r
Nosalty Logó

Kétcsokis pite levendulás-erdei gyümölcsös zselével

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 25% Zsír

hozzávalók a kakaós tésztához

hozzávalók a fehércsokis réteghez

hozzávalók az étcsokis réteghez

hozzávalók a gyümölcsös zseléhez

Összesen 500 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 25% Zsír

hozzávalók a kakaós tésztához

hozzávalók a fehércsokis réteghez

hozzávalók az étcsokis réteghez

hozzávalók a gyümölcsös zseléhez

Összesen 5993 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 25% Zsír

hozzávalók a kakaós tésztához

hozzávalók a fehércsokis réteghez

hozzávalók az étcsokis réteghez

hozzávalók a gyümölcsös zseléhez

Összesen 347 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    33.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    295.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.9 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 500 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    94.1 g

Zsír

  • Összesen
    400.3 g
  • Telített zsírsav
    186 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    945 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3547.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    717 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    625 mg
  • Foszfor
    1617 mg
  • Nátrium
    402 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    538.8 g
  • Cukor
    286 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    526.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1759 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    197 micro
  • Kolin:
    434 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1721 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    451 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    746 micro
Összesen 5993 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    23.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    205.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 347 Kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

hozzávalók a kakaós tésztához

hozzávalók a fehércsokis réteghez

hozzávalók az étcsokis réteghez

hozzávalók a gyümölcsös zseléhez

Elkészítés

hozzávalók a kakaós tésztához

  1. A lisztet a vajjal morzsásra keverjük, majd hozzáadjuk a kakaót, a cukrot és a tojásokat. Kemény tésztává gyúrjuk, és fél órára a hűtőbe tesszük.
  2. A fél óra leteltével belisztezett deszkán kinyújtjuk, és egy kikent-kilisztezett, 28 cm átmérőjű piteformába tesszük. Villával megszurkáljuk az alját, majd sütőpapírt helyezünk bele, és sütőbabokkal töltjük fel a belsejét.
  3. 180°C-ra előmelegített sütőben 25 percet sütjük.

hozzávalók a fehércsokis réteghez

  1. A csokoládét a cukorral, a habtejszínnel és a citromlével gőz felett megolvasztjuk. Ha teljesen homogén, levesszük a gőzről, és belekeverjük a mascarponét.
  2. A megsült tészta alapra öntjük, és hagyjuk kihűlni.

hozzávalók az étcsokis réteghez

  1. Az étcsokoládét a tejszínhabbal vízgőz felett megolvasztjuk, majd hozzákeverjük a mascarponét.
  2. A teljesen lehűtött fehércsokis rétegre öntjük (ez azért fontos, hogy ne keveredjenek össze a rétegek), és lehűtjük.

hozzávalók a gyümölcsös zseléhez

  1. Az áfonyát és az epret egy kis lábasban forralni kezdjük a citromlével és a cukorral. Hozzákeverjük a szárított levendulát, és 10 percet így főzzük, majd leturmixoljuk.
  2. A lapzselatint 5 percre vízbe áztatjuk, majd kifacsarjuk, és az összeturmixolt gyümölcshöz keverjük.
  3. A gyümölcsös réteget a kihűlt étcsokoládéra öntjük, a tetejére pedig díszítésképpen szórunk egy kevés levendulát.
  4. Éjszakára hűtőbe tesszük a pitét.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 7295
  • Feltöltés dátuma: 2018. május 06.

Receptkategóriák

Nem csak látványra gyönyörű ez a kétcsokis-gyümölcszselés pite, de ízre is fantasztikus. Ráadásul egyáltalán nem nagy truváj elkészíteni. 

Hozzászólások

Hozzávalók

hozzávalók a kakaós tésztához

hozzávalók a fehércsokis réteghez

hozzávalók az étcsokis réteghez

hozzávalók a gyümölcsös zseléhez

Címlapról ajánljuk

Ezek a dolgok mindig legyenek a konyhádban, ha sérülést szereznél

Talán a konyhában a legkönnyebb balesetet szenvedni, hiszen ott a rengeteg éles kés, olló, reszelő, tűz, gőz, sercegő olaj, és még sorolhatnánk. Ha már megtörtént a baj, nem marad más hátra, minthogy kezeljük a sérülést, érdemes tehát néhány dolgot mindig a főzőhelységben tartani, hogy rögtön lekezelhessük a sebeinket. (X)

Nosalty

További cikkek

HETI MENÜ: házias fogások, amelyektől egy balatoni nyaralóban érzed magad

Lecsó kolbásszal, rántott hekk, főtt kukorica, lángos sok tejföllel vagy ducira töltött töltött paprika? Csupa-csupa nyári fogást hoztunk, amelyek a nagyi nyaralójában levő rezsón is simán összedobhatók! Ha pedig nem utaztok idén, legalább ezekkel a receptekkel nosztalgiázzatok! Finom lesz, ígérjük...főzzetek velünk jövő héten is!