r
Nosalty Logó

Csokoládés krémmel töltött banános tekercs

Éva házias konyhája
Csokoládés krémmel töltött banános tekercs
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A krémhez

A piskótához

627
Kalória
9.8g
Fehérje
53.5g
Szénhidrát
42.4g
Zsír
114.9g
Víz
248g
Koleszterin
2.8g
Élelmi rost
34.1g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A krémhez

A piskótához

Összesen 627 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A krémhez

A piskótához

Összesen 5010 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A krémhez

A piskótához

Összesen 258 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    42.4 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    248 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    864.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    218 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    355 mg
  • Nátrium
    211 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    53.5 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    114.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    338 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    332 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    199 micro
Összesen 627 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    78.2 g

Zsír

  • Összesen
    339.3 g
  • Telített zsírsav
    201 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    103 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1984 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6918.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    1741 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    468 mg
  • Foszfor
    2840 mg
  • Nátrium
    1685 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    428.4 g
  • Cukor
    273 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    919.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2706 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    422 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    244 micro
  • Kolin:
    1021 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2657 micro
  • α-karotin
    62 micro
  • β-karotin
    582 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1591 micro
Összesen 5010 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    357.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    47.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 258 kcal

Elkészítés

A krémhez

  1. Feldarabolunk 150 g csokit, közben felmelegítünk 400 ml tejszínt, és beletesszük a csokidarabokat, és addig kevergetjük, amíg teljesen szét nem olvadnak. Hagyjuk kihűlni, majd lefóliázzuk, és egy éjszakára a hűtőben lehűtjük.
  2. Tojásokat különválasztjuk, a fehérjét a cukorral, vaníliás cukorral, kemény habbá fölverjük. Hozzáadjuk a sárgáját, amivel jól összekeverjük, majd a lisztet és a sütőport is hozzákeverjük. Egy sütőpapírral kibélelt gáztepsibe öntjük, és megsütjük.
  3. Ha megsült, egy konyharuha segítségével a szokásos módon feltekerjük, mint egy tekercset, és hagyjuk kihűlni a tésztát.
  4. Ha kihűlt a piskóta, elkezdjük a csokoládés tejszínt 2 habfixáló hozzáadásával felverni, mint a tejszínhabot (nekem nem kellett bele cukor, de ez ízlés dolga, lehet hozzáadni, ha nem elég édes). Majd a piskótalapot visszacsomagoljuk, és megtöltjük a csokoládés krémmel, közben megpucoljuk a két banánt, a citromlével egy ecset segítségével beecseteljük, és a csokikrémre ráhelyezzük, és együtt feltekerjük. Tanácsos mindjárt a piskótalap szélére ráhelyezni a banánokat, mert úgy egyszerűbb feltekerni.
  5. A megmaradt 400 ml tejszínt, 2 evőkanál cukrot, 2 habfixálót keményre felverjük. Majd egy evőkanál segítségével a tekercset bevonjuk, nem kell simára simítani, csak úgy, ahogy a kanállal felkenjük, és egy kicsit eligazítjuk, hogy mindenhol egyenletesen legyen krém. Egy rövid időre hűtőbe tesszük, kb. 30 perc elég. A megmaradt csokoládét felolvasztjuk, és rácsorgatjuk a tekercsre. Majd hűtjük. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Lisa  magazinban találtam ezt a receptet már sok évvel ezelőtt. Nagyon finom, és a krém, mivel csokoládé ízű, így kombinálható másfajta gyümölcsökkel is. Én is már készítettem meggyel torta formában. De minden alkalommal csak a dicséreteket söpröm be magamnak, ha vendégek jönnek hozzánk, mert mindenkinek annyira ízlik. Tapasztalatom az olcsóbb csokik jobb ízt adnak a krémnek. De ez egyéni, kinek mi ízlik jobban.

További receptek

Karácsonyi fatörzs

A karácsonyi ünnepkör talán legillusztrisabb süteménye garantáltan a fatörzs: rönkre emlékeztető, feldíszített külseje minden ünnepi asztalt leural. Baj legtöbbször a krémmel akad: ...

Lakos Benedek

Eperkrémes piskótatekercs

Nem tudunk betelni a piskótatekercsekkel, ezúttal ráadásul csodálatos színű eperkrémmel kentük meg! Az epres töltelék mascarponétól krémes, fehércsokoládétól édes, ráadásul ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...

Legfinomabb limonádé

Ki ne imádná a limonádét, az első nyáriasan meleg napokon pedig semmi sem esik jobban, mint egy nagy pohár jeges frissítő ebből a citromos kedvencből! Ebben a verzióban egész citromokat ...