Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres máktorta sütés nélkül

Epres máktorta sütés nélkül
Epres máktorta sütés nélkül
50 perc / előkészület: 15 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Megnéztem, milyen "maradékok" vannak itthon, és ez a finomság lett belőle :)

hozzávalók / 8 adag

Alsó réteg

Középső réteg

Felső réteg

  • 50 dkg eper (lehet fagyasztott vagy friss is)
  • 3 ek cukor (ízlés szerint)
  • 10 g zselatin
  • 4 dl víz (kb., annyi, hogy ellepje az epret)
Szólj hozzá!

elkészítés

Alsó réteg

  1. Az alsó réteghez kimérjük a hozzávalókat. Először összekeverjük a mákot, a darált kekszet és a porcukrot. Ezután megolvasztjuk a vajat, hozzáöntjük a már összekevert száraz alapanyagokhoz. Elkeverjük benne. Ezt követően fokozatosan hozzáöntjük a tejet, miközben folyamatosan összedolgozzuk a többi alapanyaggal. Ha már összeállt rendesen egy szilárdabb, formálhatóbb masszává, adjuk hozzá a két evőkanál mézet, és jól keverjük el benne.
  2. Egy tortasütő forma aljára rakjunk sütőpapírt, és egyenletesen oszlassuk el benne a mákos masszát. Tegyük hűtőbe fél órára.

Középső réteg

  1. A középső réteghez készítsünk pudingot. A másfél csomag pudingporhoz adjuk hozzá a cukrot, és kevés tejjel keverjük csomómentesre.
  2. A maradék tejet melegítsük fel. Mikor már majdnem forr, folyamatos kevergetés mellett, öntsük hozzá a tejes-pudingport. Besűrűsödés után hagyjuk hűlni.

Felső réteg

  1. A felső réteghez az epret rakjuk bele egy lábasba, és engedjünk rá annyi vizet, hogy éppen elfedje. Tegyük fel főzni, és folyamatosan adjuk hozzá a cukrot. Addig főzzük, míg az eper puha nem lesz, az se baj, ha egy két darab széjjel fő. Az egyben maradt eperdarabokat szedjük ki, és rakjuk egy tálba.
  2. A cukros eperléhez adjuk hozzá a zselatint, amit előtte egy kisebb pohár meleg vízben elverünk. Keverjük jól el, és hagyjuk hűlni.

Összállítás

  1. Hűtőből vegyük ki a tortaformánkat. A mákos rétegen egyenletes oszlassuk el az epres pudingot. Erre rakjuk rá az eperdarabokat. Ha az eperlé kihűlt, öntsük rá az eprekre.
  2. Tegyük hűtőbe, és 1-2 órán belül már fogyasztható is.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 4 748
elküldve: 1
receptkönyvben: 24
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

booca

Mióta szakács: 2012.08.04.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: Anyák napja, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

máktorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

509
mák 20 dkg
kekszmorzsa 20 dkg
porcukor 8 dkg
vaj 8 dkg
tej 2 dl
méz 2 ek
tej 7 dl
epres pudingpor 1.5 csomag
cukor 2 ek
eper 50 dkg
cukor 3 ek
zselatin 10 g
víz 4 dl