r
Nosalty Logó

Epres muffin liszt és cukor nélkül

NS
Epres muffin liszt és cukor nélkül
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

159
Kalória
3.8g
Fehérje
14.7g
Szénhidrát
10g
Zsír
58g
Víz
40.6g
Koleszterin
3.2g
Élelmi rost
4g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 159 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1900 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 160 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    364.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    58 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 159 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.2 g

Zsír

  • Összesen
    120.2 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    487 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4376.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    910 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    354 mg
  • Foszfor
    1900 mg
  • Nátrium
    1087 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    176.6 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

Víz

  • Összesen
    696.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    546 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    123 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    414 mg
  • Retinol - A vitamin:
    531 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    160 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    871 micro
Összesen 1900 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    367.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    58.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 160 kcal

Elkészítés

  1. A zabpelyhet aprítógépbe tesszük, ledaráljuk, úgy hogy kicsit darabos maradhat. A kókuszreszelékkel is összedolgozzuk. Egy nagy tálba öntjük, hozzáadjuk a szódabikarbónát, sütőport, fahéjat, sót.
  2. Egy másik tálban az erythritolt habosra keverjük a tojásokkal, majd hozzákeverjük a vajat, a kefirt, vanília kivonatot és a vizet.
  3. A két tálban lévő alapanyagokat összedolgozzuk, majd belereszeljük a meghámozott, reszelt almát.
  4. 12 db muffin formára lesz szükségünk. Egy nagy evőkanálnyi tésztát teszünk mindegyikbe, a tésztára egy két db epret, majd megint egy kisebb evőkanálnyi tészta, a tetejére mehet egy kis darab eper ill. kis kocka alma is.
  5. Előmelegített sütőben 40 perc alatt vagy tűpróbáig sütjük. Pihentessük a kikapcsolt sütőben. Langyosan vagy kihűlve is tálalhatjuk. Belül szaftos, kívül ropogós muffint kapunk majd. :)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C

Szüleimtől kaptam egy nagy tál (üvegházi) epret. Ment már pár adag zabkásába, de még mindig maradt egy kicsi. Végül nagyim fagyasztott szamócájával kombinálva sütöttem ezt a liszt- és cukormentes finomságot.

További receptek

Túrós muffin

Lehengerlően puha piskótával, izgalmas túrókrémmel és hetyke morzsaréteggel vár ez a pofonegyszerű kis sütemény, ami ízeiben a túrógombócot idézi meg. Érdemes jó előre nagyobb ...

Lakos Benedek

Deluxe epres muffin

A muffinok egészen nagy múltú süteményfélék, Európa viszont leginkább az amerikai filmekből ismerte meg őket. Számos pékség és étterem kínálatában találkozhatunk velük, de nincs ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek