Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres-mascarponekrémes-csokoládés muffin

Epres-mascarponekrémes-csokoládés muffin
Epres-mascarponekrémes-csokoládés muffin
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezzel a kis kreációval indult az eperszezon nálunk!:))) Még egy kis fortély a csokis muffin tésztájához: mozsárban 1 kanál kristálycukorral összetörtem 8-10 levél mentát, és a tésztához adtam. Hihetetlenül kellemes ízt kapott ez az amúgy is dús, csokis tészta!!!!!

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az étcsokoládét gőz fölött megolvasztjuk a vajjal, majd langyosra hűtve hozzákeverjük a tojásokat, a cukrot és a maradék száraz hozzávalókat.
  2. 180 fokra előmelegített sütőben, szilikonos formába öntve a masszát, kb. 20 perc alatt készre sütjük (12 db).
  3. A krémhez a tejszínt felforraljuk, és a tűzről levéve beletördeljük a fehér csokit, addig kevergetjük, amíg teljesen felolvad. 5-10 percig állni hagyjuk, majd hűvös helyre téve, néha habverővel átkeverve lehűtjük.
  4. Ezt követően a lehűlt tejszínes-csokis keveréket összevegyítjük a mascarponéval és a gyümölcspéppel (és vanília aromával), majd tovább habosítjuk (ügyeljünk, hogy egyforma hőmérsékletűek legyenek). Az elkészült krémet hűvösre tesszük.
  5. Gőz fölött felolvasztjuk az étcsokoládét vajjal és a kanál tejszínnel. Az díszítésre szánt eperszemeket fogvájóra szúrjuk, majd egyenként beleforgatjuk az olvadt csokoládéba, szilárdulásig hűtjük.
  6. A kihűlt muffinoknak levágjuk a kalapját, egy kiszúróval kis üreget készítünk a belsejükbe.
  7. A krémet habzsákba töltjük (szerintem így a legegyszerűbb), majd minden muffin belsejébe készített mélyedést kitöltjük vele, utána egy réteget nyomunk a tetejére, majd rátesszük a kalapját, és arra is egy kevés krémet pöttyentünk, végül megkoronázzuk a csokoládés eperrel. Jó étvágyat kívánok! :)))
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 952
elküldve: 4
receptkönyvben: 47
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Margó

Mióta szakács: 2010.10.24.
28 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

mascarponekrémes csokis muffin, csokoládés muffin epres mascarponekrémmel, csokimuffin epres krémmel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

522
finomliszt 15 dkg
vaj 15 dkg
cukor 12 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
étcsokoládé 10 dkg
cukrozatlan kakaópor 5 dkg
tej 2 dl
sütőpor 0.5 csomag
tojás 2 db
fehér csokoládé 20 dkg
habtejszín 200 ml
mascarpone 25 dkg
vaníliaaroma 1 teáskanál
eper 10 dkg
étcsokoládé 5 dkg
vaj 2 dkg
habtejszín 5 ml
eper 20 dkg