Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres lepény

Epres lepény
Epres lepény
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (27)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagy kedvencem ez a gyümölcsös lepény, gyerekkoromban is gyakran sütöttük. Sokféle gyümölccsel készíthető, de szerintem legeslegjobb eperrel. Semmihez sem hasonlítható a tésztába sült zamatos eperíz...

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojások fehérjét habbá verjük.
  2. A margarint a porcukorral, és a tojások sárgájával habosra keverjük és hozzáadjuk a lisztet, a rumot, majd a tojások felvert habját.
  3. Összekeverjük, sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe öntjük és rászórjuk az epret (ha nagyobb szeműek, vágjuk félbe) és kicsit belenyomkodjuk a tésztába.
  4. Előmelegített sütőben pirosra sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy át sült-e.
  5. Miután kihűlt, szeleteljük, porcukorral megszórva kínáljuk.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24X34 cm cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 41 772
elküldve: 28
receptkönyvben: 778
elkészítve: 21/39
Facebookon megjelent: -

szakács

Tündér

Mióta szakács: 2010.03.19.
257 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
szezon: tavasz
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

epres süti

Hozzászólások (27)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

renyke09
renyke09 Fri, 2015-05-29 21:43

Szuper recept! Nem hittem volna, hogy sütőpor nélkül is sikerülni fog, de nagyon szépen feljött, és finom is! Köszönöm a receptet. :-)

ggerda
ggerda Tue, 2013-06-11 13:12

Nagyon egyszerű és nagyon finom süti. Mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy próbálja ki. :)

flava
flava Fri, 2013-06-07 20:10

Most lett kesz nagyon jo !Szerintem nem edes sott lehetne nyugodtan edesebb . Mondjuk itt nallunk mindenbe tobb cukrot hasznalnak , ahhoz vagyunk szokva. En 4 kanal rumot raktam bele "veletlenul" de nem venni eszre rajta. Maskor csak raszorom az epret nem nyomom bele mert tuti ugy is bele sulyed majd.
koszi a receptet

hsgyorgyi
hsgyorgyi Mon, 2012-09-10 15:33

Sziasztok! Sajnos lecsúsztam az eper szezonról, de most fekete szederrel sütöm. Az illata isteni, alig várom, hogy megsüljön. Köszi a receptet!

Budakati
Budakati Fri, 2012-06-15 21:38

A 3 evokanal rum is lazitja a tesztat sules kozben.Tudniillik,az alkoholtartalma eltavozik a tesztabol, felfele.A recept kituno

Amerelly
Amerellina / Amerelly Wed, 2012-06-06 20:40

Kedves Tündér!

Fantasztikus a recept! Kicsit megijedtem annak láttán, hogy nem volt sehol a listában, se a kommentekben egy netán kifelelejtett sütőporról szó, de végül kitartottam amellett, hogy ha ez másoknak anélkül is kisült, akkor nekem is kifog. Illetve követtem itt az egyik tanácsot és az epret csak 10 perccel később tettem rá, amitől megintcsak teljesen besokkoltam, hogy mi van ha most rontottam el mindent, mert pont szépen elkezdett emelkedni, amikor én rázúdítottam egy hatalmas adag epret, amit még meg is próbáltam belenyomkodni -nem volt könnyű feladat, legközelebb lehet kipróbálom az eredeti receptmenet szerint- és csak nagy nehezen és részben sikerült, de sikerült. Lényeg, hogy utána még hagytam 20 percet sülni és az eredmény fantasztikus lett! És nekem is nagyon tetszett, hogy az eper olyan eperlekvárszerűre sült, nagyon finom puha, lágy réteget képzett így a tetején. Fantasztikus kombináció!

Köszönöm a receptet!
Amerelly

petrezselyem
petrezselyem Mon, 2012-05-28 16:13

Kedves Tündér!
Ma megcsináltam ezt az epres finomságot,isteni lett.Szerintem egyáltalán nem hiányzik belőle a sütőpor,nekem így is szép magas lett.Az a titka,hogy jó habosra kell kidolgozni a tojássárgát a cukorral meg a margarinnal,és a végén gyengéden belekeverni kanállal a tojásfehérjehabot.Nekem nagyon jól sikerült,köszönet a receptért!
Üdv.:petrezselyem

Kat
Kat Thu, 2012-05-03 14:03

Sziasztok Lányok!

