r
Nosalty Logó

Epres-ricottás egészséges süti

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Epres-ricottás egészséges süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Töltelék

Sütés

Összesen 221 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Töltelék

Sütés

Összesen 2208 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Töltelék

Sütés

Összesen 196 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    283.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 221 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.3 g

Zsír

  • Összesen
    128.9 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    409 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2830.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    516 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    421 mg
  • Foszfor
    1457 mg
  • Nátrium
    333 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    217.4 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    413.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    277 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    154 mg
  • D vitamin:
    89 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    229 micro
  • Kolin:
    317 mg
  • Retinol - A vitamin:
    272 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    996 micro
Összesen 2208 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    252 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 196 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Sütés

Elkészítés

Tészta

  1. A tejbe belecsepegtetjük a citromlevet és félretesszük pihenni, hogy egy kicsit összerántsa, joghurtszerűvé.
  2. Összekeverjük a lisztet, szódabikarbónát, sütőport és sót.
  3. A citromhéjat ráreszeljük az erytritre, és jól összekeverjük őket.
  4. A 2 tojást lazán felverjük (nem habosra, csak éppen hogy), hozzáadjuk a citromhéjas erytritet, az olívaolajat (vagy más zsiradékot), a tejet és a vanília aromát.
  5. A száraz és nedves hozzávalókat összedolgozzuk - ez könnyebb lesz, ha a lisztet szép apránként szórjuk bele a tojásos masszába.
  6. Viszonylag sűrű tésztát kapunk. Ha nem így van, akkor még pár kanál lisztet szórjunk bele. Ha a lisztet nem akarja felvenni, akkor még folyadékot adjunk hozzá (inkább tejet, mint zsiradékot).
  7. 8-10 szem kivételével beleszórjuk a felszeletelt epret a már összeállt tésztába és párszor keverünk rajta.

Töltelék

  1. Elkészítjük a tölteléket: jól összekeverjük a ricottát, vaníliát és 3 kanál erytritet.
  2. A tészta felét beleöntjük a sütőformába.
  3. A formában levő tésztára egy hosszú csíkban rákanalazzuk a ricottás tölteléket.
  4. A ricottára tegyünk pár szem vagy pár szelet epret.
  5. Ezután öntsük a formába a maradék tésztát is. A tetejére díszítésként még tegyünk pár epret, illetve szórjuk meg egy kis erytrittel.

Sütés

  1. 220 fokra előmelegített sütőben kezdjük sütni.
  2. 4-5 perc után csökkentsük a hőmérsékletet kb. 180 fokra és süssük így 45 percig.
  3. Ellenőrizzük egy hústűvel vagy villával, hogy készen van-e. Ha nem ragad rá tészta, akkor készen van - egy kis ricotta természetesen okés. Remélhetőleg a tietek is olyan szépen meg fog emelkedni, mint az enyém.
  4. Ha ügyesek vagytok, egy mosolyt is kaptok, amikor felvágjátok a sütit. Kell ennél jobb napindító?
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2801
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Volt otthon eper és ricotta... ebből született ez a vidám, mosolygós tavaszi süti :)

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Sütés

Címlapról ajánljuk

További cikkek