Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kétcsokis pite levendulás-erdei gyümölcsös zselével

Kétcsokis pite levendulás-erdei gyümölcsös zselével
Kétcsokis pite levendulás-erdei gyümölcsös zselével
70 perc / előkészület: 20 perc főzés: 25 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem csak látványra gyönyörű ez a kétcsokis-gyümölcszselés pite, de ízre is fantasztikus. Ráadásul egyáltalán nem nagy truváj elkészíteni. 

hozzávalók / 12 adag

hozzávalók a kakaós tésztához

hozzávalók a fehércsokis réteghez

hozzávalók az étcsokis réteghez

hozzávalók a gyümölcsös zseléhez

Szólj hozzá!

elkészítés

tészta

  1. A lisztet a vajjal morzsásra keverjük, majd hozzáadjuk a kakaót, a cukrot és a tojásokat. Kemény tésztává gyúrjuk, és fél órára a hűtőbe tesszük.
  2. A fél óra leteltével belisztezett deszkán kinyújtjuk, és egy kikent-kilisztezett, 28 cm átmérőjű piteformába tesszük. Villával megszurkáljuk az alját, majd sütőpapírt helyezünk bele, és sütőbabokkal töltjük fel a belsejét.
  3. 180°C-ra előmelegített sütőben 25 percet sütjük.

fehércsokis réteg

  1. A csokoládét a cukorral, a habtejszínnel és a citromlével gőz felett megolvasztjuk. Ha teljesen homogén, levesszük a gőzről, és belekeverjük a mascarponét.
  2. A megsült tészta alapra öntjük, és hagyjuk kihűlni.

étcsokis réteg

  1. Az étcsokoládét a tejszínhabbal vízgőz felett megolvasztjuk, majd hozzákeverjük a mascarponét.
  2. A teljesen lehűtött fehércsokis rétegre öntjük (ez azért fontos, hogy ne keveredjenek össze a rétegek), és lehűtjük.

gyümölcszselé

  1. Az áfonyát és az epret egy kis lábasban forralni kezdjük a citromlével és a cukorral. Hozzákeverjük a szárított levendulát, és 10 percet így főzzük, majd leturmixoljuk.
  2. A lapzselatint 5 percre vízbe áztatjuk, majd kifacsarjuk, és az összeturmixolt gyümölcshöz keverjük.
  3. A gyümölcsös réteget a kihűlt étcsokoládéra öntjük, a tetejére pedig díszítésképpen szórunk egy kevés levendulát.
  4. Éjszakára hűtőbe tesszük a pitét.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 28 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 6 488
elküldve: 2
receptkönyvben: 90
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 2

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
1157 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
alkalom: születésnap, húsvét, Anyák napja, buli receptek, karácsonyi édességek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: pite
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

réteges csokikrémes pite

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

500
finomliszt 25 dkg
vaj 15 dkg
cukrozatlan kakaópor 50 g
cukor 50 g
tojás 2 db
fehér csokoládé 13 dkg
cukor 2 ek
citromlé 2 ek
habtejszín 1 dl
mascarpone 10 dkg
étcsokoládé 17 dkg
habtejszín 1 dl
mascarpone 15 dkg
áfonya 125 g
eper 15 dkg
cukor 3 ek
citromlé 0.5 citromból nyert
levendula 1 db
lapzselatin 3 db