Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epernyársak

Epernyársak
Epernyársak
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A mamámnál a kertben van néhány olyan eperpalánta, amelyiken keményhúsú, nem igazán édes eper terem. Dzsemnek főzni a többi eperrel keverve tökéletes, de miután a TV paprika egyik adásában megláttam ezt a receptet, azóta ezek az eprecskék nem kerülnek bele a lekvárba,  nyársra fűzve, csokival leöntve fejezik be kis életüket -családom nagy örömére!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Fontos, hogy tényleg kemény húsú, nem túlérett epret használjunk, különben a forró csokitól nagyon megpuhul, nem marad jó roppanós.
Nálunk a csokimikulások és a nyuszik nem igazán fogynak, ezért én azt szoktam olajjal gőz felett megolvasztva, apró darabokra törve bevonónak használni. /Ezen most éppen még a karácsonyról kimaradt mikulás van./

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az epreket megmossuk, a vizet konyhai papírtörlővel felitatjuk, nagyságuk szerint négyesével szétválogatjuk, hurkapálcára húzzuk /félbetörjük a pálcikákat/.
  2. Gőz felett pici olajjal felolvasztjuk a csokit, apróra törjük a mogyorót.
  3. A felfűzött eprekre kiskanál segítségével rácsorgatjuk a csokit, kókuszreszelékbe, mogyoróba forgatjuk.
  4. Jól összehúzzuk az epreket -így dermedéskor összeragadnak, nem csúszkálnak a pálcikán, majd hűtőbe rakjuk.
  5. Kb. 30 perc múlva fogyasztható.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 577
elküldve: 0
receptkönyvben: 88
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Jenny

Mióta szakács: 2010.02.28.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
elkészítési idő: 5-15 perc
kategória: bonbonok
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: Valentin-nap

egyéb elnevezések

epres-csokis nyárs kókusszal és mogyoróval, csokoládés epernyárs kókuszba és mogyoróba forgatva

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

croa
croa Mon, 2010-06-07 21:55

Szerintem arra gondol hogy a pálcikán szorosan egymáshoz nyomjuk, egymásra húzzuk az epreket és így nem fog egy-egy eper külön utat járni dermedés után. :)

Jennyke76
Jenny / Jennyke76 Mon, 2010-06-07 22:11

Sziasztok!

Köszi croa a segítséget, lehet hogy nem egészen érthetően fogalmaztam: szóval, miután leöntötted csokival az epreket, összehúzzuk őket, azért, hogy együtt dermedjenek meg- lehet, hogy kicsit tényleg erős fogalmazás volt, hogy összenyomjuk, mert akkor mi lesz szegény eperkékből, kijavítom a szövegben is!
Remélem most érthetőbb voltam és tudtam segíteni!

lotifut
Szabolcsi Ildikó / lotifut Mon, 2010-06-07 21:20

Szia Jenny!

... nem értem a 4. pontot: az epreket jól összenyomjuk...
Ha az epret jól összenyomom.... kérlek segíts, hogy pontosan mi történjen
Köszönöm!
Ildi

400
eper 500 g
földimogyoró 10 dkg
kókuszreszelék 5 dkg
tortabevonó 10 dkg