r
Nosalty Logó

Eszterházy torta 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Eszterházy torta 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához (6 lap)

A töltelékhez

A tetejére és az oldalára

Összesen 1876 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához (6 lap)

A töltelékhez

A tetejére és az oldalára

Összesen 7505 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához (6 lap)

A töltelékhez

A tetejére és az oldalára

Összesen 336 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.2 g

Zsír

  • Összesen
    122.8 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1194.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    244 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    420 mg
  • Nátrium
    319 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    163.6 g
  • Cukor
    133 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    157.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    676 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    75 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    636 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    469 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    195 micro
Összesen 1876 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    136.7 g

Zsír

  • Összesen
    491.1 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    161 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    208 g
  • Koleszterin
    565 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4778 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    184 mg
  • Kálcium
    977 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    615 mg
  • Foszfor
    1680 mg
  • Nátrium
    1276 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    654.5 g
  • Cukor
    531 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    630.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2702 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    300 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    384 micro
  • Kolin:
    613 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2545 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    1876 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    781 micro
Összesen 7505 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    213.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.3 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 336 Kcal

Hozzávalók

A tésztához (6 lap)

A töltelékhez

A tetejére és az oldalára

Elkészítés

A tésztához (6 lap)

  1. Piskótalap elkészítése:
  2. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, közben apránként hozzáadjuk a cukrot is.
  3. A diót a liszttel összekeverjük, lazán a tojáshabba forgatjuk.
  4. Sütőpapírral kibélelt tortaformába simítjuk a masszát.
  5. Előmelegített sütőben kb. 18 percig sütjük.
  6. Töltelék elkészítése:
  7. A pudingport a tojásokkal meg egy kevés tejjel csomómentesre keverjük.
  8. A többi tejet a cukorral felforraljuk, majd a tojásos masszát beleöntjük, és folyamatos keverés mellett 1-2 perc alatt krém- sűrűségűre főzzük.
  9. Megvárjuk, míg kihűl, és utána apránként hozzáadjuk a habosra kevert vajat és a 4 cl rumot.
  10. A töltelékből úgy gazdálkodjunk, hogy abból valamennyi a külsejére is maradjon.
  11. Díszítés:
  12. A tetejét olvasztott fehércsokival leöntjük, és abba olvasztott étcsokival függőlegesen, párhuzamosan csíkokat húzunk, majd egy fogpiszkáló segítségével vízszintesen is húzunk ebbe vonalakat!
  13. A torta oldalát finom darált dióval megszórjuk.
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 18 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 20
  • 7 napos nézettség: 204
  • Össznézettség: 155181
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 31.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Apukámnak készítettem születésnapjára. Először nagyon bonyolultnak tűnt, de aztán kiderült, hogy mégse olyan nehéz! Egy kis odafigyelés az egész:-) Remélem, másoknak is elnyeri a tetszését! Eredetileg fondant bevonat kell rá, de én fehércsokit olvasztottam gőz felett, és abba csurgattam bele az étcsokoládét.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Nagyon szép lett, gratula! Hamarosan kipróbálásra kerül..:)

Törölt felhasználó

Szep lett! Nemregiben en is elkeszitettem Palachinka receptje alapjan, nagyon finom volt, erdekes modon allitolag az eredeti recept lapjaiban nincs liszt (en is ugy keszitettem).

Törölt felhasználó

Ja es meg sok minden maskepp van:D

Törölt felhasználó

Ha fogpiszkálóval húzod a csíkokat,az egyiket jobbról,a másikat balról húzd! Én húsvillával szoktam! De különben nagyon mutatós!

Törölt felhasználó

köszönöm szépen!sok sikert a sütéshez!

andy75

Szia!A tésztát egybe vagy külön-külön kell megsütni.Milyen fehércsokit használsz. A válaszodat elöre is köszönöm.Andy

Törölt felhasználó

Szia!Én külön külön sütöttem meg!A fehér csoki nekem milka volt de szerintem bármilyen jó rá!Sok sikert kívánok a sütéshez!

Törölt felhasználó

Szia! Nem értem,hogy értend? a tészta aránya.Minden hozzá valót 6szor kell venni vagy nem.És a tészta sütését egyben vagy külön kel,hogy meg süssem.A megértését el?re is köszönöm.Nagyon szép és mutatós tortát sütött. Köszönöm. Tisztelettel:Szabados né Marcsi

Törölt felhasználó

Kedves Marcsi! A tészta hozzávalóit úgy készítem el hogy egy lapot tesz ki a 2 tojásfehérje a 4,6dkg cukor, 4,6dkg dió, és az 1dkg liszt.Azért van hatszorosan írva mert hat lapot sütünk.A lapokat pedig külön külön sütjük meg.Próbáltam érthet?en leírni,remélem sikerült:-)Sok sikert a sütéshez!

