r
Nosalty Logó

Epres máktorta sütés nélkül

booca
Epres máktorta sütés nélkül
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Alsó réteg

Középső réteg

Felső réteg

Összállítás

509
Kalória
11.7g
Fehérje
65.1g
Szénhidrát
22.4g
Zsír
108.3g
Víz
21.5g
Koleszterin
6.9g
Élelmi rost
34.2g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Alsó réteg

Középső réteg

Felső réteg

Összállítás

Összesen 509 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Alsó réteg

Középső réteg

Felső réteg

Összállítás

Összesen 4062 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Alsó réteg

Középső réteg

Felső réteg

Összállítás

Összesen 159 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    986.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    502 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    235 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    65.1 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    108.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 509 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.4 g

Zsír

  • Összesen
    179.5 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    60 g
  • Koleszterin
    172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7891.9 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    4014 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    764 mg
  • Foszfor
    1883 mg
  • Nátrium
    1141 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    521.2 g
  • Cukor
    274 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

Víz

  • Összesen
    866.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    552 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    279 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    280 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    537 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 4062 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    311 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    34.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 159 kcal

Elkészítés

Alsó réteg

  1. Az alsó réteghez kimérjük a hozzávalókat. Először összekeverjük a mákot, a darált kekszet és a porcukrot. Ezután megolvasztjuk a vajat, hozzáöntjük a már összekevert száraz alapanyagokhoz. Elkeverjük benne. Ezt követően fokozatosan hozzáöntjük a tejet, miközben folyamatosan összedolgozzuk a többi alapanyaggal. Ha már összeállt rendesen egy szilárdabb, formálhatóbb masszává, adjuk hozzá a két evőkanál mézet, és jól keverjük el benne.
  2. Egy tortasütő forma aljára rakjunk sütőpapírt, és egyenletesen oszlassuk el benne a mákos masszát. Tegyük hűtőbe fél órára.

Középső réteg

  1. A középső réteghez készítsünk pudingot. A másfél csomag pudingporhoz adjuk hozzá a cukrot, és kevés tejjel keverjük csomómentesre.
  2. A maradék tejet melegítsük fel. Mikor már majdnem forr, folyamatos kevergetés mellett, öntsük hozzá a tejes-pudingport. Besűrűsödés után hagyjuk hűlni.

Felső réteg

  1. A felső réteghez az epret rakjuk bele egy lábasba, és engedjünk rá annyi vizet, hogy éppen elfedje. Tegyük fel főzni, és folyamatosan adjuk hozzá a cukrot. Addig főzzük, míg az eper puha nem lesz, az se baj, ha egy két darab széjjel fő. Az egyben maradt eperdarabokat szedjük ki, és rakjuk egy tálba.
  2. A cukros eperléhez adjuk hozzá a zselatint, amit előtte egy kisebb pohár meleg vízben elverünk. Keverjük jól el, és hagyjuk hűlni.

Összállítás

  1. Hűtőből vegyük ki a tortaformánkat. A mákos rétegen egyenletes oszlassuk el az epres pudingot. Erre rakjuk rá az eperdarabokat. Ha az eperlé kihűlt, öntsük rá az eprekre.
  2. Tegyük hűtőbe, és 1-2 órán belül már fogyasztható is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 35 p

Megnéztem, milyen "maradékok" vannak itthon, és ez a finomság lett belőle :)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...