Eszterházy-torta Csöpp konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Csöpp
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 5% Fehérje
- 64% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
17g dió109 kcal
-
21g porcukor81 kcal
-
27g tojásfehérje14 kcal
A vaníliakrémhez
-
8g tojássárgája27 kcal
-
3g finomliszt12 kcal
-
17g porcukor65 kcal
-
6 kcal
-
46g tej26 kcal
A tetejére
-
23 kcal
A mázhoz
-
2g zselatinfix2 kcal
-
6g víz0 kcal
-
4g méz13 kcal
-
2g vaj17 kcal
-
58g porcukor226 kcal
A díszítéshez
Összesen
658
kcal
- 5% Fehérje
- 64% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
200g dió1308 kcal
-
250g porcukor968 kcal
-
320g tojásfehérje166 kcal
A vaníliakrémhez
-
100g tojássárgája322 kcal
-
40g finomliszt146 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
550g tej308 kcal
A tetejére
-
100g sárgabaracklekvár278 kcal
A mázhoz
-
20g zselatinfix26 kcal
-
70g víz0 kcal
-
50g méz152 kcal
-
28g vaj201 kcal
-
700g porcukor2709 kcal
A díszítéshez
Összesen
7878
kcal
- 5% Fehérje
- 64% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
7.3g dió48 kcal
-
9.2g porcukor36 kcal
-
11.7g tojásfehérje6 kcal
A vaníliakrémhez
-
3.7g tojássárgája12 kcal
-
1.5g finomliszt5 kcal
-
7.3g porcukor28 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
20.2g tej11 kcal
A tetejére
-
3.7g sárgabaracklekvár10 kcal
A mázhoz
-
0.7g zselatinfix1 kcal
-
2.6g víz0 kcal
-
1.8g méz6 kcal
-
1g vaj7 kcal
-
25.7g porcukor99 kcal
A díszítéshez
Összesen
288
kcal
- 5% Fehérje
- 64% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.6 g
Zsír
-
Összesen 18.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 96 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 339.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 90 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 116 mg
-
Nátrium 77 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 116.7 g
-
Cukor 109 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 38.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 48 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 78 mg
-
Retinol - A vitamin: 47 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 95 micro
Összesen
658
kcal
- 5% Fehérje
- 64% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 115.2 g
Zsír
-
Összesen 224.3 g
-
Telített zsírsav 52 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 43 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 112 g
-
Koleszterin 1149 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4075.3 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 156 mg
-
Kálcium 1077 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 485 mg
-
Foszfor 1394 mg
-
Nátrium 923 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1400.1 g
-
Cukor 1312 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 460.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 576 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 218 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 404 micro
-
Kolin: 933 mg
-
Retinol - A vitamin: 559 micro
-
α-karotin 42 micro
-
β-karotin 172 micro
-
β-crypt 34 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1137 micro
Összesen
7878
kcal
- 5% Fehérje
- 64% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 8.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 42 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 149.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 51 mg
-
Nátrium 34 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51.4 g
-
Cukor 48 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 16.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 21 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 21 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 42 micro
Összesen
288
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
25 dkg porcukor
-
8 db tojásfehérje
A vaníliakrémhez
-
5 db tojássárgája
-
2 púpozott ek finomliszt
-
20 dkg porcukor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
5.5 dl tej
A tetejére
-
5 ek sárgabaracklekvár
A mázhoz
A díszítéshez
-
5 dkg csokoládé
Elkészítés
A tésztához
- A 8 tojásfehérjét a 25 dkg porcukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan belekeverjük a darált diót.
- Egy kapcsos tortaforma aljára sütőpapírt teszünk, és a masszát 6 részre osztva, előmelegített sütőben 6 lapot sütünk.
- A vaníliakrémhez az 5 tojássárgáját fél dl tejjel, és a 2 ek liszttel habverővel simára keverjük.
- A maradék tejet a vaníliás cukorral, és a porcukorral felforraljuk, majd a tűzről levéve, folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a lisztes tojássárgákat. Kevergetve újra felforraljuk, besűrűsödésig főzzük.
- A lapokat megkenjük a vaníliakrémmel, egy keveset tegyünk félre a díszítéshez. Az utolsó lap tetejére a kajszilekvár kerül.
- A mázhoz a vajat a mézzel és a vízzel elkeverjük, majd ebben a keverékben oldjuk fel a zselatint. Az átszitált porcukorhoz öntjük, és összegyúrjuk.
- Ráöntjük a torta tetejére, és egy lapos, vizes késsel óvatosan elsimítjuk.
- 10 percre hűtőszekrénybe helyezzük, amíg megdermed a máz, majd a torta oldalát a maradék vaníliakrémmel megkenjük, nyomkodunk rá darált diót, végül olvasztott csokoládéval díszítjük.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 16 alkalommal
- Receptkönyvben: 38
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 17669
- Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Csöpp
55 recept
A sütési idő laponként 10 perc. Ebben a változatban nincs liszt a tésztában, csak a vaníliakrémben. Ha teljesen ki szeretnénk hagyni, akkor természetesen más vaníliakrémmel, pudinggal is tölthető.