Nem tudom mit írhatott ez a mobra nevű felhasználó, hogy moderálva lett, de nagyon sötét lehetett. Ez a süti csakis finom lehet, úgyhogy azt hiszem bárki bármit ír, én bizony megsütöm hamarosan - persze amíg van eper. :)
Mindenkinek kellemes sütögetést és jó étvágyat kívánok! Kedves Tündér, Neked pedig hálás köszönet a receptért! Üdv.: Kata

Ízes kalandok
Tündér / Ízes kalandok Tue, 2011-06-07 15:38

Boszi:)))(A sült eper állagának kérdése, azt hiszem ízlés dolga:) és persze az eper fajtájától is függ, hogy mennyire sül szét. Én kifejezetten szeretem, amikor jó krémes eperre haraphatok a tésztában.))

tetej
Tetej / tetej Mon, 2011-06-06 11:58

Az ilyen hozzászólásokat figyelembe se kell venni. Saját magát minősíti.

Boszi79
Boszi79 Thu, 2011-06-02 15:11

Szia, én már másodszor sütöm ezen a héten ezt a sütit, mert most van eper. Ismertem már rég ezt a receptet, nagyon jó. Én nem rontottam el, nem úgy mint egy előttem korábban mobra névre hallgató hozzászóló, :::))) annak ellenére, hogy nem kell bele sütőpor hi hi hi
Annyit jegyeznék meg csak, hogy én úgy készitem, hogy az epret kb. tiz perc sütés után teszem a tésztára, mert ha a legelején, akkor nagyon szétsül, szinte lekvár lesz belőle.

monici
monici Wed, 2011-05-25 14:39

Kedves Tündér! Én gyereknapra választottam magamnak a sütidet ( igaz, 40 éves vagyok, de Anyukám mindig készül rá! ) ! A "nagyon sok" iq-val" rendelkező mobra felhasználónak azt üzenem, hogy Anyukám rögtön mondta, hogy a tojáshab majd segít a sütinek! Attól, hogy nem jön össze egy süti vagy nem olyan, mint szeretné az ember, nem kell vulgárisan mások lelkébe tiporni! Felháborítónak tartom, mikor ilyen kommentek érkeznek, a számomra kedvenc honlapra! Tündér! Én kérek bocsánatot tőled, hogy ezt kellett olvasnod! ( Megjegyzem, nagyon tetszett az intelligens válaszod! :D )
Jó sütögetést mindenkinek!

Ízes kalandok
Tündér / Ízes kalandok Thu, 2011-05-19 20:49

Kedves Kata! Én a 4 személyes kategóriába soroltam (fent láthatod a hozzávalóknál:). Azt sajnos nem tudom megítélni, hogy kinek mi az édes. Ha soknak találod a cukrot, használj kevesebbet.
Tündér

lizabennet
lizabennet Thu, 2011-05-19 15:50

Szia Tündér, hány személyes ez a recept? A 25 dkg porcukor edesszajuaknak valo mennyiseg? Azert kerdem mert en szeretem a tesztaizt, édesites nelkul es altalaban kevesebb cukrot szoktam hasznalni mint amennyi a receptekben meg van adva.

Köszi
Kata

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2011-02-14 01:58

moderálva

Ízes kalandok
Tündér / Ízes kalandok Wed, 2010-05-26 08:33

Kedves Angelus! Ebbe a süteménybe (lepénybe) nem kell sütőpor. A felvert tojásfehérje lazítja a szerkezetét.

angelus
angelus Mon, 2010-05-24 09:15

Kedves Tündér! Nagyon jól néz ki és csupán egy kérdésem lenne sütés előtt, hogy sütőport nem kell-e tenni ebbe a sütibe?

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-05-08 17:54

Kedves Tündér! Megcsináltam ma délután ezt a sütit és nagyon finom lett! Könnyű, gyümölcsös nem túl émelyítő, ajánlom mindenkinek! Én még csináltam hozzá egy kis eperszószt és azzal leöntve tálaltam!

1089
rétesliszt 25 dkg
margarin 25 dkg
porcukor 25 dkg
tojás 6 db
rum 3 ek
eper 70 dkg