Törölt felhasználó

Köszönöm szépen a segítségét. Most már így értem az arányokat és ne haragudjon érte. Hamarosan ki is fogom próbálni mivel a Fiamnak a születés napjára szeretném elkészíteni. Tisztelettel:Szabados né Marcsi

Törölt felhasználó

Marcsi!Örülök ha segíthettem!A Fiadnak meg boldog születésnapot :-)

Törölt felhasználó

Szia! Én csak azt szeretném megkérdezni, hogy a csokikból milyen mennyiségre van szükség. Elég 1-1 tábla? Gondolom az étcsokiból igen. És a fehércsokiból? Válaszod el?re is köszönöm.

Törölt felhasználó

Szia!Az étcsokiból elég b?ven.A fehér csokiból nekem elég volt az egy tábla!

Törölt felhasználó

Köszönöm a gyors választ! Szép napot Mindenkinek!

Törölt felhasználó

Nagyon szívesen!Szép napot!:-)

Törölt felhasználó

Szia.Csak annyit szeretnék kérdezni,hogy cukrozott dió is jó hozzá?Megpróbálkoznék ezzel a jó kis tortával.Hát ha.:))Üdv:Timi

Törölt felhasználó

Szia!Igen szerintem a cukrozott dió is jó hozzá!El nem rontod vele!Jó sütögetést kívánok!Üdv Hajni

Törölt felhasználó

Szia! Nekem csak az lenne a kérdésem, hogy a tésztát egybe ki lehet-e sütni, és utána felvágni? El?re is köszi a választ? :)

Törölt felhasználó

Szia!Nem, ezt külön kell kisütni!jó sütést kívánok!

Törölt felhasználó

Szerintem nem kell feltétlenül külön lapokat sütni. Amennyiben egy hosszúkás, téglalap alakú tortát készítúnk, akkor egy nagy gáztepsibe terítjük a süt?papaírt, amin egyenletesen szétkenjük a tésztát. Amikor a tészta kisült és kihült 4-5 csíkra szeleteljük és így állítjuk össze a tortát, követve az eredeti leírást. Egyáltalán nem kötelez?, hogy ez a torta csak kerek lehet. Csak megjegyzem, hogy a téglalap forma sokkal egyszerúbben szeletelhet?, különösen érdekes , ha sok a vendég.

Törölt felhasználó

Szerintem nem kell feltétlenül külön lapokat sütni. Amennyiben egy hosszúkás, téglalap alakú tortát készítúnk, akkor egy nagy gáztepsibe terítjük a süt?papaírt, amin egyenletesen szétkenjük a tésztát. Amikor a tészta kisült és kihült 4-5 csíkra szeleteljük és így állítjuk össze a tortát, követve az eredeti leírást. Egyáltalán nem kötelez?, hogy ez a torta csak kerek lehet. Csak megjegyzem, hogy a téglalap forma sokkal egyszerúbben szeletelhet?, különösen érdekes , ha sok a vendég.

Törölt felhasználó

Szerintem nem kell feltétlenül külön lapokat sütni. Amennyiben egy hosszúkás, téglalap alakú tortát készítúnk, akkor egy nagy gáztepsibe terítjük a süt?papaírt, amin egyenletesen szétkenjük a tésztát. Amikor a tészta kisült és kihült 4-5 csíkra szeleteljük és így állítjuk össze a tortát, követve az eredeti leírást. Egyáltalán nem kötelez?, hogy ez a torta csak kerek lehet. Csak megjegyzem, hogy a téglalap forma sokkal egyszerúbben szeletelhet?, különösen érdekes , ha sok a vendég.

Lüszikukta

Szia! Milyen széles tortaformában sütötted? Nekem 28-as van, az jó vagy a kisebb célszer?bb?

Törölt felhasználó

Szia!Én 22-be sütöttem,lehet nagyobba is csak akkor a tésztát vedd duplán. Remélem tudtam segíteni!

Hozzávalók

A tésztához (6 lap)

A töltelékhez

A tetejére és az oldalára

Címlapról ajánljuk

További cikkek