r
Nosalty Logó

Eszterházy torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Maki
Eszterházy torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 714 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 4284 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 317 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.6 g

Zsír

  • Összesen
    52.3 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    379 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    604.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    264 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.1 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    286 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    266 mg
  • Retinol - A vitamin:
    279 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    333 micro
Összesen 714 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.6 g

Zsír

  • Összesen
    313.6 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    113 g
  • Koleszterin
    2276 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3627.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    735 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    475 mg
  • Foszfor
    1581 mg
  • Nátrium
    623 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    294.6 g
  • Cukor
    228 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    440.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1714 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    392 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    499 micro
  • Kolin:
    1598 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1674 micro
  • α-karotin
    68 micro
  • β-karotin
    421 micro
  • β-crypt
    59 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1997 micro
Összesen 4284 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    23.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    270.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 317 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

  • 0.5 marék dió (felezett diók, vagy darált dió ízlés szerint)

Elkészítés

A tésztához

  1. Először is vegyünk elő egy közepes méretű kapcsos tortaformát és vajazzuk, majd lisztezzük ki. A sütőt állítsuk be 170°C-ra.
  2. Tészta készítése:
  3. A tojássárgákat a porcukorral keverjük habosra, majd adjuk hozzá a kávét és a kakaót.
  4. A fehérjékből verjünk kemény habot, majd óvatosan keverjük össze az előbb elkészült masszával úgy, hogy ne nagyon törjük a habot, de mégis homogén masszát kapjunk.
  5. Miután ez megvan, kezdjük el apránként belekeverni a diót, de ezt nagyon óvatosan tegyük, mert különben tönkremehet az egész eddigi művünk.
  6. Ha kész, öntsük az előkészített formába, tegyük az előmelegített sütőbe és tűpróbáig süssük (pont úgy, mint a piskótát).
  7. Krém készítése:
  8. A tejet, kávét és a lisztet keverjük össze és főzzük olyan sűrűre, hogy már keverni is alig lehessen, majd hűtsük ki.
  9. A vajat, porcukrot, vaníliás cukrot és a tojássárgákat kerjük nagyon habosra, majd keverjük bele az előzőleg kapott masszába, amennyire lehet, csomómentesen.
  10. Befejezés:
  11. Már nincs is más dolgunk, mint a megsült tésztát kivenni a formából, kihűteni, felvágni és a krémmel megtölteni. Kívülre és belülre is ez kerül.
  12. Pár szem dióval díszíthetjük a tetejét, vagy az oldalát darált dióval, és már kész is!
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 343
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 46
  • Össznézettség: 121138
  • Feltöltés dátuma: 2009. június 15.

Ajánló

Mindenkinek, mindig, mindenhol, mindenkor!!! :-D Tipp, hogy a tésztát szépen tudd felvágni: egy erős cérnával tekerd körbe és húzd óvatosan a cérnavégeket ellentétes irányba, míg a torta közepéig jutsz. És már kész is a szép, pontos vágás! :-D

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Egyszer a munkahelyemen valahogy szóbakerült a sütögetés és az egyik munkatársam előhozakodott ezzel a recepttel, ami állítólag az eredeti Eszterházy torta receptje és az ő nagy-, vagy dédmamája találta ki. Hát, meg kell mondjam, kicsit sem csalódtam, sőt! Óriási volt a sikere, pedig nem vagyunk otthon nagy dió evők. Én pedig ahányszor csak készítem, ledöbbenek azon, hogy hogyan létezhet ennyire finom krém a világon, ha belenyalsz, szinte elalélsz a gyönyörűségtől!

Hozzászólások (34)

Törölt felhasználó

Nem akarok ünneprontó lenni, de én az Eszterházy torta tésztáját nem ilyen dióspiskótának ismerem, hanem tojásfehérje+cukor+dió amit mintegy habcsókot szárítva sütnek és végül törltenek. Biztos, hogy ez is nagyon finom, de talán nem az.

Törölt felhasználó

bocs, de a piskótában van liszt is...ez pontosan az aminek lennie kell !

Maki

Ki tudja, hogy melyik volt el?bb és melyik az eredeti... Csak az íz számít! :-)

Törölt felhasználó

Kezd? "konyhatündérként" én nagyon örültem ennek a receptnek, mert az eredetihez képest könnyebb elkésziteni. Miután ezt megkóstoljátok, nem fog érdekelni, eredeti-e vagy nem! Szerintem egyszer?en fantasztikus!!! Köszönöm ezt a receptet, hatalmas sikert arattam vele!!!!

