r
Nosalty Logó

Csokis-karamelles kocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Csokis-karamelles kocka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A karamellhez

A csokimázhoz

Összesen 1442 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A karamellhez

A csokimázhoz

Összesen 5764 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A karamellhez

A csokimázhoz

Összesen 455 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    76.9 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1151.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    334 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    484 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    172.4 g
  • Cukor
    105 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    44 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    502 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    491 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    126 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 1442 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    75.3 g

Zsír

  • Összesen
    307.4 g
  • Telített zsírsav
    186 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    682 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4607.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    168 mg
  • Kálcium
    1334 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    564 mg
  • Foszfor
    1937 mg
  • Nátrium
    557 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    689.7 g
  • Cukor
    418 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    176 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2007 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    137 micro
  • Kolin:
    413 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1966 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    504 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    251 micro
Összesen 5764 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    24.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    363.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.5 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 455 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A karamellhez

A csokimázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt előmelegítjük. Egy kisebb, kb. 20 cm hosszúságú tepsit (ha van, akkor keskenyet) kibélelünk sütőpapírral.
  2. A vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a zabpelyhet. Sima tésztává gyúrjuk.
  3. A tésztát a tepsiben egyenletesen szétoszlatjuk, és kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni.
  4. A karamellkrémhez a hozzávalókat folyamatos keverés mellett lassú tűzön összemelegítjük, amíg lágy masszát nem kapunk. Felfőzzük, és még 3-4 percig melengetjük, amikor is kissé már besűrűsödik.
  5. A kész krémet pár perc pihentetés után (tehát még langyos-melegen, de nem forrón) a tespsiben lévő, kihűlt tésztára öntjük. Egy keveset meghagyhatunk a díszítéshez!
  6. Ha már csak kissé meleg, akkor kevésbé folyékony, és könnyebben megszilárdul. Így is legalább fél órára szükség van, hogy nagyjából megszilárduljon a karamellkrém, de inkább többre. Hűtéssel rá is segíthetünk.
  7. Közben előkészíthetjük az étcsokit, amivel beborítjuk a süteményünket. Vízgőz fölött megolvasztjuk a darabokra tört csokoládét, és a megszilárdult karamellrétegre öntjük, szépen eloszlatjuk rajta. A csokimáz keményedése után kockákra vágva szervírozzuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x10
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 100
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 40340
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 30.

Ajánló

Díszíthetjük olvasztott fehér csoki csíkokkal vagy a maradék karamellöntettel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Barátnőmtől kaptam egy gyönyörű, csak csokis desszerteket tartalmazó német szakácskönyvet névnapomra. Tudja, hogy oodavagyok az étcsokiért és a vajért, és a kettő kombinációjából készült dolgokért, így ez tényleg szuper ajándék volt :) Ez az első süti, amit megcsináltam belőle, és nagy sikere volt itthon, férjecském nem győzte enni :). Ha valaki szeretné beszerezni a könyvet: Címe: Schokolade :) Kiadó: Parragon Books Ltd. (Szóval biztos, hogy van angol verziója is a könyvnek.)

Hozzávalók

A tésztához

A karamellhez

A csokimázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek