r
Nosalty Logó

Csokoládés krémmel töltött banános tekercs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva házias konyhája
Csokoládés krémmel töltött banános tekercs
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A krémhez

A piskótához

Összesen 627 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A krémhez

A piskótához

Összesen 5010 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A krémhez

A piskótához

Összesen 258 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    42.4 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    248 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    864.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    218 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    355 mg
  • Nátrium
    211 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.5 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    114.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    338 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    332 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    199 micro
Összesen 627 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    78.2 g

Zsír

  • Összesen
    339.3 g
  • Telített zsírsav
    201 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    103 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1984 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6918.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    1741 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    468 mg
  • Foszfor
    2840 mg
  • Nátrium
    1685 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    428.4 g
  • Cukor
    273 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    919.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2706 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    422 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    244 micro
  • Kolin:
    1021 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2657 micro
  • α-karotin
    62 micro
  • β-karotin
    582 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1591 micro
Összesen 5010 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    357.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 258 Kcal

Hozzávalók

A krémhez

A piskótához

Elkészítés

A krémhez

  1. Feldarabolunk 150 g csokit, közben felmelegítünk 400 ml tejszínt, és beletesszük a csokidarabokat, és addig kevergetjük, amíg teljesen szét nem olvadnak. Hagyjuk kihűlni, majd lefóliázzuk, és egy éjszakára a hűtőben lehűtjük.
  2. Tojásokat különválasztjuk, a fehérjét a cukorral, vaníliás cukorral, kemény habbá fölverjük. Hozzáadjuk a sárgáját, amivel jól összekeverjük, majd a lisztet és a sütőport is hozzákeverjük. Egy sütőpapírral kibélelt gáztepsibe öntjük, és megsütjük.
  3. Ha megsült, egy konyharuha segítségével a szokásos módon feltekerjük, mint egy tekercset, és hagyjuk kihűlni a tésztát.
  4. Ha kihűlt a piskóta, elkezdjük a csokoládés tejszínt 2 habfixáló hozzáadásával felverni, mint a tejszínhabot (nekem nem kellett bele cukor, de ez ízlés dolga, lehet hozzáadni, ha nem elég édes). Majd a piskótalapot visszacsomagoljuk, és megtöltjük a csokoládés krémmel, közben megpucoljuk a két banánt, a citromlével egy ecset segítségével beecseteljük, és a csokikrémre ráhelyezzük, és együtt feltekerjük. Tanácsos mindjárt a piskótalap szélére ráhelyezni a banánokat, mert úgy egyszerűbb feltekerni.
  5. A megmaradt 400 ml tejszínt, 2 evőkanál cukrot, 2 habfixálót keményre felverjük. Majd egy evőkanál segítségével a tekercset bevonjuk, nem kell simára simítani, csak úgy, ahogy a kanállal felkenjük, és egy kicsit eligazítjuk, hogy mindenhol egyenletesen legyen krém. Egy rövid időre hűtőbe tesszük, kb. 30 perc elég. A megmaradt csokoládét felolvasztjuk, és rácsorgatjuk a tekercsre. Majd hűtjük. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3809
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 24.

Receptkategóriák

Csokoládés krémmel töltött banános tekercs
Éva házias konyhája 159 recept

Lisa  magazinban találtam ezt a receptet már sok évvel ezelőtt. Nagyon finom, és a krém, mivel csokoládé ízű, így kombinálható másfajta gyümölcsökkel is. Én is már készítettem meggyel torta formában. De minden alkalommal csak a dicséreteket söpröm be magamnak, ha vendégek jönnek hozzánk, mert mindenkinek annyira ízlik. Tapasztalatom az olcsóbb csokik jobb ízt adnak a krémnek. De ez egyéni, kinek mi ízlik jobban.

Hozzávalók

A krémhez

A piskótához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.