r
Nosalty Logó

Epres-fehércsokis-torta

B.Anita
Epres-fehércsokis-torta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Díszítés

422
Kalória
9.5g
Fehérje
32.5g
Szénhidrát
28.4g
Zsír
90.1g
Víz
123.7g
Koleszterin
1.7g
Élelmi rost
20.2g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 422 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 5065 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 193 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    28.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    545.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    213 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    90.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    182 micro
Összesen 422 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    114.2 g

Zsír

  • Összesen
    340.7 g
  • Telített zsírsav
    192 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1485 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6542.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    170 mg
  • Kálcium
    1553 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    206 mg
  • Foszfor
    2553 mg
  • Nátrium
    2034 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    390.5 g
  • Cukor
    242 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    1081 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    641 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    498 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    427 micro
  • Kolin:
    1243 mg
  • Retinol - A vitamin:
    633 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2189 micro
Összesen 5065 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    250.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    41.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 193 kcal

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük.
  2. Hozzáadjuk a tojássárgáját, és elkeverjük a habbal.
  3. Az egy csomag sütőport és a 8 evőkanál lisztet elvegyítjük a habbal. Majd a masszát egy kivajazott tortaformába öntjük.
  4. 180 fokon tűpróbáig sütjük. Ha megsült, félbevágjuk, és hagyjuk kihűlni.

Krém

  1. A tejszínt a habfixálóval felverjük. Majd hozzáadjuk a mascarponét.
  2. A fehér csokit vízgőz felett megolvasztjuk, és hozzáadjuk a tejszínhabhoz.
  3. A zselatint forró vízben feloldjuk, és ezt is hozzáadjuk a krémhez.
  4. Az epreket feldaraboljuk, a krémhez adjuk, és robotgéppel összedolgozzuk.

Díszítés

  1. A piskóta alsó részét visszarakjuk a tortaformába. A torta oldalát kirakjuk félbevágott eprekkel, majd rárakjuk a krémet, és a tetejére feltesszük a piskóta másik felét. Pár órát hűtőben pihentetjük.
  2. Majd kivesszük a tortát a formából, a tetejére tejszínhabot teszünk, és ízlés szerint csokival és eperrel díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

A tortához célszerű nagyobb epreket választani. 

További receptek

Legegyszerűbb epertorta

Három gyönyörűen rózsaszín réteg, végtelen mennyiségű eper, retró hangulat: az alábbi torta mindezeket nyújtja az őt elkészítőknek. Süssük meg az eperszezon csúcsán, amikor a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...