r
Nosalty Logó

Karamell pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Karamell pite
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta

Krém

Összeállítás

Összesen 1242 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta

Krém

Összeállítás

Összesen 4963 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta

Krém

Összeállítás

Összesen 272 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    16.2 g

Zsír

  • Összesen
    63.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    664 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    213 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    221 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    149.8 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    109.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    574 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    541 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    394 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 1242 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    64.7 g

Zsír

  • Összesen
    254.7 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    107 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    64 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2656 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    852 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    629 mg
  • Nátrium
    883 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    599.1 g
  • Cukor
    268 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    438.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2296 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    237 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    126 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2162 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1575 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 4963 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    145.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 272 Kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Összeállítás

Elkészítés

Tészta

  1. A tészta alapanyagait egy tálba helyezzük, majd alaposan összegyúrjuk.
  2. Az összegyúrt tésztát 4 egyenlő részre osztjuk.
  3. A 4 kis cipót egyenként vékonyra nyúltjuk, és közepes tepsi hátán aranybarnára sütjük. Hamar megsül, átlag 5-10 perc. (A tepsit mi nem szoktuk semmivel megkenni, szépen le lehet venni róla. De igény szerint ki lehet kenni margarinnal, majd kis liszttel megszórni, illetve sütőpapír is optimális.)

Krém

  1. A cukrot lassú tűzön megpirítjuk.
  2. Amikor már felolvadt, hozzáöntjük a vizet (én meleg vizet szoktam használni). Ahogy hozzáadjuk a vizet, hirtelen kicsit meg fog keményedni a karamellünk (ezért még kicsit vissza szoktam tenni a tűzre, és addig keverem, amíg a cukor teljesen feloldódik a vízzel).
  3. A lisztet kevés tejjel simára keverjük, majd a többi tejjel felengedjük.
  4. A lisztes-tejes részt lassan belekeverjük a karamelles részbe, majd az egészet sűrűre főzzük.
  5. Még langyosan hozzákeverjük a margarint.

Összeállítás

  1. A krémmel megkenjük a lapokat, és a negyedik lapot a tetejére helyezzük. Letakarjuk, ha visszagyengült, szeleteljük. (Akkor a legfinomabb, ha legalább 24 órán keresztül pihentetjük.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 35x30
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 3296
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 11.

Receptkategóriák

Ez egy régi családi recept. Nálunk minden év karácsonyában elkészül, és mindenki nagyon szereti. Magam részéről nem szeretem a karamellt, de mégis ez a sütemény az egyik nagy kedvencem. Nem a leggyorsabb elkészítésű, de megéri a fáradozást. :)

Hozzávalók

Tészta

Krém

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

6 tipp a fából készült konyhai eszközök tisztításához

Az elszíneződött, foltos fa konyhai eszközök nem nyújtanak túl nagy esztétikai élményt. De ami még nagyobb baj, hogy a rajtuk található aprócska sérülésekben hajlamosak megtelepedni a különféle baktériumok is. De ne aggódj, mert Otthon Tippünkben megmutatjuk, miként tudod megoldani a problémát!

Nosalty

További cikkek