Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres-rebarbarás zselécukor

Epres-rebarbarás zselécukor
Epres-rebarbarás zselécukor
18 perc / előkészület: 15 perc főzés: 3 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Emlékszik még valaki (rajtam kívül, aki édességfüggő) azokra a kis félgömb alakú zselécukrokra? Na azokat (is) nagyon szerettem, de már egy ideje sehol se találkoztam ilyen cukorkával. Ez a zselécukor egyből azt juttatta eszembe, mikor megláttam, így nem is volt kérdés, hogy muszáj megcsinálnom.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Bármilyen más gyümölccsel is elkészíthető. További képek az elkészítésről a blogomon.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rebarbarát megpucoljuk (lehúzzuk a külső “héját”), és felkockázzuk, az epreket megmossuk, ha szükséges feldaraboljuk, és az egészet pürésítjük.
  2. A püréhez hozzáadjuk a cukrot, a dzsemfixet és a citrom levét, és nagy lángon elkezdjük forralni. Ha már forr, további 2-3 percig főzzük.
  3. Sütőpapírral kibélelünk egy hőálló tálat/tepsit, és beleöntjük a zselét.
  4. Megvárjuk, míg kihűl, és teljesen megdermed.
  5. Ekkor a papírral együtt kiemeljük egy vágódeszkára, és éles késsel felkockázzuk (én kiszúróval is csináltam párat, de rájöttem, hogy így egy csomó pocsékba megy, ami kimarad, ezért maradtam a kockázásnál).
  6. Ezután a kockákat cukorba forgatjuk (ezt érdemes csak közvetlen fogyasztás előtt, mert ráolvad, és így az egész ragacsossá és túl lággyá válik).

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 074
elküldve: 2
receptkönyvben: 166
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

vikki

Mióta szakács: 2011.02.07.
84 recept

receptjellemzők

konyha: francia
mikor: mindig
alkalom: buli receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

pate de fruit, zselécukor, epres zselécukor, rebarbarás zselécukor

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

458
eper 20 dkg
rebarbara 20 dkg
cukor 40 dkg
citromlé 1 fél citromból nyert
dzsemfix 1 csomag
cukor 3 ek