r
Nosalty Logó

Epres-túrós süti majnalka konyhájából

majnalka
Epres-túrós süti majnalka konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Csoki öntet

Összerakás

565
Kalória
13.5g
Fehérje
57.4g
Szénhidrát
31.1g
Zsír
105.7g
Víz
145.6g
Koleszterin
3.3g
Élelmi rost
37.6g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Piskóta

Krém

Csoki öntet

Összerakás

Összesen 565 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Piskóta

Krém

Csoki öntet

Összerakás

Összesen 5645 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Piskóta

Krém

Csoki öntet

Összerakás

Összesen 204 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    31.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    931.8 g
  • Cink
    66 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    224 mg
  • Vas
    53 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    321 mg
  • Nátrium
    193 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    57.4 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    105.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    227 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    30 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    216 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    131 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    218 micro
Összesen 565 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    135.2 g

Zsír

  • Összesen
    310.6 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    119 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    1456 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9318.5 g
  • Cink
    661 mg
  • Szelén
    173 mg
  • Kálcium
    2238 mg
  • Vas
    530 mg
  • Magnézium
    518 mg
  • Foszfor
    3214 mg
  • Nátrium
    1929 mg
  • Réz
    28 mg
  • Mangán
    26 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    573.9 g
  • Cukor
    376 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

Víz

  • Összesen
    1057.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2267 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    337 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    217 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    360 micro
  • Kolin:
    1215 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2156 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    1311 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2182 micro
Összesen 5645 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    339.1 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    38.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    11 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 204 kcal

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral habosra kikeverjük.
  2. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan a cukros sárgájába forgatjuk. Kis lyukú szitán keresztül rászórjuk a kakaót, elkeverjük, majd kanalanként hozzáadjuk a sütőporos lisztet. Kivajazott, kilisztezett vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük. 15-20 perc alatt 180 fokos sütőben megsütjük.

Krém

  1. A tejből, pudingporból, cukorból pudingot főzünk, majd hagyjuk kihűlni. A szoba-hőmérsékletű margarint habosra verjük, és a szétnyomkodott túróval és lekvárral a pudingba keverjük.
  2. Az epret kicsumázzuk, félbe vágjuk (egészben is maradhat).

Csoki öntet

  1. A csokit gőz fölött vagy mikróban felolvasztjuk, hozzákeverjük az olajat, kakaót, rumaromát.

Összerakás

  1. A kihűlt piskótát keresztben félbe vágjuk, jó szorosan megpakoljuk eperrel, rákenjük a krémet, ráfektetjük a piskóta másik felét. A tetejét szebb eperdarabokkal díszítjük, majd rácsorgatjuk a csoki öntetet.
  2. Egy órára hűtőbe tesszük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 30x20x6

Megmaradt egy csomó eprem, gondoltam sütök valamit.

Nosalty stories

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...