Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nektarinos galette

Nektarinos galette
Nektarinos galette
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Eredeti itt: Butterism

Bármilyen gyümölccsel elkészíthető.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Keverjük el a lisztet a cukorral és a sóval. 
  2. Adjuk hozzá a felkockázott vajat, dolgozzuk össze addig, míg a tészta morzsás nem lesz.
  3. Adjunk hozzá annyi hideg vizet, hogy szépen összeálljon a tészta. (kb. 3 ek). Gyúrjuk gombóccá, fóliába tekerve, tegyük be a tésztát egy órára a hűtőbe.
  4. Nyújtsuk a tésztát kör alakúvá, kb. 2 mm vastagra. 
  5. Vágjuk cikkekre a barackot, rakjuk ki vele a tészta tetejét középről indulva, kb. 4 cm-t hagyjunk a szélén szabadon. 
  6. Ha nem eléggé folyékony a lekvár, melegítsük fel, majd kanalazzuk a barackok tetejére, szórjuk meg fahéjas cukorral. Hajtsuk vissza a tészta szélét. 
  7. Keverjük el a tojássárgáját 1 ek tejjel és egy csapott evőkanál cukorral, kenjük le a visszahajtott szélét. 
  8. Előmelegített sütőben süssük 20 percig, majd grill funkción még 10 percig, hogy a széle szép fényes és barna legyen.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 13
össznézettség: 7 996
elküldve: 8
receptkönyvben: 226
elkészítve: 5/9
Facebookon megjelent: 1

szakács

Samy

Mióta szakács: 2010.03.15.
54 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kategória: édes süti
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

nektarinos pite, lekváros-nektarinos lepény

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

468
finomliszt 240 g
cukor 3 ek
1 csipet
margarin 165 g
víz 3 ek
nektarin 5 db
sárgabaracklekvár 4 ek
fahéj 1 kk
porcukor 2 ek
tojássárgája 1 db
tej 1 ek
cukor 1 csapott ek