Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres torta Marcella konyhájából

Epres torta Marcella konyhájából
Epres torta Marcella konyhájából
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy nem túl édes, de finom torta.

hozzávalók / 8 adag

Piskóta:

Krém:

Díszítés:

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta:

  1. Sütőpapírral kibélelünk egy 24 cm átmérőjű piskótakarikát. A sütőt előmelegítjük 180 C-ra, hőlégkeverés nélkül!
  2. A lisztet elkeverjük a kakaóporral és a sütőporral. A tojásokat habosra keverjük a cukorral (5-10 percen keresztül).
  3. Majd kis adagokban hozzákeverjük a kakaós lisztet is. Addig keverjük, lassú, óvatos mozdulatokkal, míg sima masszát nem kapunk. 
  4. A formába tesszük a masszát, és kb. 20 perc alatt készre sütjük.
  5. Ha teljesen kihűlt a piskóta, jöhet rá a krém.

Krém:

  1. A turmixszal kemény habbá verjük a tejszínt. A mascarponét külön tálban összekeverjük a porcukorral.
  2. Aztán hozzákeverjük a tejszínt és vanília aromát. Rákenjük a piskótára úgy, hogy szép sima legyen.

Díszítés:

  1. Végül jöhet az eper és az oreo keksz a tetejére.
  2. Hűtőbe tesszük, és kb. 2 óra múlva fogyasztható.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 158
elküldve: 0
receptkönyvben: 3
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcella

Mióta szakács: 2012.06.07.
21 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
receptverseny: Szerelemtorta receptverseny
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

eperhabos torta, tejszínes epertorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

374
tojás 4 db
cukrozatlan kakaópor 13 g
finomliszt 90 g
cukor 80 g
sütőpor 0.5 kávéskanál
mascarpone 250 g
porcukor 43 g
habtejszín 150 ml
vaníliaaroma 1 teáskanál
eper 15 dkg
oreo keksz 3 db
tortabevonó 40 g