r
Nosalty Logó

Eszterházy-torta Csöpp konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csöpp
Eszterházy-torta Csöpp konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 5% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A vaníliakrémhez

A tetejére

A mázhoz

A díszítéshez

Összesen 658 kcal
  • 5% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A vaníliakrémhez

A tetejére

A mázhoz

A díszítéshez

Összesen 7878 kcal
  • 5% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A vaníliakrémhez

A tetejére

A mázhoz

A díszítéshez

Összesen 288 kcal
  • 5% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    339.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.7 g
  • Cukor
    109 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 658 kcal
  • 5% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.2 g

Zsír

  • Összesen
    224.3 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    112 g
  • Koleszterin
    1149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4075.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    1077 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    485 mg
  • Foszfor
    1394 mg
  • Nátrium
    923 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1400.1 g
  • Cukor
    1312 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    460.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    576 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    218 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    404 micro
  • Kolin:
    933 mg
  • Retinol - A vitamin:
    559 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    172 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1137 micro
Összesen 7878 kcal
  • 5% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    149.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.4 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 288 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A vaníliakrémhez

A tetejére

A mázhoz

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A 8 tojásfehérjét a 25 dkg porcukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan belekeverjük a darált diót.
  2. Egy kapcsos tortaforma aljára sütőpapírt teszünk, és a masszát 6 részre osztva, előmelegített sütőben 6 lapot sütünk.
  3. A vaníliakrémhez az 5 tojássárgáját fél dl tejjel, és a 2 ek liszttel habverővel simára keverjük.
  4. A maradék tejet a vaníliás cukorral, és a porcukorral felforraljuk, majd a tűzről levéve, folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a lisztes tojássárgákat. Kevergetve újra felforraljuk, besűrűsödésig főzzük.
  5. A lapokat megkenjük a vaníliakrémmel, egy keveset tegyünk félre a díszítéshez. Az utolsó lap tetejére a kajszilekvár kerül.
  6. A mázhoz a vajat a mézzel és a vízzel elkeverjük, majd ebben a keverékben oldjuk fel a zselatint. Az átszitált porcukorhoz öntjük, és összegyúrjuk.
  7. Ráöntjük a torta tetejére, és egy lapos, vizes késsel óvatosan elsimítjuk.
  8. 10 percre hűtőszekrénybe helyezzük, amíg megdermed a máz, majd a torta oldalát a maradék vaníliakrémmel megkenjük, nyomkodunk rá darált diót, végül olvasztott csokoládéval díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 16 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 17669
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A sütési idő laponként 10 perc. Ebben a változatban nincs liszt a tésztában, csak a vaníliakrémben. Ha teljesen ki szeretnénk hagyni, akkor természetesen más vaníliakrémmel, pudinggal is tölthető.

Hozzávalók

A tésztához

A vaníliakrémhez

A tetejére

A mázhoz

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...