r
Nosalty Logó

Dunahullám torta Andi konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Andi80_
Dunahullám torta Andi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 641 kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 5115 kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 281 kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    32.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    589.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    232 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.8 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    303 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    285 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    213 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 641 kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.2 g

Zsír

  • Összesen
    258.1 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    116 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    70 g
  • Koleszterin
    213 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4713.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    1300 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    233 mg
  • Foszfor
    1858 mg
  • Nátrium
    1172 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    654 g
  • Cukor
    275 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    127.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2426 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    261 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    214 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2283 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    1707 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    317 micro
Összesen 5115 kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    259.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 281 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A meggyet kimagvaljuk és lecsöpögtetjük, a meggylevet felfogjuk.
  2. A kapcsos tortaformát kikenjük margarinnal és megszórjuk vékonyan liszttel. A sütőt előmelegítjük.
  3. A tojást a cukorral és az olvasztott margarinnal habosra kavarjuk.
  4. A lisztbe szitáljuk a sütőport. A két részt összeforgatjuk. A tejet fokozatosan adagolva a masszát csomómentesre kavarjuk.
  5. Kb. a fele tésztát a formába kanalazzuk. A másik felébe belekeverjük a kakaóport, majd azt a sárga tésztára kanalazzuk. Rádobáljuk a lecsöpögtetett meggyet.
  6. Megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
  7. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd a csatos formát levesszük.
  8. A meggylével a pudingport csomómentesre kavarjuk, majd sűrűre főzzük, és párszor átforgatva hagyjuk teljesen kihűlni.
  9. A margarint a porcukorral habosra kavarjuk, majd a kihűlt pudinggal összekeverjük. A kihűlt torta tetejére kenjük
  10. A csokit ráreszeljük.
  11. Tegyük legalább fél órára hűtőszekrénybe.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24×8
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 11536
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Dunahullám torta Andi konyhájából
Andi80_ 380 recept

Sógornőm születésnapjára készítettem. Anyukám szinte minden nagyobb ünnep alkalmából megsüti a Dunahullámot. Tőle kértem el a receptet. Kissé alakítottam rajta. Az eredeti recept a tésztába 4 tojást ír és a fehérjét külön kell felverni, majd beleforgatni a masszába. Sajnos a gyerekek alvása miatt megint le kellett mondanom a habverő használatáról, ezért a saját, jól bevált tészta alapreceptemet hívtam segítségül. A meggy nem igazán akart a tésztába süllyedni, ezért ujjal kicsit segítettem neki, aztán ment a sütőbe. Hagyományosan csokimáz illik a tetejére, de az idő szorított, ezért inkább reszeltem a csokoládét. Az ünnepelt így is örült és mindenkinek ízlett.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

7 imádnivaló teraszos hely Budapesten, ahol jót is ehetünk

Egyre inkább kikívánkozunk a négy fal közül. Ha szeretnétek a szabad ég – vagy épp egy napernyő – alatt lazulni, annyi sok jó lehetőség van a fővárosban! Ajánlunk helyet a pesti flaszteren, a budai és a pesti Duna-parton is, hiszen a terasz is sokféle lehet a csupazöld kerthelyiségtől a belvárosi kiülős helyekig. Teraszra fel!

Nosalty

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!