Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres-fehércsokis-torta

Epres-fehércsokis-torta
Epres-fehércsokis-torta
85 perc / előkészület: 60 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tortához célszerű nagyobb epreket választani. 

hozzávalók / 12 adag

Piskóta

Krém

Díszítés

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük.
  2. Hozzáadjuk a tojássárgáját, és elkeverjük a habbal.
  3. Az egy csomag sütőport és a 8 evőkanál lisztet elvegyítjük a habbal. Majd a masszát egy kivajazott tortaformába öntjük.
  4. 180 fokon tűpróbáig sütjük. Ha megsült, félbevágjuk, és hagyjuk kihűlni.

Krém

  1. A tejszínt a habfixálóval felverjük. Majd hozzáadjuk a mascarponét.
  2. A fehér csokit vízgőz felett megolvasztjuk, és hozzáadjuk a tejszínhabhoz.
  3. A zselatint forró vízben feloldjuk, és ezt is hozzáadjuk a krémhez.
  4. Az epreket feldaraboljuk, a krémhez adjuk, és robotgéppel összedolgozzuk.

Díszítés

  1. A piskóta alsó részét visszarakjuk a tortaformába. A torta oldalát kirakjuk félbevágott eprekkel, majd rárakjuk a krémet, és a tetejére feltesszük a piskóta másik felét. Pár órát hűtőben pihentetjük.
  2. Majd kivesszük a tortát a formából, a tetejére tejszínhabot teszünk, és ízlés szerint csokival és eperrel díszítjük.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 903
elküldve: 0
receptkönyvben: 19
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

B.Anita

Mióta szakács: 2014.08.03.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Anyák napja, buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
szezon: nyár
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

fehércsoki-torta, epres torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

422
tojás 8 db
cukor 8 ek
sütőpor 1 csomag
finomliszt 8 evőkanál
növényi habtejszín 500 ml
habfixáló 1 csomag
fehér csokoládé 100 g
mascarpone 250 g
zselatin 1 teáskanál
eper 60 dkg
fehér csokoládé 50 g
eper 30 dkg
növényi habtejszín 150 ml