Kétcsokis pite levendulás-erdei gyümölcsös zselével
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 25% Zsír
hozzávalók a kakaós tésztához
-
21g finomliszt76 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
10 kcal
-
4g cukor16 kcal
-
9g tojás12 kcal
hozzávalók a fehércsokis réteghez
-
11g fehér csokoládé58 kcal
-
2g cukor6 kcal
-
1g citromlé0 kcal
-
8g habtejszín24 kcal
-
8g mascarpone34 kcal
hozzávalók az étcsokis réteghez
-
14g étcsokoládé77 kcal
-
8g habtejszín24 kcal
-
13g mascarpone51 kcal
hozzávalók a gyümölcsös zseléhez
Összesen
500
kcal
- 6% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 25% Zsír
hozzávalók a kakaós tésztához
-
250g finomliszt910 kcal
-
150g vaj1076 kcal
-
114 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
110g tojás138 kcal
hozzávalók a fehércsokis réteghez
-
130g fehér csokoládé701 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
16g citromlé4 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
100g mascarpone404 kcal
hozzávalók az étcsokis réteghez
-
170g étcsokoládé928 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
150g mascarpone606 kcal
hozzávalók a gyümölcsös zseléhez
Összesen
5993
kcal
- 6% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 25% Zsír
hozzávalók a kakaós tésztához
-
14.5g finomliszt53 kcal
-
8.7g vaj62 kcal
-
2.9g cukrozatlan kakaópor7 kcal
-
2.9g cukor11 kcal
-
6.4g tojás8 kcal
hozzávalók a fehércsokis réteghez
-
7.5g fehér csokoládé41 kcal
-
1.2g cukor4 kcal
-
0.9g citromlé0 kcal
-
5.8g habtejszín17 kcal
-
5.8g mascarpone23 kcal
hozzávalók az étcsokis réteghez
-
9.8g étcsokoládé54 kcal
-
5.8g habtejszín17 kcal
-
8.7g mascarpone35 kcal
hozzávalók a gyümölcsös zseléhez
Összesen
347
kcal
- 6% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 7.8 g
Zsír
-
Összesen 33.4 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 79 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 295.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 52 mg
-
Foszfor 135 mg
-
Nátrium 34 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.9 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 43.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 147 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 143 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 38 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 62 micro
Összesen
500
kcal
- 6% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 94.1 g
Zsír
-
Összesen 400.3 g
-
Telített zsírsav 186 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 88 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 945 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3547.6 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 136 mg
-
Kálcium 717 mg
-
Vas 27 mg
-
Magnézium 625 mg
-
Foszfor 1617 mg
-
Nátrium 402 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 538.8 g
-
Cukor 286 mg
-
Élelmi rost 43 mg
VÍZ
-
Összesen 526.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1759 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 111 mg
-
D vitamin: 125 micro
-
K vitamin: 71 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 197 micro
-
Kolin: 434 mg
-
Retinol - A vitamin: 1721 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 451 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 746 micro
Összesen
5993
kcal
- 6% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 23.2 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 55 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 205.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 94 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.2 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 30.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 102 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 100 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 43 micro
Összesen
347
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
hozzávalók a kakaós tésztához
-
25 dkg finomliszt
-
15 dkg vaj
-
50 g cukrozatlan kakaópor
-
50 g cukor
-
2 db tojás
hozzávalók a fehércsokis réteghez
-
13 dkg fehér csokoládé
-
2 ek cukor
-
2 ek citromlé
-
1 dl habtejszín
-
10 dkg mascarpone
hozzávalók az étcsokis réteghez
-
17 dkg étcsokoládé
-
1 dl habtejszín
-
15 dkg mascarpone
hozzávalók a gyümölcsös zseléhez
-
125 g áfonya
-
3 ek cukor
-
0.5 citromból nyert citromlé
-
3 db lapzselatin
Elkészítés
hozzávalók a kakaós tésztához
- A lisztet a vajjal morzsásra keverjük, majd hozzáadjuk a kakaót, a cukrot és a tojásokat. Kemény tésztává gyúrjuk, és fél órára a hűtőbe tesszük.
- A fél óra leteltével belisztezett deszkán kinyújtjuk, és egy kikent-kilisztezett, 28 cm átmérőjű piteformába tesszük. Villával megszurkáljuk az alját, majd sütőpapírt helyezünk bele, és sütőbabokkal töltjük fel a belsejét.
- 180°C-ra előmelegített sütőben 25 percet sütjük.
hozzávalók a fehércsokis réteghez
- A csokoládét a cukorral, a habtejszínnel és a citromlével gőz felett megolvasztjuk. Ha teljesen homogén, levesszük a gőzről, és belekeverjük a mascarponét.
- A megsült tészta alapra öntjük, és hagyjuk kihűlni.
hozzávalók az étcsokis réteghez
- Az étcsokoládét a tejszínhabbal vízgőz felett megolvasztjuk, majd hozzákeverjük a mascarponét.
- A teljesen lehűtött fehércsokis rétegre öntjük (ez azért fontos, hogy ne keveredjenek össze a rétegek), és lehűtjük.
hozzávalók a gyümölcsös zseléhez
- Az áfonyát és az epret egy kis lábasban forralni kezdjük a citromlével és a cukorral. Hozzákeverjük a szárított levendulát, és 10 percet így főzzük, majd leturmixoljuk.
- A lapzselatint 5 percre vízbe áztatjuk, majd kifacsarjuk, és az összeturmixolt gyümölcshöz keverjük.
- A gyümölcsös réteget a kihűlt étcsokoládéra öntjük, a tetejére pedig díszítésképpen szórunk egy kevés levendulát.
- Éjszakára hűtőbe tesszük a pitét.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 28
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 158
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 8224
- Feltöltés dátuma: 2018. május 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Nosalty
1485 recept
Nem csak látványra gyönyörű ez a kétcsokis-gyümölcszselés pite, de ízre is fantasztikus. Ráadásul egyáltalán nem nagy truváj elkészíteni.