r
Nosalty Logó

Epres-rebarbarás pite túróval és tojáshabbal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Epres-rebarbarás pite túróval és tojáshabbal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A gyümölcsös töltelékhez

A túrós töltelékhez

A tojáshabhoz

Összesen 468 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A gyümölcsös töltelékhez

A túrós töltelékhez

A tojáshabhoz

Összesen 4677 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A gyümölcsös töltelékhez

A túrós töltelékhez

A tojáshabhoz

Összesen 167 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    654.5 g
  • Cink
    105 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    81 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    201 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.3 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    155.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    48 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    202 micro
Összesen 468 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    142.3 g

Zsír

  • Összesen
    181.1 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6545 g
  • Cink
    1046 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    1336 mg
  • Vas
    810 mg
  • Magnézium
    368 mg
  • Foszfor
    2012 mg
  • Nátrium
    722 mg
  • Réz
    41 mg
  • Mangán
    37 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    633.4 g
  • Cukor
    396 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1555 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1194 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    337 mg
  • D vitamin:
    170 micro
  • K vitamin:
    185 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    101 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    482 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    356 micro
  • Kolin:
    770 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1139 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    629 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2019 micro
Összesen 4677 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    236.9 g
  • Cink
    38 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    17 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 167 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A gyümölcsös töltelékhez

A túrós töltelékhez

A tojáshabhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Az epret mossuk meg és daraboljuk, a rebarbarát hámozzuk, vágjuk kb. 1 cm-es kockákra. Adjuk hozzá a cukrot, pudingport, mandulát, és hagyjuk kicsit pihenni.
  2. A tészta elkészítéséhez keverjük habosra a vajat a cukorral. Adjuk hozzá az egész tojást és a másik tojássárgáját. A maradék fehérjét tegyük hűtőbe, később felhasználjuk a habhoz.
  3. Adjuk a masszához a túrót, keverjük tovább. Végül mehet hozzá a liszt és sütőpor, de ezeket már kézzel gyúrjuk hozzá. Nyújtsuk ki a tésztát kevés liszten kb. 4 mm vastagságúra, és nyomkodjuk egy formába, egészen az oldalán is magasra. Szurkáljuk meg több helyen villával. Tegyünk bele sütőpapírt, és töltsük meg száraz babbal vagy borsóval.Süssük vakon 15 percig 150 fokon.
  4. Közben készítsük még el a túrós tölteléket:A túrót a tojássárgájával, pudingporral, cukorral, vaníliával, citromhéjjal keverjük csomómentesre. A tojásfehérjéket verjük habbá, majd óvatosan adjuk a masszához, és tegyük félre.
  5. 15 perc után vegyük ki az elősütött pite tésztát, távolítsuk el a nehezéket :-) a sütőpapírral. Oszlassuk el az alján most a lecsepegtetett, bepácolt gyümölcstölteléket, majd erre rétegeljük a túrós tölteléket. Tegyük ismét vissza a sütőbe, és süssük további 35-40 percig.
  6. Ha majdnem kész, készítsük el a tojáshabot: pici sóval verjük fel a tojásfehérjéket, majd adjunk hozzá citromlevet, és lassú adagokban a cukrot. Verjük olyan sokáig, amíg nem lesz egynemű, hófehér és fényes a hab, majd oszlassuk el a pite tetején, és az utolsó10-15 percre tegyük vissza a sütőbe,de már csak 100 fokra,hogy inkább száradjon, és ne barnuljon meg nagyon.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 75 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6691
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 04.

Ajánló

TIPP: a sütőt nyissuk ki résnyire a hab sütéséhez, így a felesleges páratartalom elillan, és még szebb és ropogósabb lesz a végeredmény. FONTOS: A sütőből kivéve hagyjuk legalább 1 óra hosszáig hűlni tálalás előtt a sütinket, mert a kompóttól a belseje nagyon sokáig forró.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ez a recept biztosan megosztja majd a véleményeket. Az egyik tábor fújogatni fog :-), másik már megkóstolna egy szeletet ebből a pitéből...  Mert bizony a rebarbarát vagy szereti valaki, vagy nem, és bizony a habcsókkal vagy tojáshabbal sem más a helyzet. Be kell vallanom, én rebarbarát enni már ettem, de még csak először készítettem, de az összes rémtörténetet, mi szerint savanyú és unalmas, meg kell cáfolnom. :-) Igaz, savanyúbb mint a citrom, ezért kísérőnek nem árt egy kis plusz mellé, ami édesíti, másik gyümölcs, tojáshab vagy cukros morzsa, de nem kell túlzásba vinni. Én ezt a receptet legközelebb biztosan sokkal kevesebb cukorral készítem majd, mert készíteni még nagyon sokat fogom. Vannak még szkeptikusok??? Akkor csak egy dolog segít, próbáljátok ki a receptet, és osszátok meg velem is a véleményeteket. De egyébként is érdekelne, ki melyik táborba tartozik: rebarbara vagy le a rebarbarával??:-)))

Hozzászólások (5)