Törölt felhasználó

Javaslom, hogy nézzétek meg itt az Eszterházy torta 3. receptet, ez az, ami ennek a torta fogalomnak tökéletesen megfelel. Én sem vitatom azt, hogy az itt megjelent receptb?l finomság kerekedik, de ez nem az aminek nevezik. (pl ahogy a Dobos tortát sem fogadjuk el csokibevonattal, úgy az Eszterházy tésztájában sem a tojássárgáját)

Maki

Tisztelt "névtelen"! Szerintem kb. annyira lehet megmondani, hogy egy tortának mi volt az eredeti receptje, mint hogy a tyúk volt el?bb, vagy a tojás! Tehát: sehogy! De egyben azért mégis biztos vagyok: egy receptben, ami "ennek a torta fogalomnak tökéletesen megfelel" nem lesz PUDINGPOR...szerintem. Nekem és a barátaimnak ez a csenevész "nem az aminek nevezik" tortarecept is tökéletesen megfelel! :-) Üdv...Maki

Törölt felhasználó

Nagyon finom ez a torta! A krém tényleg valami isteni! És szép simára ki lehet keverni! Ízvilágában valóban méltó a nevéhez! Köszönöm!

Törölt felhasználó

Nekem tökéletesnek és egyszer?nek t?nik ez a sütike a kislányom szülinapjára azt hiszem meg is sütöm!!!Felesleges azon vitázni mi az eredeti recept,mindenki el tudja dönteni mi a jó és egye azt ami tetszik neki!!!!!!!!!!! Én megcsinálom és kész!

Törölt felhasználó

www.mitsussek.hu/eszterhazy-torta-eredeti-recept mindenkinek, akit érdekel, talán segít az eligazodásban.Ez a recept -emlékeim szerint-, nagyon hasonlít a 90-es évek - Fórum szálloda-, Bécsi cukrászdájának sütijére. Végre megtaláltam, biztos, hogy az alap dió és tojásfehérje volt. Szerintem ez a torta is egy csoda, az 5. íz-számomra-, és mindegy minek nevezzük.

Törölt felhasználó

Szia Maki, Vasarnapra szeretnem megsutni a kisfiam szulinapjara ezt a "barminek is nevezik masok" tortat, az lenne a kerdesem, hogy a tesztahoz nem-e kell sutopor? Meg nem csinaltam ilyen jellegu tesztat, mindig a hagyomanyos piskotat, de ez a recept nekem nagyon klassznak tunik, es nem szeretnem elrontani. Amugy hihetetlen, hogy egyesek mennyire leragadnak az "eredetisegnel", pedig ezekre a dolgokra nincs szabaly, izlesek kerdese, az pedig nagyon kulonbozo!!! Koszi elore a valaszt!

Törölt felhasználó

Na meg egy kerdes :) hanyba vagtad a tesztat? Kettobe?

Maki

Szia Fedra! A tésztába nem kell süt?por, a felvert fehérjehabtól lesz magas! Csak ügyesen kell csinálnod, hogy ne essen nagyon össze az összekeverésnél... :-) Ha tudod, háromba vágd majd a tésztát a cérnás módszerrel. (Vagy ha ügyes vagy, egy jó hosszú késsel.) Sok sikert és a fiadnak nagyon boldog szülinapot!!! Maki

Törölt felhasználó

Megcsinaltam, sot dupla adagot, mivel a lap kisse vekonykara sikeredett.Sutottem meg egyet, es dupla adag kremet (ami tenyleg nagyon finom!) Igy 4 lap lett, szep magas :) Holnap lesz a szulinap, mar nagyon varom, hogy vegre megkostolhassuk! Koszi a receptet, es a szulinapi jokivansagot! Majd irok, hogy elmondjam milyen sikere volt :)

Törölt felhasználó

Nagyon fincsi lett a torta, nem okozott csalodast! Mindenki imadta!!!

Maki

Szupeeer!!! :-D

Törölt felhasználó

Háát én ezt a hétvégén megsütöm!!Nagyon jól hangzik,a diós cuccokat meg imádom!Köszönöm a receptet! további jó sütögetést!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek