Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött káposzta kovászos káposztából

Töltött káposzta kovászos káposztából
Töltött káposzta kovászos káposztából
150 perc / előkészület: 30 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A töltött káposzta kedvelt magyaros étel, van olyan ünnep, amikor nem hiányozhat az asztalról. Próbáljuk meg egyszer kovászos káposztából készíteni, csodálatos ízekkel gazdagodunk.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A hagyományos káposztánál lágyabb fűszerezést ajánlok, hogy kovászos káposzta íze dominálhasson. Tejföllel, friss kenyérrel tálaljuk. Jó étvágyat kívánok.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kis fej vöröshagymát 1 ek zsíron megdinsztelünk, közben összeállítjuk a tölteléket. 
  2. A darált húshoz adjuk a megmosott rizst, a tojást, a fűszereket (ízlés szerint), fokhagymát és a kihűlt, megdinsztelt vöröshagymát, majd jól összedolgozzuk.
  3. A megmosott, nyers káposztaleveleket forrásban lévő vízbe mártjuk, hagyjuk kihűlni. A levelek vastag nyelét levágjuk, majd belegöngyölünk gombóc nagyságú tölteléket és a két végét visszagyűrjük. 
  4. Megfelelő nagyságú fazék alját kibéleljük a kovászolt káposzta felével, majd az összes tölteléket és a füstölt húst is beletesszük. Tetejére a maradék apró káposztát szórjuk.
  5. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és fedő alatt, lassú tűzön főzzük. 
  6. Mielőtt teljesen megfőne, elkészítjük a rántást, berántjuk, készre főzzük,  közben többször rázogatjuk (keverni nem szabad!!!!).


  • elkészítettem: 9 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 9 276
elküldve: 1
receptkönyvben: 83
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcsisef

Mióta szakács: 2011.07.23.
217 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

töltött nyári káposzta, kovászos káposztából készült töltött káposzta, kovászolt töltött káposzta

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Babapiskóta
Babapiskóta Fri, 2017-06-16 19:05

Kedves Marcsiséf !
Nagy öröm ez a káposzta recept. Kovászos uorkát már mindenki tud készíteni, de mostmár kovászos káposztát is. Én a kenyér helyett krumplikarikákat teszek az erjesztő lébe,igy sokkal szebb, izre ugyanaz marad. Mivel a nyári melegben 3 nap alatt elkészült az uborka én ugyanabban az erjesztőlébe raktam a káposztát és az is elkészült 3 nap alatt. Nagyon finom és több káposztás ételhez felhasználható.

Torma
Torma / Torma Mon, 2012-10-29 23:02

Szia Marcsi! Múlt heten csináltam kovászos káposztát, a hétvégén megbogracsoztuk töltött káposztanak. Nagy élmény volt készíteni is, nomeg fogyasztani :) Szép a fotod, guszta a káposzta!
En Limaranal láttam a kovászos káposzta receptjét, azelőtt nem is hallottam róla. Jo, hogy feltetted a kovaszos recepteket nagyon jók!
Üdv, Torma :)

Marcsisef
Marcsisef / Marcsisef Tue, 2012-10-30 17:57

Kedves Torma.
Örülök, hogy kovászoltál káposztát is, és töltött káposztát bográcsoztál belőle. Bevallom én még nem főztem bográcsban töltött káposztát. Kicsit irigylem a jó időt amikor te kovászolni tudsz itthon már az ősz is búcsúzik. Brrrr. Nyáron mi is sütünk, főzünk az udvaron, de ezt a receptjeimből biztos észlelted. Nagyon köszönöm a dicséretet. Jó egészséget és további jó főzőcskézést kívánok.
Üdv. Marcsi :)

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Mon, 2012-07-02 12:31

Kedves Marcsisef !
Amint az idő egy kicsit hűvösebbre fordul, ki lesz próbálva. Elmentettem, köszönöm a receptet !
Nagyon guszta a képen !Szeretettel üdvözöllek : Anci

Marcsisef
Marcsisef / Marcsisef Mon, 2012-07-02 17:21

Kedves Anci.
Ne várd a hűvös időt mert káposztát, uborkát kovászolni ez az idő a legalkalmasabb, de ezt Te is tudod. Ha most odateszed a káposztát kovászolni, mire jön a hűvösebb idő már főzheted belőle a mesés töltött káposztát. Jó étvágyat kívánok hozzá!!!!
Ölellek, Marcsi

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Tue, 2012-07-03 09:22

Kedves Marcsi !
Tudom, hogy ez az idő a legalkalmasabb, de olyan piszok meleg van !
Uborkát tegnap előtt raktam, meg holnap is fogok, akkor sorra veszem a
káposztát is.Volt egy térd protézis műtétem négy hete és még most
kezdek lassan több mindent tenni-venni.Köszönöm a jó tanácsot,
igyekszem !Puszi: Anci

Marcsisef
Marcsisef / Marcsisef Tue, 2012-07-03 18:24

Kedves Anci.
Együtt érzek veled, nekem is egy hónapja csapoltak le a térdemről valami váladékot.
Mielőbbi gyógyulást kívánok és ha majd készen állsz rá, rendezünk egy virtuális futóversenyt.
Pusszantás! Marcsi

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Thu, 2012-07-05 12:35

Kedves Marcsi !
Futóversenyt ha...........ha....ha !Azt hiszem a hagyományos már nem is menne !
Köszönöm a kedves szavaidat, te is nagyon vigyázz a lábaidra !
Hűvösebb napokat kívánok !Puszi: Anci

Marcsisef
Marcsisef / Marcsisef Thu, 2012-07-05 15:36

Kedves Anci!
Ne kívánj hűvösebb napokat mert én nem sokára az Adriai tengerben szeretném áztatni sajgó térdeimet, ahol szeretettel fogok rád gondolni.
Üdv. Marcsi

kiskegyed62
kiskegyed62 Sun, 2012-07-01 08:44

Szia Marcsisef!
Rákattintottam a kovászos káposzta kékkel kiemelt szövegére, de azt írja ki, hogy "Hozzáférés megtagadva" Szóval leírnád, hogy mitől lesz kovászos a káposzta? Lehet ilyet egyáltalán kapni? Vagy nekem kell elkészíteni?

Marcsisef
Marcsisef / Marcsisef Sun, 2012-07-01 09:18

Kedves kiskegyed62
A kovászos káposzta elkészítésének receptjét, ma kb. 12-13 óra körül teszik fel, akkor már élni fog a kék klikk!!
Köszönöm érdeklődésed, az elkészítéséhez sok sikert kívánok.
Üdv. Marcsi

35671
sertéslapocka 30 dkg
sertésdagadó 30 kg
füstölt oldalas 10 dkg
rizs 10 dkg
tojás 1 db
káposzta 1 kg
káposztalevél 10 db
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
fokhagyma 2 gerezd
vöröshagyma 1 kis fej
sertészsír 2 ek
finomliszt 1 csapott ek