r
Nosalty Logó

Paleo kókuszkrémes pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Hajnico
Paleo kókuszkrémes pite
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A piskóta réteghez

A csokoládé réteghez

A kókuszkrém réteghez

A kókuszhab réteghez

Összesen 955 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A piskóta réteghez

A csokoládé réteghez

A kókuszkrém réteghez

A kókuszhab réteghez

Összesen 3819 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A piskóta réteghez

A csokoládé réteghez

A kókuszkrém réteghez

A kókuszhab réteghez

Összesen 398 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.3 g

Zsír

  • Összesen
    76.7 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    527.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    301 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 955 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.3 g

Zsír

  • Összesen
    306.9 g
  • Telített zsírsav
    210 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2109.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    244 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    444 mg
  • Foszfor
    1206 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    239.9 g
  • Cukor
    136 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

VÍZ

  • Összesen
    296.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    208 micro
  • Kolin:
    186 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    281 micro
Összesen 3819 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    31.9 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    219.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 398 kcal

Hozzávalók

A piskóta réteghez

A csokoládé réteghez

  • 100 g csokoládé (alacsonyabb kakaótartalmú is lehet, nekem ez volt otthon)
  • 2 ek kókuszkrém (Cocomas márkájút használtam, kókusztejszínnek is nevezik)

A kókuszkrém réteghez

A kókuszhab réteghez

Elkészítés

A piskóta réteghez

  1. A diót apróra daráljuk, és összekeverjük a mandulaliszttel, mézzel és kókuszolajjal.
  2. 18 cm átmérőjű tortaformába egyengetjük. (Én sütőpapírral béleltem ki a formát.) 175 fokos előmelegített sütőbe tesszük, majd barnára sütjük. Kb. 10 perc után barnult meg. Ha megsült, hagyjuk kihűlni.

A csokoládé réteghez

  1. A csokit a kókuszkrémmel együtt egy kis tálkába tesszük. Mikrohullámú sütőben legmagasabb fokozaton kb. fél percig olvasztjuk, majd összekeverjük.
  2. A kész csokikrémet rákenjük a kihűlt piskóta tetejére, és betesszük a hűtőbe.

A kókuszkrém réteghez

  1. A kókuszkrémet összekeverjük a tojással, a nyílgyökér liszttel, a mézzel és a sóval. Egy serpenyőben felforraljuk a keveréket, míg be nem sűrűsödik. Teljesen úgy néz ki, mintha vaníliás pudingot készítenénk.
  2. Ha kész, akkor hozzákeverjük a kókuszreszeléket és a vaníliát.
  3. A csokis rétegre kenjük ezt a réteget, majd ha kihűlt, hűtőszekrényben további 4 órát hűtjük. Teljesen meg fog szilárdulni ez a réteg.

A kókuszhab réteghez

  1. Ha az elkészítés előtt egy napra felbontjuk a kókuszkrémet, akkor a dobozban a krém besűrűsödik, és az aljára összegyűlik a víz. Aztán óvatosan ki tudjuk önteni a dobozból a krémet. Az összegyűlt vízre nem lesz szükségünk. A kókuszkrémet ezután felverjük habverővel, mintha normál tejszínt vernénk fel. Elméletileg ez a kókusztejszín ugyanúgy működik, mint a rendes, de nekem nem lett olyan kemény a hab. Viszont hűtőbe téve a süti tetején elég jól megszilárdult.
  2. Díszítésként a kókuszreszeléket 175 fokos sütőben barnára pirítjuk. Vigyázat, pillanatok alatt megbarnul!
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 18
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 206
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 27
  • Össznézettség: 39744
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 07.

Ajánló

Kicsiknek és nagyoknak, telteknek és karcsúaknak, optimistáknak, pesszimistáknak... :) Mindenkinek, aki nem allergiás valamelyik hozzávalóra. (Sajnos én nem figyeltem oda, és olyanok is kaptak belőle, akiknek hasfájást okozott a dió, illetve a tojás.)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Hajnico 4 recept

Véletlenül akadtam rá a receptre a paleoparents.com oldalon. Nem követem a paleo étrendet, de nagyon ízlett ez a süti! Nem változtattam sokat rajta. Paleós barátaim is nagyon dicsérték, úgyhogy tuti nem most csináltam utoljára:)

Hozzávalók

A piskóta réteghez

A csokoládé réteghez

A kókuszkrém réteghez

A kókuszhab réteghez

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek