Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres-fehér csokis muffin mézes eperöntettel

Epres-fehér csokis muffin mézes eperöntettel
Epres-fehér csokis muffin mézes eperöntettel
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 5 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hugom ihlette. :)

hozzávalók / 4 adag

A muffinhoz

Az öntethez

ajánlat

Mindenkinek ajánlom, aki gyors finomságra vágyik. :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta szárazanyagát összekeverjük. Megolvasztjuk a vajat, belekeverjük a felvert tojást, majd a száraz összetevőkkel simára elkeverjük.
  2. A tábla csokit feldaraboljuk tetszés szerint, a tésztába keverjük, majd beleadagoljuk a muffinformába félig a tésztát.
  3. Ezt követően a megtisztított eperdarabokat a tészta tetejére helyezzük, majd erre vékony réteget képzünk a maradék masszából.
  4. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. (Nem használtam papírkosarat.)
  5. Az öntethez az eperdarabokat összetörjük villával, hozzáadjuk a cukrot és a mézet. Jól összekeverjük, majd kis tűzön az ásványvízzel összefőzzük. Fontos, hogy épp addig főzzük, amíg a cukor el nem kezd karamellizálódni. Kapunk egy kész mártást, amivel tálaljuk a kész ízletes muffinokat. Jó étvágyat! :)

  • sütési hőfok: 170°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 497
elküldve: 2
receptkönyvben: 34
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Raniett

Mióta szakács: 2011.09.21.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

fahéjas-eperdarabos muffin fehér csokoládéval, mézes eperöntettel tálalt epres-csokis muffin

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

793
graham-liszt 17 dkg
cukor 8 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
vaj 17 dkg
tojás 3 db
eper 20 dkg
fahéj 1 tk
cukrozatlan kakaópor 1 csapott ek
fehér csokoládé 10 dkg
eper 10 dkg
cukor 3 ek
méz 1 ek
ásványvíz 1.5 dl