r
Nosalty Logó

Eszterházy-torta Nagymama konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nagymama receptjei
Eszterházy-torta Nagymama konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 34% Zsír

Tészta

Krém

Díszítés

Összesen 480 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 34% Zsír

Tészta

Krém

Díszítés

Összesen 5759 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 34% Zsír

Tészta

Krém

Díszítés

Összesen 376 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    33.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    310.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.5 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 480 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.3 g

Zsír

  • Összesen
    407.2 g
  • Telített zsírsav
    148 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    149 g
  • Koleszterin
    453 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3725.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    982 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    568 mg
  • Foszfor
    1414 mg
  • Nátrium
    640 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    473.5 g
  • Cukor
    356 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    231 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1381 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    328 micro
  • Kolin:
    192 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1351 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    360 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 5759 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    26.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    242.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 376 Kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Díszítés

Elkészítés

Tészta

  1. A tojások fehérjét robotgéppel felverjük, közben folyamatosan adagoljuk hozzá a cukrot.
  2. A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojáshabhoz. A tészta állaga sűrűbb lesz, mint a piskótatésztáé.
  3. Egy kisebb méretű (az enyém 18 cm-es) tortaforma aljába sütőpapírt teszünk, majd beleadagoljuk a tészta 1/4-ét, ha sikerül, akkor csak az 1/5-ét. Az én tortám 4 lapos lett, de jobb esetben 5 részre tudjuk osztani a tésztát.
  4. Minden tésztalap alá új sütőpapírt teszünk, és egyenként kb. 10-12 perc alatt kisütjük őket 180 fokon, alsó-felső sütésen.
  5. Ezalatt elkészítjük a krémet.

Krém

  1. A tejben a szokásos módon megfőzzük a pudingport a cukorral.
  2. Amikor kihűlt, hozzáadjuk a rumaromát.
  3. A porcukrot és a vajat habosra keverjük, majd a kihűtött pudinghoz adjuk. Végül belekerül a darált dió is.

Díszítés

  1. A két csokit külön felolvasztjuk (a fehér csokihoz hozzáadhatunk egy egy evőkanálnyi olajat is).
  2. Összeállítjuk a tortát úgy, hogy a krémből ne kerüljön az utolsó lapra, és hagyjunk a szélére is.
  3. Rácsorgatjuk a tetejére a fehér csokit, majd az étcsokoládét zsákba töltjük, és csiga alakzatot rajzolunk rá középről kifelé haladva. Ezután egy fogpiszkálóval középről kifelé húzunk négy vonalat úgy, hogy ezzel negyedeljük a torta tetejét. Azután a negyedeket harmadoljuk két-két vonallal, kívülről a közepe felé.
  4. Miután a csokoládé egy kicsit megdermedt a tetején, a torta szélét is a krémmel vonjuk be, végül darált diót szórunk rá.
  5. Ízlés szerint díszíthetjük még tejszínhabbal vagy egész dióval, ki hogyan szereti.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 18
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 79
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 40973
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 01.

Receptkategóriák

Eszterházy-torta Nagymama konyhájából
Nagymama receptjei 161 recept

Anyukám kedvenc édessége az Eszterházy-torta. Ezzel leptem meg nemrégiben. Érdemes kipróbálni, mert különleges, de nagyon egyszerű elkészíteni! A recept innen van: nlcafe.hu.

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

Tészta

Krém

Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek