r
Nosalty Logó

Epres túrótorta 6.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Epres túrótorta 6.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 320 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 3840 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 242 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    460.5 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 320 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    133.6 g

Zsír

  • Összesen
    204.2 g
  • Telített zsírsav
    121 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1095 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5526 g
  • Cink
    1304 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    843 mg
  • Vas
    1004 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    1637 mg
  • Nátrium
    471 mg
  • Réz
    50 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    371.6 g
  • Cukor
    311 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    838.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1627 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    234 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    521 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1602 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    301 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    751 micro
Összesen 3840 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    347.1 g
  • Cink
    82 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    63 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.3 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    38 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 242 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótatésztához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a sóval kemény habbá felverjük.
  2. A tojássárgáját a porcukorral fehéredésig krémszerűre keverjük.
  3. A sütőporral elkeverjük a lisztet.
  4. A tojássárgájás krém tetejére tojáshabot teszünk, arra szórunk egy kevés lisztet, majd fakanállal, kézzel óvatosan belekeverjük. Ezt ismételjük, amíg a liszt és a tojáshab el nem fogy.
  5. Alul sütőpapírral kibélelt tortaformába terítjük – nagyobb papírt vágunk, mint a forma, az aljára terítjük, és a karimával szorítjuk a helyére. Körben 1-2 cm-t hagyva, a felesleget levágjuk -, és tűpróbáig sütjük. Kihűtjük.
  6. A tejszín felverjük habnak.
  7. A túrót a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük.
  8. A zselatint a citromlével összekeverjük, és felfőzzük.
  9. Beleteszünk egy kanál túrókrémet, összekeverjük, majd még egy kanállal, és beleöntjük a túrókrémbe, majd nagyon gyorsan robotgéppel összekeverjük, mert csomós marad a zselatin.
  10. Ezután a tejszínhabot is kézzel könnyedén hozzákeverjük.
  11. A tortaformában lévő piskótára rákenjük a túrókrémet, a szélén gondosan elsimítjuk, hogy mindenütt a tortaforma oldalát érje, mert a tortazselé becsorog a réseken.
  12. A tetejét gyümölccsel kirakjuk, és tortazselével beöntjük.Hűtőben 3-6 órán át hűtjük.
  13. A forma oldalát kihűlés után vesszük le.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 95
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 15168
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Más gyümölccsel is kirakhatjuk a tetejét, és apróra vágott gyümölcsöt a krémbe, vagy két krém réteg közé is tehetünk. A tejszínt előtte mindig jól le kell hűteni. Én "Hulala" növényi alapú tejszínt használok.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?