r
Nosalty Logó

Csokis-mandulás rolád málnával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Puffin
Csokis-mandulás rolád málnával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 20% Zsír

piskóta

töltelék

Összesen 969 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 20% Zsír

piskóta

töltelék

Összesen 3866 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 20% Zsír

piskóta

töltelék

Összesen 272 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.1 g

Zsír

  • Összesen
    62.7 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    226 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    987 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    214 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    186 mg
  • Foszfor
    392 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.7 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    151 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    286 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    280 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    289 micro
Összesen 969 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.4 g

Zsír

  • Összesen
    250.8 g
  • Telített zsírsav
    120 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    902 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3948.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    856 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    743 mg
  • Foszfor
    1566 mg
  • Nátrium
    639 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    338.7 g
  • Cukor
    249 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    604.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1145 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    177 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    193 micro
  • Kolin:
    562 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1119 micro
  • α-karotin
    58 micro
  • β-karotin
    296 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1154 micro
Összesen 3866 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    278 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 272 kcal

Hozzávalók

piskóta

töltelék

Elkészítés

piskóta

  1. A cukorból tegyünk félre 2 evőkanállal és a maradékot öntsük bele egy tálba. Adjuk hozzá a megőrölt mandulát. Ehhez a száraz keverékhez egyenként adjuk hozzá a tojásokat, mindegyiket jól elkeverve.
  2. A tojásfehérjéket a sóval verjük fel keményre, majd a két evőkanál cukrot adjuk hozzá. Keverjük tovább 20 másodpercig. A mandulás keverékbe forgassuk bele a lisztet, majd az egészet óvatosan keverjük össze a keményre vert tojásfehérjével. Ezután az olvasztott vajat keverjük hozzá.
  3. Előmelegített sütőben, sütőpapírral kibélelt tepsiben 12-15 percig süssük a piskótalapot. Hagyjuk kihűlni.
  4. A töltelékhez gőz felett olvasszuk meg a csokit a tejjel együtt. A habtejszínt kemény habbá verjük. A felolvasztott csokit egy kisebb mennyiségű tejszínhabbal összekeverjük, majd az egészet összekeverjük a többi tejszínhabbal.
  5. A kihűlt piskótát sütőpapírra helyezve, a csokis krém egyharmadával kenjük meg, és a málnát egyenletesen szórjuk el a csokis felületen. Pár szem málnát tegyünk félre díszítésnek.
  6. Óvatosan és lazán tekerjük fel. A maradék krémmel vonjuk be a roládot, és tegyük egy órára hűtőbe.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 487
  • Feltöltés dátuma: 2016. július 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy nagy angol csokis könyvben találtam erre a receptre. A málna és a csoki kellemes harmóniában érvényesül ebben a finom süteményben.

Hozzávalók

piskóta

töltelék

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?