Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokoládés krémmel töltött banános tekercs

Csokoládés krémmel töltött banános tekercs
Csokoládés krémmel töltött banános tekercs
45 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lisa  magazinban találtam ezt a receptet már sok évvel ezelőtt. Nagyon finom, és a krém, mivel csokoládé ízű, így kombinálható másfajta gyümölcsökkel is. Én is már készítettem meggyel torta formában. De minden alkalommal csak a dicséreteket söpröm be magamnak, ha vendégek jönnek hozzánk, mert mindenkinek annyira ízlik. Tapasztalatom az olcsóbb csokik jobb ízt adnak a krémnek. De ez egyéni, kinek mi ízlik jobban.

hozzávalók / 8 adag

A krémhez

A piskótához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Feldarabolunk 150 g csokit, közben felmelegítünk 400 ml tejszínt, és beletesszük a csokidarabokat, és addig kevergetjük, amíg teljesen szét nem olvadnak. Hagyjuk kihűlni, majd lefóliázzuk, és egy éjszakára a hűtőben lehűtjük.
  2. Tojásokat különválasztjuk, a fehérjét a cukorral, vaníliás cukorral, kemény habbá fölverjük. Hozzáadjuk a sárgáját, amivel jól összekeverjük, majd a lisztet és a sütőport is hozzákeverjük. Egy sütőpapírral kibélelt gáztepsibe öntjük, és megsütjük.
  3. Ha megsült, egy konyharuha segítségével a szokásos módon feltekerjük, mint egy tekercset, és hagyjuk kihűlni a tésztát.
  4. Ha kihűlt a piskóta, elkezdjük a csokoládés tejszínt 2 habfixáló hozzáadásával felverni, mint a tejszínhabot (nekem nem kellett bele cukor, de ez ízlés dolga, lehet hozzáadni, ha nem elég édes). Majd a piskótalapot visszacsomagoljuk, és megtöltjük a csokoládés krémmel, közben megpucoljuk a két banánt, a citromlével egy ecset segítségével beecseteljük, és a csokikrémre ráhelyezzük, és együtt feltekerjük. Tanácsos mindjárt a piskótalap szélére ráhelyezni a banánokat, mert úgy egyszerűbb feltekerni.
  5. A megmaradt 400 ml tejszínt, 2 evőkanál cukrot, 2 habfixálót keményre felverjük. Majd egy evőkanál segítségével a tekercset bevonjuk, nem kell simára simítani, csak úgy, ahogy a kanállal felkenjük, és egy kicsit eligazítjuk, hogy mindenhol egyenletesen legyen krém. Egy rövid időre hűtőbe tesszük, kb. 30 perc elég. A megmaradt csokoládét felolvasztjuk, és rácsorgatjuk a tekercsre. Majd hűtjük. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 467
elküldve: 0
receptkönyvben: 58
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva házias konyhája

Mióta szakács: 2014.02.15.
153 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
konyha: német
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

banános piskótatekercs, tejszínes banános piskótatekercs, piskótatekercs banánnal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

627
habtejszín 800 ml
csokoládé 200 g
banán 2 db
citromlé 4 ek
habfixáló 4 csomag
tojás 6 db
cukor 10 dkg
finomliszt 12 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
sütőpor 1 csomag