcsokoládé
-
2 db tojássárgája
-
30 g cukor
-
1 dl tej
-
2 dl habtejszín
-
5 g zselatin
-
25 g víz
Összeállítás:
-
200 g áfonyadzsem
-
125 g áfonya
Elkészítés
Tarte tészta:
- Először elkészítjük a tarte-ot. A száraz hozzávalókat összekeverjük. Hozzátesszük a hideg vajat és morzsás állagúra gyúrjuk, majd hozzá tesszük a tojást. Egyneművé gyúrjuk. A tésztát két részre osztjuk és két sütőpapír között kinyújtjuk az egyik tésztát majd a másikat. (Plusz liszt használata nem kell) Körülbelül 2-2,5 mm vastagra nyújtjuk majd fagyasztóba tesszük 2-3 órára.
- Tarte gyűrűvel kiszúrjuk először az alját, majd az oldalára megfelelő szélességű tésztát vágunk. Ha összeillesztettük, egyenesre vágjuk a tetejét, alját villával megszúrjuk.
- A tarte-at betesszük a fagyasztóba. Sütőt előmelegítjük 160 fokra, majd ha felmelegedett betesszük sülni kb. 25-30 percig. Ha megsült, teljesen kihűtjük.
Étcsokoládé mousse:
- Tejet forraló edénybe tesszük és elkezdjük melegíteni. Tojássárgáját a cukorral kikeverjük. Forró tejet ráöntjük a tojásos masszára kevergetjük, majd visszaöntjük a forraló edénybe. Megfőzzük.
- Levesszük a tűzről és hozzáadjuk a csokoládét, hagyjuk egy kicsit megolvadni benne, majd egyneműre keverjük. Félretesszük míg langyos/szobahőmérsékletű nem lesz.
- Hideg habtejszínt elkezdjük felverni (figyeljünk oda, hogy ne legyen túl kemény, inkább olvadt fagyi állagú). Ehhez a habhoz hozzáadjuk a főzött csokikrémet. A felduzzasztott zselatint (porzselatinra ráöntjük a hideg vizet és 5 percig állni hagyjuk). Zselatint felmelegítjük és jól elkeverve a habhoz adjuk.
Összeállítás:
- A tarte tésztát félig megtöltjük étcsoki krémmel, szórunk bele pár szem friss áfonyát és hűtőbe tesszük. Ha megdermedt, ráöntjük az áfonyalekvárt és ismét hűtjük.
- Jó étvágyat hozzá.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 0
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 63
- Feltöltés dátuma: 2024. november 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Barabás Xénia Vivien
1 recept