Shephard

Én imádom a rebarbarát :) Minden évben f?zök be lekvárnak is, aztán csak el?veszem, palacsintába, gofrira... amikor csak kedvem tartja, és hála az égnek a családommal is megszerettettem :) S?t, mikor az esküv?nk volt, el?tte pont úgy f?ztem be, hogy kis üvegekbe is tettem, azt kapták a n?i vendégeink ajándékba, hát mindenki akkor kóstolta meg életében el?ször :) A rebarbarát magában nem szabad felhasználni, csak valamilyen kísér? gyümivel, mert az hozza ki az igazi ízét, leginkább eper jó hozzá, mert attól még szép piros színe is lesz, és ami a legjobb benne, hogy 5 perc alatt készre lehet f?zni :) Írországban van a világ legjobb rebarbara pitéje, mikor ott éltem az volt a gyengém, vékony omlós tészta, rajta 2-3 cm vastagon rebarbara, hm :) Biztos kipróbálom majd a receptet, ha eljön a rebarbara szezonja itthon is :) Bár én megcserélem majd az arányokat, kb dupla mennyiség? rebarbara+15-20 dkg eper :)

Törölt felhasználó

Kedves Shephard, végre valaki, aki ugyancsak szereti ezt a finomságot. Köszönöm, hogy megosztottad a tapasztalataidat :-) látszik, hogy igazi profi vagy már a rebarbara témában. A lekvárt biztosan kipróbálom én is, nagyon kiváncsivá tettél, de receptet még keresnem kell hozzá. Persze ha Te megosztanád nálam a recept-lounge.blogspot.de-n nem is kellene keresnem ;-))) El?re is köszi Jó sütést, jó "rebarbarázást" idén is :-) Szanten

Lamilla

Szia, a 6 szál rebarbara az kb mennyi? Mert ma vettem, és az több mint egy kiló volt. A képen nem t?nik ilyen rengetegnek az epres-rebarbarás rész :-)

Törölt felhasználó

Kedves Lamilla, bizony van az majdnem egy kiló. Csak hámozás utan majdnem fele lesz a mennyiség. Sütés közben pedig még tovább összeesik :-))))

Lamilla

Rendben, köszi, csak még soha nem volt dolgom rebarbarával, és elbizonytalanodtam :-)

Lamilla

Megcsináltam hétvégén, nekem nem lett ilyen szép, mert oldalt kicsit kifolyt a töltelék, megszínezte és kicsit átáztatta a tésztát, ennek lehet hogy az az oka hogy az epret vandál módon lapátolták a zacsimba....talán ha grízt tettem volna bele mandula helyett, akkor az jobban felszívja.Így kicsit elegyedett a gyümölcsréteg a túróval, és nem volt ilyen szépen elválasztott a két réteg. Ennek ellenére nekem kifejezetten ízlett, bár tényleg két táborra oszlott a tesztközönség :-) Talán legközelebb kipróbálom tejszínhabbal a tetején, mert bár a tojásfehérjehab jól néz ki, de nekem soha nem lesz ropogós, csak kicsit nyúlós (pedig a Pavlova megy, nem is értem), és így az nekem nem tett hozzá plusz ízt, de ha ropogósan képzelem el, akkor nagyon finom lehet :-)

Törölt felhasználó

Kedves Lamilla, minden nehézség ellenére a szavaidból ítélve azért ízlett a süti :) ennek nagyon örülök. Valljuk be nem is egy egyszer? receptr?l van szó, hiszen sok összetev?je van, és bármelyiknél elcsúszhat az ember. Leginkább a habbal adódhatnak problémák. Bizony sok-sok türelem, jó adag szerencse és némi tapasztalat is szükséges hozzá, hogy ropogós tojáshabot kapjunk. Az ötleted nagyon jónak találom a tejszínhabbal, így másoknak is ötletet adsz, akik esetleg nem is szeretik a tojáshabot. Teljesen biztos, hogy nagyon finom lesz :-) majd tudasd velünk :-))) Üdv Szanten

Timcsi66

Rebarbara??? Jöhet minden mennyiségben, és többféleképpen!:-) Tavaly többféle lekvárt is készítettem, és mindnek nagy-nagy sikere volt! De tényleg a legjobb, ha más gyümivel keverjük. Most ezt a receptet fogom elkészíteni, és biztos vagyok benne, hogy nagyon finom lesz! ( a cukor mennyiségét én is csökkentem ) Túróval még nem próbáltam, de mivel órák óta ez a két összetev? bolyong a fejemben, így most ennek is eljött az ideje! El?re is köszönöm a receptet! :-)

Törölt felhasználó

Kedves Timcsi66, örülök, hogy azért még vannak rebarbara barátok rajtam kívül :) Kiváncsi vagyok a véleményedre, ha elkészült a pite.

Csukamama

Kedves receptlounge! Nagyon örülök, hogy rátaláltam a receptedre, mert ültettem a kertbe rebarbarát és most lett akkora, hogy lehet már szedni. Készítettem már levest bel?le. Nálunk is megosztotta a családot. Volt akinek ízlett, volt akinek nem. Lehet, hogy az volt a baj, hogy csak rebarbarából készítettem. Most majd elkészítem ezt a süteményt is. Kíváncsi vagyok mit szólnak hozzá. Jó lenne a lekvár receptjét is megtudni. Van elképzelésem az elkészítésér?l, de azért kíváncsi vagyok más hogy csinálja. :) Én nem szoktam meghámozni, csak megmosom és fel darabolom.

Hozzávalók

A tésztához

A gyümölcsös töltelékhez

A túrós töltelékhez

A tojáshabhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek