r
Nosalty Logó

Epres-rebarbarás sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
witch
Epres-rebarbarás sütemény
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír

a töltelékhez

a tésztához

a tetejére

Összesen 516 kcal
  • 3% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír

a töltelékhez

a tésztához

a tetejére

Összesen 6197 kcal
  • 3% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír

a töltelékhez

a tésztához

a tetejére

Összesen 279 kcal
  • 3% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    251.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    170 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 516 kcal
  • 3% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.6 g

Zsír

  • Összesen
    246.3 g
  • Telített zsírsav
    146 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    973 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3016.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    170 mg
  • Kálcium
    890 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    319 mg
  • Foszfor
    1288 mg
  • Nátrium
    316 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    948.4 g
  • Cukor
    531 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    841 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2081 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    188 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    82 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    481 micro
  • Kolin:
    448 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2034 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    576 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    948 micro
Összesen 6197 kcal
  • 3% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    135.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.7 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 279 kcal

Hozzávalók

a töltelékhez

a tésztához

a tetejére

Elkészítés

a töltelékhez

  1. Először a tölteléket készítjük el. Egy magas falú serpenyőben elkeverjük a cukrot a keményítővel, hozzáadjuk a megpucolt, megmosott és felszeletelt epret.
  2. A rebarbara két végét levágjuk, leöblítjük hideg vízzel, és feldaraboljuk olyan 2 cm hosszúra.
  3. Közepes lángon felforraljuk, gyakran megkeverve, és kb. 2 percig főzzük, hogy besűrűsödjön. A tűzről lehúzva meglocsoljuk a citromlével, félrerakjuk hűlni.
  4. A tésztához a liszteket elkeverjük a cukorral, szódabikarbónával meg a sütőporral. Vágjuk kockára a vajat, és villával morzsoljuk el a lisztkeverékben.
  5. Egy tálban kicsit verjük fel a tojásokat a kefirrel meg a vaníliával, adjuk a liszthez, és forgassuk össze vele csak annyira, hogy nedves legyen.
  6. Egy tepsit vajazzunk ki, kanalazzuk bele a tészta 2/3-át, erre osszuk el egyenletesen a tölteléket. Végül a maradék tésztát pötyögtessük a töltelékre, két kávéskanál segítségével.
  7. A tetejére keverjük össze a cukrot a liszttel, majd a kockára vágott vajat morzsoljuk bele villával. Ezzel szórjuk meg a tészta tetejét egyenletesen.
  8. Forró sütőbe tolva megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 33x23x6
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 31
  • Össznézettség: 9889
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 26.

Ajánló

Kávé vagy tea mellé.

Receptkategóriák

Réges-régen vendégségben kóstoltam az epres-rebarbarás pitét, nagyon finom párosítás. A rebarbara íze engem a meggyre emlékeztet. Mivel egyszerre vannak szezonban, gondoltam kipróbálom én is, mi sül ki belőle?

Hozzávalók

a töltelékhez

a tésztához

a tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek