r
Nosalty Logó

Epres muffin liszt és cukor nélkül

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Epres muffin liszt és cukor nélkül
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 159 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1900 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 160 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    364.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    58 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 159 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.2 g

Zsír

  • Összesen
    120.2 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    487 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4376.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    910 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    354 mg
  • Foszfor
    1900 mg
  • Nátrium
    1087 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    176.6 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    696.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    546 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    123 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    414 mg
  • Retinol - A vitamin:
    531 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    160 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    871 micro
Összesen 1900 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    367.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 160 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zabpelyhet aprítógépbe tesszük, ledaráljuk, úgy hogy kicsit darabos maradhat. A kókuszreszelékkel is összedolgozzuk. Egy nagy tálba öntjük, hozzáadjuk a szódabikarbónát, sütőport, fahéjat, sót.
  2. Egy másik tálban az erythritolt habosra keverjük a tojásokkal, majd hozzákeverjük a vajat, a kefirt, vanília kivonatot és a vizet.
  3. A két tálban lévő alapanyagokat összedolgozzuk, majd belereszeljük a meghámozott, reszelt almát.
  4. 12 db muffin formára lesz szükségünk. Egy nagy evőkanálnyi tésztát teszünk mindegyikbe, a tésztára egy két db epret, majd megint egy kisebb evőkanálnyi tészta, a tetejére mehet egy kis darab eper ill. kis kocka alma is.
  5. Előmelegített sütőben 40 perc alatt vagy tűpróbáig sütjük. Pihentessük a kikapcsolt sütőben. Langyosan vagy kihűlve is tálalhatjuk. Belül szaftos, kívül ropogós muffint kapunk majd. :)
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 355
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 54
  • Össznézettség: 31800
  • Feltöltés dátuma: 2016. április 09.

Ajánló

Az elkészült muffint pirított kókuszchipsszel és egy kis kanálnyi eperlekvárral díszítettem.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szüleimtől kaptam egy nagy tál (üvegházi) epret. Ment már pár adag zabkásába, de még mindig maradt egy kicsi. Végül nagyim fagyasztott szamócájával kombinálva sütöttem ezt a liszt- és cukormentes finomságot.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!