Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Eredeti kínai tészta

Eredeti kínai tészta
Eredeti kínai tészta
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tésztaételek szerelmese vagyok, így ha már a milánói-bolognai-krumplis-káposztás négyesből egyikre sem fáj a fogam, akkor jöhet egy kis kínai. Persze a zöldséges, szójaszószos verziót mindenképpen illik valami husival tálalni. Picit vegyítve az élvezeteket jött az ötlet, hogy illatos-omlós és mézes-mustáros csirkével készítem el, csak hogy mindenből jusson egy kicsi. Az illatos-omlós ugyan nem lett tökéletes, de utólag konstatáltam, hogy csak a sütéssel lehetett a gond. A receptet sokan liszttel csinálják, én keményítővel készítettem el.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

Az illatos-omlós csirkéhez

A mézes-mustáros csirkéhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát feltesszük főni. A hagymát, a répát és a káposztát csíkokra szeljük. A hagymát kis olajon egy wokban feltesszük pirulni. Néhányszor átforgatjuk, és mehet hozzá a répa, majd a káposzta. Az egészet megsózzuk, majd felöntjük 2 pohár vízzel, és nagy lángon elforraljuk a vizet.
  2. Ezután megpirítjuk a keveréket, rátesszük az átpréselt fokhagymát, és meglocsoljuk a szójaszósszal. Hozzáadjuk a tésztát, jól átforgatjuk, pirítjuk. Ráütünk az egészre egy tojást, újra átforgatjuk az egészet.
  3. A csirkéket felkockázzuk, besózzuk, és kicsit állni hagyjuk. Elkészítjük a mustáros-mézes keveréket, beletesszük a csirkéket, jól elkeverjük.
  4. Ezután elkészítjük az illatos-omlós csirke alapját. A tojásfehérjét elkeverjük a keményítővel, sóval, borssal, és kézi habverővel eldolgozzuk.
  5. A csirkéket belefogatjuk a keverékbe. A mézes-mustáros csirkét teflonserpenyőben, az illatos-omlóst pedig bő olajban kisütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 40 252
elküldve: 6
receptkönyvben: 461
elkészítve: 11/13
Facebookon megjelent: -

szakács

TeaRoom

Mióta szakács: 2011.02.11.
24 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

mézes-mustáros/illatos-omlós csirke kínai tésztával, kínai csirkés tészta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Akugawa
Molnár Péter / Akugawa Thu, 2013-08-22 05:35

Csak azért kérdeztem, mert a nálunk beszerezhető kínai tésztákat nem kell főzni. Lobogva forró vízzel felöntve, 10 perc áztatás után kész is.

Akugawa
Molnár Péter / Akugawa Wed, 2013-08-21 19:00

A hozzávalóknál egy cs. kínai tészta szerepel. Az elkészítés leírása pedig úgy kezdődik, hogy "A tésztát feltesszük főni."
Érdekelne, milyen kínai tésztával dolgozott a recept beküldője?

TeaRoom
TeaRoom / TeaRoom Wed, 2013-08-21 22:41

Egy ázsiai áruházban vásárolt kínai tésztával, de jó lehet hozzá rizstészta, vagy akár spagetti is.

1179
kínai tészta 500 g
vöröshagyma 1 közepes fej
sárgarépa 2 db
káposzta 15 dkg
fokhagyma 3 gerezd
szójaszósz 5 ek
tojás 1 db
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek
víz 5 dl
csirkemell filé 25 dkg
tojásfehérje 2 db
étkezési keményítő 3 csapott ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1.5 dl
csirkemell filé 25 dkg
mustár 5 ek
méz 3 ek