r
Nosalty Logó

Epres lepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Epres lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1089 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 4352 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 241 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    16.8 g

Zsír

  • Összesen
    58.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    536.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    254 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    123.8 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    226.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    630 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    97 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    237 mg
  • Retinol - A vitamin:
    596 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    393 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    419 micro
Összesen 1089 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    67.1 g

Zsír

  • Összesen
    233.8 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    108 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    68 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2147.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    315 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    183 mg
  • Foszfor
    1017 mg
  • Nátrium
    432 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    495.1 g
  • Cukor
    283 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    906.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2519 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    387 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    249 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    362 micro
  • Kolin:
    948 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2385 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1571 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1677 micro
Összesen 4352 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    119 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 241 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojások fehérjét habbá verjük.
  2. A margarint a porcukorral, és a tojások sárgájával habosra keverjük és hozzáadjuk a lisztet, a rumot, majd a tojások felvert habját.
  3. Összekeverjük, sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe öntjük és rászórjuk az epret (ha nagyobb szeműek, vágjuk félbe) és kicsit belenyomkodjuk a tésztába.
  4. Előmelegített sütőben pirosra sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy át sült-e.
  5. Miután kihűlt, szeleteljük, porcukorral megszórva kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24X34 cm
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 404
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 46030
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 08.

Receptkategóriák

Nagy kedvencem ez a gyümölcsös lepény, gyerekkoromban is gyakran sütöttük. Sokféle gyümölccsel készíthető, de szerintem legeslegjobb eperrel. Semmihez sem hasonlítható a tésztába sült zamatos eperíz...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek